אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"הפתרון היחיד הוא לפתוח סניפים, ומהר"

ראיון כלכליסט

"הפתרון היחיד הוא לפתוח סניפים, ומהר"

אפרת פלד, מנכ"לית רשת הצעצועים אימג'ינריום שבהקפאת הליכים, תולה את האשם בעלויות היבוא ובפריסה החלקית. סטימצקי החליטה לא להמשיך במגעים לרכישה

11.04.2016, 08:34 | אורנה יפת

"הפעילות לא מספיק רווחית בשביל שמונה סניפים, צריך לפתוח עוד סניפים במהרה", כך אומרת מנכ"לית אימג'ינריום אפרת פלד, שמגיבה לראשונה על הקפאת ההליכים שאושרה לחברה בישראל.

בינתיים המגעים להצלת הפעילות בישראל לא מתקדמים. ל"כלכליסט" נודע כי רשת סטימצקי הביעה עניין ברכישתה. נציגי סטימצקי נפגשו בספרד עם בעלי אימג'ינריום, אך בשלב זה החליטה סטימצקי שלא להמשיך בניהול המגעים. בסטימצקי התכוונו להכניס את המותג לחנות צעצועי הילדים סטימצקידס, שפתחה רשת הספרים, ולמכור צעצועים התפתחותיים של אימג'ינריום בסניפים הרגילים. בסטימצקי אישרו את הפרטים.

קראו עוד בכלכליסט

לפני כשבוע אישר בית המשפט המחוזי בתל אביב את הליך הקפאת ההליכים לפעילות בישראל של רשת הצעצועים. הרשת, שבמקור הובאה לישראל על ידי יואב גאון באמצעות גאון אחזקות ומפעילה כיום שמונה סניפים, צברה חוב של 18 מיליון שקל, רובו — 15 מיליון שקל — לחברה־האם הספרדית, הספקית העיקרית שלה. לפני שלוש שנים, כשהחליטה לצאת מעסקי הקמעונאות, מכרה גאון אחזקות את הפעילות לאימג'ינריום העולמית. עם העברת הבעלות נקראה פלד, מי ששימשה מנהלת שרשרת אספקה ולוגיסטיקה בתקופת גאון, לנהל את הפעילות בישראל.

סניף של רשת אימג סניף של רשת אימג'ינריום. פלד: "אני לא יותר יקרה מרשתות בינלאומיות שמוכרות מותגים איכותיים" | צילום: ערן לם סניף של רשת אימג

"ידענו שיש קשיים בחו"ל ושהמצב לא פשוט", אומרת פלד, "בחודשים האחרונים הם עיכבו לנו סחורה אבל קיוויתי שזה לא יקרה. עם זאת, אני מבינה את ההחלטה של אימג'ינריום העולמית מבחינה עסקית".

לדברי פלד, הבעיות נעוצות בפעילות הרשת העולמית, במשבר הכלכלי בספרד ובמשבר בשוק הרוסי שגם בו פועלת הרשת. נאמן הרשת, עו"ד עמית לדרמן, מצייר תמונה קצת שונה. "רק בישראל יש בעיה. נמאס להם לממן את הפעילות פה. הם רכשו את החברה מגאון והתברר להם שהמודל העסקי הנוכחי לא יכול להרוויח. צריך שגוף אחר, שכבר מפעיל רשת קמעונאית ועוסק ביבוא, יעמיס את העלויות של אימג'ינריום על המערכת שלו". לדבריו, "עלויות היבוא של אימג'ינריום כיום גבוהות ביחס למחזורי המכירות, שעומדים על 1.2 מיליון שקל בחודש. מכיוון שהמחזורים נמוכים ועלויות היבוא כבדות, הפעילות לא רווחית".

גם אצל גאון הרשת לא היתה רווחית. מה היה מקור הבעיות?

"לא יודעת. הם פתחו שמונה סניפים בתוך שנים ספורות. היו לגאון כבר חוזים לסניפים חדשים שלא נפתחו לבסוף. היתה התרחבות מהירה, אולי מהירה מדי, אבל האמנו ביואב. עזבתי את הרשת לפני שהיא נמכרה, עברתי לשסטוביץ לשנה בלבד ואז קראו לי מאימג'ינריום בחזרה".

פלד. "לא שילמנו לחברה הספרדית שלוש שנים" פלד. "לא שילמנו לחברה הספרדית שלוש שנים" פלד. "לא שילמנו לחברה הספרדית שלוש שנים"

 

"המשיכו לספק סחורה"

 

אימג'ינריום הציגה בשנים האחרונות עלייה במכירות, אבל טרם עברה לרווחיות תפעולית. על פי בקשת ההקפאה, לרשת מלאי במחסנים בשווי 3 מיליון שקל. "לא שילמנו להם שלוש שנים, והם המשיכו להעביר לנו סחורה".

אז אם לא שילמתם בהסכמה, מדוע דווקא עכשיו הוגשה בקשה להקפאה?

"הם לא מסוגלים יותר לתמוך בפעילות בישראל בגלל היכולת התזרימית והמימונית שלהם. החברה העולמית החליטה לחזור להיות ספק ולא בעלים של כל האופרציה".

אולי אתם לא רווחים כי אין לכם מספיק סניפים?

"כן. לכן אני חושבת שהפתרון להציל את הרשת זה לפתוח עוד סניפים ובמקומות רלבנטיים. לאורך השנים קיבלנו המון הצעות מקניונים במקומות לא רלבנטיים. אנחנו לא יכולים להיות כמו פוקס בכל קניון בישראל, זה לא מתאים לנו".

"לא לעשירון העליון"

 

פלד מספרת כי תוכנית ההתייעלות שכללה צמצום מטה לכדי היא ועוד שתי עובדות, מניב פירות. "אין לי אפילו משרד. היה לי חשוב שלשתי העובדות במטה בבית פנורמה יהיה משרד משלהן. ואני מסתובבת עם המחשב הנייד שלי", היא אומרת.

אז אולי הרשת לא מתרוממת בגלל המחירים הגבוהים?

"יש צעצועים שמחזיקים לחודש או חודשיים ויש צעצועים שמחזיקים לכל החיים ואפשר להעביר אותם מילד לילד. בקרת האיכות של אימג'ינריום היא גבוהה ועבור כל מוצר יש בדיקות במעבדות המובילות בעולם. צעצועים טובים לא יעלו כמו צעצוע פשוט מסין".

מי הקהל שלכם?

"הורים צעירים בני 30–40 ממעמד בינוני־גבוה. ממש לא העשירון העליון. אני לא יותר יקרה מרשתות בינלאומיות שמוכרות מותגים איכותיים, אבל אין ספק שיש עוד מקום לעשות עבודה מבחינה תדמיתית".

תגיות