אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"ענבל אור העבירה את כל העובדים בדיקת פוליגרף תקופתית עד לפני חודשיים" צילום: אוראל כהן

"ענבל אור העבירה את כל העובדים בדיקת פוליגרף תקופתית עד לפני חודשיים"

עובדי אור סיטי דוחים את ההאשמות של הבוסית באי הסדרים שהתגלו בפעילות החברה. זאת בניגוד לדברי אמה כי "היא לא עשתה בדיקה מי נכנס אליה לחברה". העלות המוערכת של סבב פוליגרף לכל העובדים: 30 אלף שקל

13.04.2016, 07:07 | אמיתי גזית
עובדים של ענבל אור טוענים שבמהלך עבודתם עברו בדיקות פוליגרף שנועדו לשלול חשד שהדליפו מידע פנימי או גנבו מהחברה. הטענות באות על רק הניסיונות של אור ומקורביה להאשים את העובדים באי הסדרים שהתגלו בפעילות החברה. אתמול אמרה אמה של אור לגלי צה"ל כי "בשנתיים האחרונות היא לא עשתה בדיקה מי נכנס אליה לחברה. נכנסו אנשים שהיא לא בדקה מי הם ומה הם ומפה מתחילה הבעיה". אלא שהעובדים שוללים טענה זו מכל וכל. לדברי העובדים, רק לפני כחודשיים הם נדרשו לבדיקות באמצעות בודק פוליגרף שהגיע למשרדי החברה ושאור הגדירה אותו "בכיר בתחום". לטענת העובדים, הבדיקה מלפני חודשיים היתה "תקופתית", ושימשה להרתעה ולאיתור מוקדם של עובדים שסרחו. "בפברואר האחרון לפני שהפרשה התפוצצה עשינו את הפוליגרף האחרון ובמפורש נשאלנו האם גנבנו מענבל", הם אומרים. חלק מהעובדים שאיתם שוחחנו סיפרו שבדיקת פוליגרף היתה חלק מקבלתם לעבודה. לפי העובדים, העלות של בדיקת פוליגרף בודדת עמדה על 1,500 שקל. ולפיכך סבב בדיקות לכל עובדי החברה (כ־20 איש) עלה לאור כ־30 אלף שקל. העובדים חזרו וטענו שאור שלטה ביד רמה בכל הנעשה בחברה. "היא היתה 'פריק קונטרול'. יש לה השכלה משפטית. היא הקימה את החברות. היא מבינה מה נעשה בהן", אמרו והוסיפו: "להטיל היום את האחריות עלינו זה מביש".

קראו עוד בכלכליסט

העובדים ממשיכים לטעון שאור לחצה להמשיך למכור "דירות רעיוניות" גם בפרויקטים בעייתיים, במיוחד ברחובות הירדן וחיבת ציון ברמת גן. מדובר בבניינים שאור תכננה להרוס ולבנות במסגרת תמ"א 38. העובדים מספרים שנדרשו להמשיך ולגבות 100 אלף שקל על הצטרפות לפרויקטים, אף שלא נחתמו הסכמים עם הדיירים בבניינים הקיימים. "ההנחיות של ענבל היו ברורות – להחתים כמה שיותר טופסי הצטרפות".

בעוד שברחוב הירדן עוד היו דיונים עם הדיירים, והמשא ומתן נקטע רק יומיים לאחר הפרסום על חקירת מע"מ, הרי שהמשא ומתן עם הדיירים בחיבת ציון הופסק בספטמבר 2015 לפי העובדים, ולמרות זאת, אור "לא מיהרה לעדכן את הלקוחות שהצטרפו ושילמו. היא חיכתה שהם יפנו אליה".

המשרד של אור סיטי נדל"ן, צילום: שאול גולן המשרד של אור סיטי נדל"ן | צילום: שאול גולן המשרד של אור סיטי נדל"ן, צילום: שאול גולן

לפי הנהלים של אור, לקוח שמבקש לבטל את טופס ההצטרפות שעליו שילם 100 אלף שקל נדרש לחתום על טופס ביטול, אך כדי לקבל את כספו בחזרה נדרשה חתימה אישית של אור. העובדים מדגישים שלפי הנחיית אור, אף בעל תפקיד בחברה לא היה מוסמך לאשר את החזר המקדמה מלבדה. אור מצדה, מספרים העובדים, "גררה רגליים כדי לא להחזיר את הכסף. היו כ־30 הצטרפויות בחודש, אולי אפילו יותר, וזה יצר תזרים מעולה". להערכת העובדים, מחזור הביטולים עמד על 2-1.5 מיליון שקלים בחודש עוד לפני התחלת החקירות, ובהערכה גסה מצטרפים חדשים יצרו תזרים חיובי של כמה מאות אלפי שקלים עד שהחלה החקירה.

אתמול גילו העובדים שבחודשים האחרונים לא הועברו כספים לקופת הפנסיה ולקרן הפיצויים שלהם כחוק. עובדים שאיתם שוחחנו ציינו שהפרשות אלה נעצרו רק בשלושת החודשים האחרונים, אך יש טוענים שגם בעבר התגלו אי סדרים בהפרשות. הנתונים נאספו רק אתמול ועדיין לא ברור כמה כסף חסר בקופות הפנסיה והפיצויים של העובדים. עו"ד חיות גרינברג המייצגת את העובדים ציינה שאם אכן הבעיות היו רק בחודשים האחרונים התופעה אינה חריגה שכן "הרבה פעמים חברות בחדלות פירעון מתעכבות בתשלום הפרשות פנסיוניות".

תגיות

50 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה