אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפיתוח החדש של רפאל - "כיפת ברזל לרחפנים" צילום: רפאל

הפיתוח החדש של רפאל - "כיפת ברזל לרחפנים"

רפאל הציגה מערכת חדשה המבטיחה לספק הגנה בפני כלי טיס בלתי מאויישים. ברפאל ציינו כי כל הרכיבים כבר הוכחו מבצעית

11.04.2016, 11:19 | שירות כלכליסט
רפאל הציגה מערכת להגנה בפני רחפנים, הנקראת Drone Dome ("כיפת רחפנים"). המערכת הוצגה השבוע בתערוכת סקיוריטי (LAAD) בברזיל. המערכת מבטיחה לספק הגנה בפני רחפנים עוינים, בהם גם רחפנים זעירים (מיקרו וננו-כטב"מים) העשויים לבצע איסוף מודיעין ואף תקיפות אוויריות.

קראו עוד בכלכליסט

רפאל, המפתחת והמייצרת את מערכות "כיפת ברזל" ו"שרביט קסמים", מציינת כי המערכת החדשה צפויה לזהות את הרחפן המאיים באמצעות מכ"ם וחיישנים אלקטרו-אופטיים ואינפרה-אדום ולנטרלו באמצעות מערכת חסימת GPS ועל-ידי חסימת רדיו.

רחפן בשמי פריז. המערכת החדשה צפויה לזהות את הרחפן ולנטרלו באמצעות חסימת GPS, צילום: איי אף פי רחפן בשמי פריז. המערכת החדשה צפויה לזהות את הרחפן ולנטרלו באמצעות חסימת GPS | צילום: איי אף פי רחפן בשמי פריז. המערכת החדשה צפויה לזהות את הרחפן ולנטרלו באמצעות חסימת GPS, צילום: איי אף פי

פיתוח המערכת עונה על האיום ההולך וגובר מצד רחפנים. בכלי הטיס הזעירים, הזמינים לכל דורש בעבור מאות דולרים בודדים, יש פוטנציאל לפגוע במטרות אזרחיות, אם במכוון על ידי ארגוני טרור או בשוגג מצד אזרחים מן השורה המשתמשים ברחפנים לרוב לצורך צילום. האיום המרכזי מצד כלים אלו הוא חדירה לאיזורים רגישים, ובפרט לשדות תעופה, באופן שמסכן את הנוסעים. אירוע שכזה אף קרה לאחרונה בנתב"ג, אז רחפן התקרב למטוס איירבוס 320 בזמן נחיתה בנתב"ג וכמעט ופגע בו. מקרה כזה עלול היה להסתיים באירוע רב נפגעים.

לפי החוקר הראשי במשרד התחבורה, מדובר ב"תופעה מדאיגה שרק הולכת ומתרחבת ואשר מתבטאת בעלייה, בשיעור הגידול הגבוה של הטסת רחפנים פרטיים ומסחריים ללא רגולציה, ללא תרום או ללא ידוע של הרשויות המוסמכות". למרות שפיזית, רחפנים אינם עולים בגודלם על גודלה של קופסת נעליים, לפי הדוח, "מדובר בגורם סיכון בטיחותי שעלול לגרום בנסיבות מסוימות עד כדי הפלת מטוס נוסעים".

  

ברפאל ציינו כי כל רכיבי המערכת כבר הוכחו מבצעית והם בשימוש בקרב צבאות וכוחות שיטור רבים ברחבי העולם.

תגיות