אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרן המנוף אוריגו סיימה את 2015 ברווח של 89 מיליון שקל צילום: עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

קרן המנוף אוריגו סיימה את 2015 ברווח של 89 מיליון שקל

הרווח משקף תשואה שנתית נטו של 14.3%. מנהל הקרן דייב גל: "היו כותרות שאמרו כי ההשקעות של אוריגו מסוכנות, אך אנחנו לא ראינו בהן סיכון גדול"

14.04.2016, 07:49 | גולן חזני

מהדיווחים שהעבירה קרן המנוף אוריגו למשקיעיה, הגופים המוסדיים, עולה כי הקרן סיימה את 2015 ברווח של 89 מיליון שקל. הרווח משקף תשואת IRR (תשואה פנימית) שנתית נטו של 14.3%. כך נודע ל"כלכליסט".

קראו עוד בכלכליסט

אוריגו היא אחת משלוש קרנות מנוף שהוקמו ב־2009 ביוזמת משרד האוצר, כדי להזרים הון במקור לחברות שייפגעו מהמשבר העולמי, אך בפועל הן נהפכו לקרנות השקעה לכל דבר כיוון שהיציאה מהמשבר היתה מהירה מהמצופה. שתי הקרנות האחרות הן בראשית ו־KCPS.

אוריגו, המנוהלת בידי גבי טרבלסי ודייב גל, ביצעה 17 השקעות בהיקף של 1.13 מיליארד שקל מתוך סכום של 1.2 מיליארד שקל שגייסה. היא מימשה עד כה במלואן שבע השקעות, וביתר ביצעה מימושים חלקיים.

טרבלסי משמש כיום אחד משלושת הנאמנים של רשת מגה, וכמו גל הוא מתמחה בהשקעה בחברות במצוקה ובשיקומן. עם זאת, גורמים בשוק הקמעונאות מגדירים כיומרניים את הניסיונות שלו ושל הנאמנים האחרים במגה לנהל את החברה ולדחות את מכירתה.


 

עיקר הרווח של אוריגו ב־2015 נבע ממימוש האחזקה בחברת מנדלסון. אוריגו השקיעה במנדלסון בשנים 2013–2012 סכום של 73 מיליון שקל ורשמה רווח של 65% (45 מיליון שקל) כשמכרה את המניות, בנובמבר 2015, יחד עם קבוצת נץ לאמיליה פיתוח של עודד פלר תמורת 100 מיליון שקל.

עוד קודם לכן חילקה מנדלסון דיבידנד של 100 מיליון שקל, לאחר שמכרה את החברה־הבת בארה"ב ב־377 מיליון שקל.

גבי טרבלסי מנהל קרן המנוף אוריגו, צילום: עמית שעל גבי טרבלסי מנהל קרן המנוף אוריגו | צילום: עמית שעל גבי טרבלסי מנהל קרן המנוף אוריגו, צילום: עמית שעל

"זו עסקה שמשקפת את הפעילות שלנו. בשוק של היום קשה מאוד לקבל תשואה במכשירים המסורתיים. המניות יקרות והאג"ח בתשואות נמוכות. חברות במצוקה הן המקום לעשות תשואה טובה. לא חששנו לייצר עסקה מול חברת קמן שהיתה בדרך לפשיטת רגל. אלמלא העסקה הזו מנדלסון היתה נכנסת לסחרור", אומר גל.

לצד הצלחות כמו אורד, שעלתה משווי של מיליוני שקלים אחדים לכ־100 מיליון שקל היום, והחוב שלה הצטמק מ־154 מיליון שקל ל־22 מיליון שקל, היו לאוריגו השקעות פחות מוצלחות כמו פולאר השקעות וערוץ 10.

חברה נוספת שאוריגו השקיעה בה היא תדביק. "היא עשתה קפיצה גדולה מאז הגענו, באמצעות שתי רכישות של חברות שהגיעו להקפאת הליכים". השקעה שונה מעט של אוריגו היתה בחברת הנדל"ן חג'ג' לצורך עסקה ספיציפית - מתחם סומייל בתל אביב - כשהמנגנון במקרה זה הוא השתתפות בחלוקה מרווחי הפרויקט. ההשקעה הניבה לקרן תשואה של 50%.

אוריגו צפויה להחזיר למשקיעים עד סוף החודש את כל ההשקעה בקרן. "2016 תעמוד בסימן המשך האקזיטים. קרנות המנוף סיימו את דרכן, ואוריגו היתה היחידה שהלכה להשקעות בחברות במצבים מיוחדים. אני לא בטוח שבאותה תקופה אנשים הבינו מה אנחנו עושים. היו כותרות שאמרו כי ההשקעות של אוריגו מסוכנות, אך אנחנו לא ראינו בהן סיכון גדול", אומר גל.

בימים אלה מנסים טרבלסי וגל לגייס קרן שנייה בהיקף של מיליארד שקל — הפעם קרן פרטית.

תגיות