אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

סטיישן משפחתית שלא מחכה בסיבוב

אופל אסטרה טורר תסחב לכם את האופניים, את הצידניות ואת הילדים ‑ מה שלא ימנע ממנה לצלוח בקלות סיבובים חדים ולברוח ממכוניות שנדבקות לה לישבן. חוץ מזה, היא מחוברת לאינטרנט כל הזמן ויודעת לזהות תמרורי מהירות

10.04.2016, 22:29 | תומר הדר

הכיתוב הזה רודף אותנו: N222. ושוב N222. ושוב N222. הכיתוב הזה מופיע עשרות פעמים על אבני שפה קטנות, דמויות מצבות, בגובה 20 סנטימטרים, בשוליו של כביש N222. אבני השפה מוצבות פחות או יותר במרחק של שלושה קילומטרים זו מזו, ומדגישות שוב ושוב את מספרו הסדרתי של הכביש הזה, שיוצא מפסאו דה רגואה שבפורטוגל ומסתיים בעיירה פינחאו, אי שם בלב חבל היין של פורטוגל. N222. אני מאוהב בו. אולי הייתי קונה כאן דירה קטנה, עם תנור עצים, GTI בחניה וכמה כבשים, אם לא היה כאן כל כך קר וגשום. וזה לא היה כל כך רחוק מהגן של הילדות. N222 משתרע על 27 קילומטר, שזה די הרבה. וב־27 הקילומטר הללו יש לא פחות מ־93 סיבובים. לא פניות, או עקומות בכביש, אלא סיבובים. קשים. עיוורים.

אין ממש זמן לפתוח את גוגל כדי לקרוא שמדובר באחד מכבישי הנהיגה הטובים ביותר בעולם, כפי שמדגישים האנשים של אופל. אין מספיק זמן כדי להסתכל מחוץ לחלון של אסטרה טורר עמוק־עמוק אל כיוון עמק הדואורו. כדי לראות אם מישהו מגיע מן הצד השני צריך ממש להיזהר, להאט לפני הסיבוב הבא, לצפור בעדינות כדי שהצפירה לא תיפול לעומק של מאות מטרים אל העמק שפרוש מחוץ לחלון של האופל ותפריע לשלווה של הענבים שגדלים כאן, שמהם מכינים את הפורט, גאוות האזור. אבל אני נוסע מהר. מהר במכונית סטיישן.

אופל אסטרה טורר. משקל הפלדה הופחת כדי לחסוך בדלק, צילום: אופל אסטרה טורר אופל אסטרה טורר. משקל הפלדה הופחת כדי לחסוך בדלק | צילום: אופל אסטרה טורר אופל אסטרה טורר. משקל הפלדה הופחת כדי לחסוך בדלק, צילום: אופל אסטרה טורר

אופל אסטרה טורר היא גרסת הסטיישן של אופל אסטרה החדשה. במכוניות רבות גרסת סטיישן היא עניין של מה בכך, אך לא במקרה של האסטרה. הבעיה של אסטרה טורר היא שאסטרה זכתה רק לאחרונה בכבוד גדול מאוד: היא הוכתרה כמכונית השנה באירופה, וכל מכונית שמקורבת למכונית השנה באירופה חייבת להיות לא פחות טובה, ואפילו להתעלות על המקור.

מקדימה אסטרה טורר נראית בדיוק כמו אסטרה רגילה, כלומר נאה מאוד. מכסה המנוע דמוי צדפה משתפל מעבר לפנסים הקדמיים והפגוש הקדמי כולל כמות חריגה של פריטים עיצוביים מעניינים. דווקא החלק האחורי חריג - במקום לשלב את תוספת מרכב הסטיישן בגוף האסטרה הרגילה, בעלת חמש הדלתות, אנשי אופל בחרו לגרום לו להיראות כתוספת מודגשת, עם קווי כרום בולטים שמבדילים בדיוק בין המרכב של האסטרה הרגילה ובין גרסת הסטיישן. קו הכרום המודגש מעל החלונות הקדמיים, שנמתח עד לזנב האסטרה גורם לגג (שגבוה מזה של אסטרה רגילה, כדי להתחשב בפדחת הנוסעים מאחור) להיראות כמו תוספת שהורכבה על מרכב האסטרה הרגילה – ולא כמו חלק הרמוני מן המכונית. עם זאת, הפנים של אסטרה טורר מעיד שהושקע כאן הרבה בתוספות כדי שיתאפשר להכניס לכאן משפחה שלמה, בעיקר בתחום אביזרי הנוחות: מאחור יש פתחי מזגן, שפע של מקום וצמד שקעי USB חזקים.

אופל אסטרה. במקום לשלב את מרכב הסטיישן בגוף האסטרה הרגילה, אנשי אופל גרמו לו להיראות כתוספת מודגשת עם קווי כרום בולטים , צילום: אופל אסטרה טורר אופל אסטרה. במקום לשלב את מרכב הסטיישן בגוף האסטרה הרגילה, אנשי אופל גרמו לו להיראות כתוספת מודגשת עם קווי כרום בולטים | צילום: אופל אסטרה טורר אופל אסטרה. במקום לשלב את מרכב הסטיישן בגוף האסטרה הרגילה, אנשי אופל גרמו לו להיראות כתוספת מודגשת עם קווי כרום בולטים , צילום: אופל אסטרה טורר

אסטרה טורר מחוברת לאינטרנט כל הזמן באמצעות מערכת WIFI, ויש לה שפע של מערכות בטיחות. היא יודעת לבלום בעצמה בשעת הצורך, לזהות תמרורי מהירות וליידע את הנהג במקרה שהוא עובר על המהירות המותרת. ויש לה גם מושבים מצוינים. אנדרו לאכטמן הוא דוקטור גב של אופל. הוא מומחה לכיסאות ולענייני גב. לאנדרו היתה משימה קשה: להפחית עשרה קילוגרמים מכל כיסא ושהכיסא יישאר נוח. הפחתת המשקל לא הוגבלה רק לכיסאות. אופל הפחיתה גם ממשקל הפלדה של אסטרה טורר וממשקל מערכות האלקטרוניקה ‑ כדי לחסוך בדלק.

