אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האוזר: "אי אפשר להתעלם מן העובדה שמבנה השכר בבורסה איננו מידתי" צילום: אוראל כהן

האוזר: "אי אפשר להתעלם מן העובדה שמבנה השכר בבורסה איננו מידתי"

כך כתב היום יו"ר רשות ני"ע פרופ שמואל האוזר ליו"ר הבורסה אמנון נויבך ולמנכ"ל, יוסי ביינארט; מדובר בהתערבות תקדימית של רשות ני"ע בתנאי השכר של עובדי הבורסה שמהווה מסר ברור להנהלה לא להיכנע לדרישות הוועד במגעים לחידוש ההסכם הקיבוצי

13.04.2016, 19:53 | רחלי בינדמן

"אי אפשר להתעלם מן העובדה שמבנה השכר בבורסה איננו מידתי. במבנה הנוכחי, קיים חשש כי הבורסה תתקשה לפעול ביציבות ולאורך זמן וזאת על רקע הפערים בין הכנסות הבורסה ובין הגידול המתמשך ובקצב גבוה של עלויות השכר", כתב היום יו"ר רשות ני"ע פרופ שמואל האוזר ליו"ר הבורסה אמנון נויבך ולמנכ"ל, יוסי ביינארט.

קראו עוד בכלכליסט

"היענות לדרישות שכר מופרזות לעובדי הבורסה בעת הזו, לא זו בלבד שלא תתרום להגברת היעילות התפעולית של הבורסה, אלא עלולה לאיים על יציבותה".

מדובר בהתערבות תקדימית של רשות ניירות ערך בתנאי השכר של עובדי הבורסה שמהווה מסר ברור לגיבוי מלא מצד האוזר להימנעות של הנהלת הבורסה מכניעה לדרישות הוועד במגעים לחידוש ההסכם הקיבוצי.

ההנהלה בניגוד לנכונות הוועד דורשת להקטין את מנגנון הטייס האוטומאטי הכולל תוספות שכר שנתיות קבועות של כ6% בשנה לכל עובד. עלות שכר של עובד בורסה עומדת על כ51 אלף בחודש.

פרופ פרופ' שמואל האוזר יו"ר רשות לנירות ערך | צילום: נמרוד גליקמן פרופ

תגובת ועד עובדי הבורסה: "אחרי גל הפרסומים השלילי על התייבשות הבורסה, ואחרי המריבות המתוקשרות של ראשי הבורסה ציפינו לספין שיסיט את הדיון מכישלון הנהלת הבורסה לשכרם של העובדים".

לדבריהם, "אין לנו אלא להצר על כך שהרגולטור חרד לשכר העובדים ומסיר מעצמו כל אחריות ממצבה האמיתי של הבורסה וממינוי המנכ"ל והיו"ר ששכרם לפני בונוסים עומד על כ-3 מיליון שקל והם אלה שחייבים לשאת באחריות למצב האיום בו הבורסה נמצאת".

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
יש לחסל תוספות שכר אוטומאטיות בכל המגזרים
הבעיות עם תוספות שכר אוטומטיות: עליה אקספוננציאלית בשכר עבור תפוקה שווה או אפילו רברסית. התוספות האלה - אינן סוף פסוק. הן רק בסיס לדרישות נוספות. אז למה להרים את הבסיס? עובדי ציבור מנסים להפוך את משרתם למכרה זהב בלתי נדלה, על חשבון הציבור. זה קורה בכל מקום: בנמלים, חברת חשמל, פקידים, משרד החוץ, רשות השידור שבסוף הממשלה נאלצה לפרק, ועוד. אולי הגיע הזמן להקמת רשות ציבורית שתגן על הציבור מעושקם של העובדים. רשות זו חייבת להיות עם שיניים וסמכות סופית. הממשלה והכנסת - פשוט אינם מסוגלים. מה לפוליטקאי ולמלחמת חורמה בוועדים שיצביעו עבורו? מה עוד שלעתים הפוליטיקאים בעצמם מצטרפים לביזה. מי שרוצה להיות מליונר: שיצא החוצה מהחממה של הציבור. שישקיע כספו בעסקים, ולא את זמנו בשוד הציבור. ואני מאחל לו שיראה ברכה.
חיים אבגד  |  13.04.16