אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רפורמת הקורנפלקס תביא אוכל מליטא צילום: בלומברג

בלעדי לכלכליסט

רפורמת הקורנפלקס תביא אוכל מליטא

יבואני המזון נערכים להקלות: נציגים של 12 חברות מזון, ובהן טבע אלטמן וקבוצת יבנה, נסעו לליטא כדי לבחון שיתופי פעולה

13.04.2016, 07:27 | נורית קדוש

יבואני המזון נערכים להקלות היבוא שייכנסו לתוקף במאי הקרוב. איגוד לשכות המסחר ארגן סיור בליטא, ו־12 יבואנים ישראלים נסעו לשם בימים האחרונים כדי לבחון שיתופי פעולה אפשריים ולרחיב את אפיקי היבוא, כך נודע ל"כלכליסט". היבואנים נפגשו עם נציגים ממשרדי הכלכלה והחקלאות של ליטא, ביקרו במפעלים ונפגשו עם יצרני מזון רבים. בין היתר הוצג בפניהם מגוון רחב של מוצרי מזון קפוא, גלידות, מזון יבש, מזון אורגני ומוצרי בריאות, מוצרי חלב ומאפים. עם החברות הישראליות ששלחו נציגים לליטא נמנו בין היתר טבע אלטמן, שסטוביץ', גרין פילד, רשת קינג סטור הפועלת במגזר הערבי, קבוצת יבנה וגילס קפה.

זאב לביא, מנהל האגף לקשרים בינלאומיים באיגוד לשכות המסחר שארגנה את הביקור, מסר בעניין זה: "רפורמת המזון שנכנסה לתוקף בשנה האחרונה והחלטת האוצר להפחית מכסים ביבוא מוצרי מזון, הביאו חברות ישראליות רבות לבחינת שוקי יבוא נוספים". בביקור נוצרו קשרים עסקיים ראשוניים ומשלוחים של דמוצרים לדוגמה כבר עושים את דרכם לישראל.

קראו עוד בכלכליסט

ניכר ששני הצדדים מעוניינים בשיתוף פעולה. מצד אחד כלכלת ליטא נפגעה בשנה החולפת מהחלטת רוסיה לצמצם את היבוא מהמדינה כתגובה לסנקציות הכלכליות של האיחוד האירופי כלפיה, ועבור ליטא מדובר בפגיעה ניכרת, שכן רוסיה היוותה בעבורה לא רק מקור הכנסה חשוב, אלא גם דרך להעביר סחורות למדינות אירופה ולארצות הברית. מצד שני, ליבואנים הישראלים מדובר בהזדמנות עסקית טובה, שכן ליטא מתאפיינת בתעשיית מזון חזקה, לאחר שהשקיעה את כספי האיחוד האירופי בשדרוג המפעלים ואיכות הייצור. בעקבות זאת הפכה ליטא ליצואנית תחרותית של מוצרי מזון העומדים בסטנדרט איכות מחמיר ובתקנות האיחוד האירופי, והיא מייצאת לגרמניה, רוסיה, לטביה, פולין, איטליה, בריטניה, אסטוניה והולנד.

מוצרי חלב בסופרמרקט בליטא. מזון לדוגמה כבר בדרכו לארץ, צילום: בלומברג מוצרי חלב בסופרמרקט בליטא. מזון לדוגמה כבר בדרכו לארץ | צילום: בלומברג מוצרי חלב בסופרמרקט בליטא. מזון לדוגמה כבר בדרכו לארץ, צילום: בלומברג

היקף הסחר בין ישראל לליטא ב־2015 עמד על 64 מיליון דולר. היצוא לליטא עמד על 31 מיליון דולר, ירידה של 39% לעומת 2014, והיבוא ממנה עמד על 33 מיליון דולר, עלייה של 41%. מזון היווה כ־25% מהיקף היבוא. היתר הם מוצרי פארמה, מכונות וציוד מכני, מינרלים, כלים אופטיים וכלי מדידה עדינים.

בחודש הבא ייכנסו לתוקפן הפחתות מכסים וכן רפורמת הקורנפלקס. הרפורמה, שתפשט את הליכי היבוא של מזון "יבש", תבטל בין היתר את הדרישה להציג מסמכים מקוריים מיצרן המזון בחו"ל, והיבואן יוכל להכניס מוצרים לישראל בתוך יום אחד מרגע שיגיש הצהרה על עמידה בהוראות הדין.

בשבוע הבא תצא משלחת יבואנים לתערוכה הגדולה בבריטניה בתחום המזון והמשקאות. בביקור שארגן איגוד לשכות המסחר, בשיתוף עם שגרירות בריטניה בישראל, ושם ייחשפו היבואנים לכ־600 נציגים החל ממוצרי מכולת עד מוצרים חדשניים בתחום המזון. במקביל לתערוכה ייערכו סמינרים ודיונים שונים, ובהם יוצגו הטרנדים החדשים ויתאפשר לקבל ייעוץ ממומחים בתחום.

תגיות