אופל אסטרה מבפנים, צילום: אופל אסטרה טורר אופל אסטרה מבפנים | צילום: אופל אסטרה טורר אופל אסטרה מבפנים, צילום: אופל אסטרה טורר

 

פותחים את תא המטען בבעיטה

 

הפחתת המשקל לא מפריעה לאסטרה להיות מכונית גדולה יותר: תא המטען של האסטרה טורר גדול ב־80 ליטר מזה של האסטרה טורר הקודמת. המושבים שלה מתקפלים בפעם הראשונה כולם באופן נפרד, וגם מהמושבים שמאחור אנשי אופל הפחיתו משקל. חוץ מזה, אפשר לפתוח את תא המטעם של אסטרה באמצעות בעיטה. צריך רק לכוון את הבעיטה לנקודה מסוימת שממוקמת מתחת לדלת האחורית של תא המטען ולבעוט קלות בפגוש. ואז האסטרה נפתחת באמצעות מנגנון אלקטרוני שמזהה את התנועה של הרגל.

רוב האסטרות בפורטוגל מצוידות במנוע טורבו דיזל, בעל שני מגדשי טורבו, אחד גדול ואחד קטן, ואשר מפיק 160 כוחות סוס. מנוע תענוג. אבל לנו הכינו במיוחד אסטרה שמיועדת למי שלא אוהב לנהוג. לא היה קל להשיג במיוחד אסטרה כזאת, אבל יש. אסטרה של ישראלים – עם תיבת הילוכים אוטומטית. לתיבת ההילוכים יש שש מהירויות. המנוע, בנפח 1.4 ליטרים מפיק 150 כוחות סוס. פעם לא התאפשר לקבל אפילו 100 כוחות סוס במכונית משפחתית, כיום מדובר בסטנדרט. אסטרה טורר עפה על כביש N222. למטה כבר רואים את הסכר הענקי שסוגר את הנחל והופך את העמק לאגם אחד גדול. לאסטרה טורר יש יופי של מנוע. גם תיבת ההילוכים האוטומטית טובה. אין כאן קונצים, לא תיבות הילוכים כפולות מצמדים ולא הילוכים רציפים. רק תיבה הידראולית, כמו של פעם.

אסטרה היא אמנם סטיישן משפחתית, אבל היא בהחלט מתנהגת היטב. הסיבובים של העמק יכולים לאתגר בקלות כל מכונית קומפקטית, כמו גולף GTI, שהנהג שלה מתעקש להיצמד לישבן של האסטרה. אז האסטרה בורחת. פעם מכוניות סטיישן שיודעו למשפחות היו רכות וספרטניות. אסטרה היא סיפור אחר. היא הדוקה מאוד, אפשר להניח אותה בקלות בכל מקום שרוצים לאורך הסיבובים של העמק, ההיגוי שלה בטוח וצפוי מאוד (אם כי מעט חסר תחושה), וזוויות הגלגול שלה, כלומר הנטייה של המכונית לרכון בפניות, מינימלית. וזה טוב. כי אסטרה טורר לא מרגישה כמו מכונית סטיישן בכלל, אלא כמו מכונית האצ'בק, עם תוספת קלה ולא מעיקה של מרכב סטיישן שימושי.

כבר לא צריך לקפל את האופניים

 

בקרוב אסטרה טורר תגיע גם לישראל. השוק המקומי שונה מן השוק באירופה. כאן רוצים תיבת הילוכים אוטומטית, והאבזור השופע שמותקן במכוניות רבות באירופה הולך ומאבד משקל ככל שהמכונית מתקרבת לחופי ישראל. עם זאת, במקרה של טורר המצב יהיה שונה: לא מעט אביזרים שהותקנו במכונית המבחן, כמו המערכת שיודעת לבלום את האסטרה במקרה חירום, צפויים להגיע ככל הנראה גם לשוק הישראלי – ומדובר כאן בתוספת מבורכת. בכל מקרה, מכוניות סטיישן זכו לעדנה בשוק הרכב הישראלי מאז 2010 בערך, כשמחזיקי רכב צמוד רבים הבינו שיזדקקו למכונית שמסוגלת לשאת זוג אופניים שלם בלי צורך בקיפול. אסטרה תסחב בקלות את האופניים. וגם את הילדים. והיא תעשה זאת בצייתנות ובלי שהנהג יחוש מועקה כלשהי בתחום הנוחות או ירידה בביצועים מכיוון שמדובר במכונית סטיישן.

אופל אסטרה טורר

מנוע: בנזין, נפח 1,399 סמ"ק, הספק מרבי: 150 כ"ס, מומנט מרבי: 23.4 קג"מ

ביצועים: מהירות מרבית: 201 קמ"ש, זינוק ל־100 קמ"ש ב־11.1 שניות

צריכת דלק: נתוני יצרן: 18.1 ק"מ לליטר

בטיחות: 6 כריות אוויר, טרם נבחנה במבחן ריסוק פומבי

קבוצת זיהום: טרם נקבעה לשוק הישראלי

מחיר: טרם נקבע לשוק הישראלי

תגיות