אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מיקרוסופט תובעת את משרד המשפטים בארה"ב: "חיטוט במיילים - הפרה של החוקה" צילום: בלומברג

מיקרוסופט תובעת את משרד המשפטים בארה"ב: "חיטוט במיילים - הפרה של החוקה"

חברת הענק מצטרפת לחברות טכנולוגיה כמו גוגל ואפל הפועלות באגרסיביות למען פרטיות לקוחותיהן ומתנגדת כעת באופן נחרץ לממשל המחייב אותה למסור מידע אישי על לקוחותיה. נשיא החברה: "אנשים לא מאבדים את זכויות היסוד שלהם רק מכיוון שהטכנולוגיה עוברת לענן"

14.04.2016, 19:49 | עומר כביר

מיקרוסופט תובעת את משרד המשפטים האמריקאי בדרישה להפסיק את הנוהג של הממשל לחייב את החברה למסור לרשויות אכיפות חוק אי מיילים ומידע אישי אחר של לקוחותיה תוך שנאסר עליה ליידע את הלקוחות – כך הודיעה היום החברה.

קראו עוד בכלכליסט

התביעה הוגשה הן נגד משרד המשפטים והן אישית נגד התובעת הכללית של ארה"ב, לורטה לינץ'. בכך מצטרפת מיקרוסופט למגמה מתחזקת מצד חברות טכנולוגיה לפעול באגרסיביות על מנת להגן על פרטיות לקוחותיהן, כאשר המקרה המדובר ביותר הוא העימות של אפל מול משרד המשפטים בעקבות הדרישה של הממשל לסייע לו בפריצה למכשירי אייפון של חשודים.

לפי התביעה, שהוגשה לבית המשפט הפדרלי המחוזי בסיאטל, החוק מ-1986 שעליו מסתמכת הממשלה בדרישות המידע שהיא מעבירה לחברה, Electronic Communications Privacy Act, מהווה הפרה של התיקון הראשון לחוקה, שמבטיח את הזכות לחופש ביטוי, ושל התיקון הרביעי, שמבטיח את זכותם של האזרחים לדעת האם הממשלה חיפשה או תפסה את רכושם.

מנכ"ל מיקרוסופט, סאטיה נדאלה בישראל (ארכיון). החברה מתייצבת לצד לקוחותיה ומגנה על פרטיותם, צילום: עומר כביר מנכ"ל מיקרוסופט, סאטיה נדאלה בישראל (ארכיון). החברה מתייצבת לצד לקוחותיה ומגנה על פרטיותם | צילום: עומר כביר מנכ"ל מיקרוסופט, סאטיה נדאלה בישראל (ארכיון). החברה מתייצבת לצד לקוחותיה ומגנה על פרטיותם, צילום: עומר כביר

לטענת מיקרוסופט, חוק זה מאפשר לממשל להטיל על חברות צו מניעה בלתי-מוגבל שאוסר עליהן להודיע ללקוחות שהמידע שלהם הועבר (מה שמהווה פגיעה בחופש הביטוי), ושיישומו מהווה פגיעה מהותית באמון הלקוחות בחברה. "זה מאוד חשוב שלקוחות יידעו מתי הממשלה ניגשת לחדר המסמכים שלהם, בין אם הוא נמצא במורד המסדרון ובין אם הוא נמצא בענן", אמר לבלומברג נשיא מיקרוסופט, ברד סמית. "אנשים לא מאבדים את זכויות היסוד שלהם רק מכיוון שהטכנולוגיה עוברת לענן".

בכתב התביעה נטען שמאז המעבר של ענקיות טכנולוגיה למחשוב בענן והתרחבות המידע הפרטי של לקוחות שהן מחזיקות ברשותן, חל גידול משמעותית בהיקף ובתדירות שבו עושה הממשלה שימוש בחוק, שנחקק שלוש שנים לפני לידת ה-World Wide Web. "הממשל ניצל את המעבר למחשוב בענן על מנת להרחיב את יכולתו לנהל חקירות סודיות", נטען.

מיקרוסופט מציינת שרק בשנה וחצי האחרונות הוציאו בתי משפט קרוב ל-2,600 צווי קבלת מידע שכוללים רכיב של איסור פרסום, שני שליש מהם ללא תאריך יעד לפקיעת האיסור. "כשמוסיפים את החברות האחרות שקיבלו צווים כאלו, מדובר במספר אסטרונומי", אמר לבלומברג הפרקליט הבכיר במרכז לדמוקרטיה ולטכנולוגיה, גרג נויים, שייעץ למיקרוסופט טרם הגשת התביעה.

תגיות