אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי שנתיים של ירידות: תוצאות ביניים חיוביות לאייסקיור מדיקל צילום: אילן בשור

אחרי שנתיים של ירידות: תוצאות ביניים חיוביות לאייסקיור מדיקל

מניסוי במכשור הקפאת גידולי השד של החברה נמצא כי מתוך 41 מטופלות, לא נצפו מקרים של חזרתיות הסרטן, או סיבוכים אחרים

17.04.2016, 13:36 | דרור רייך

אייסקיור מדיקל לא הסבה נחת למשקיעה לאחר שכמעט נמחקה בשנים 2014 ו-2015 אז השליה מערכה 69% ו-36% בהתאמה. אך בשנת 2016 מסתמנת תפנית קלה לאחר שהמנייה טיפסה מתחלית השנה ב-62% לשווי שוק של 23.6 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

היום מזנקת מניית החברה לאחר שדיווחה על תוצאות ביניים ראשוניות חיוביות במסגרת כנס האגודה האמריקאית של מנתחי השד. החברה פועלת מסחרית בתחום המכשור הרפואי באמצעות הקפאת גידולים בגוף האישה. טכנולוגיית החברה מקווה להוות חלופה להתערבות ניתוחית לשם הסרת הגידול.

מוצר הדגל של החברה נקרא IceSense3 והוא בנוי ממערכת המזרימה חנקן נוזלי, במעגל סגור ומקפיאה גידולים באמצעות מחט ייחודית, פרי פיתוחה של החברה, תוך שמירה על הרקמות הבריאות בסביבת הגידול.

המוצר הוכח בעבר כיעיל לטיפול בגידולים שפירים בשד מסוג פיברואדנומה, שהוא הגידול השפיר השכיח ביותר בשד ולמוצר אישורים רגולטוריים מה- FDA לשווק ומכירות בארה"ב, אישור CE לשיווק ומכירות באירופה ואישור אמ"ר לשווק ומכירות בישראל.

המכשיר של אייסקיור המכשיר של אייסקיור המכשיר של אייסקיור

על פי אייסקיור, מניסוי ה-ICE3 הנערך בדאלאס, טקסס, באף אחת מ-41 מהמטופלות שהשלימו את הטיפול במערכת ה- IceSense3 בגידולים ממאירים בשד – לא נרשמו מקרי חזרתיות של סרטן השד או סיבוכים כלשהם. כמו כן, אף מטופלת לא קבלה טיפול כימותרפי משלים למרות שדבר זה נתון (עפ"י פרוטוקול המחקר) להחלטתו הבלעדית של הרופא.

"מאמינים שהתוצאות יאיץ את מאמצי המסחור בארה"ב"

 

"אנו מעודדים מהתוצאות ומשביעות הרצון של הרופאים והמטופלות עצמן" ציין מנכ"ל אייסקיור מדיקל, חזי הימלפרב. "אנו מעריכים כי ככל שהמידע הקליני על יעילות הטיפול של אייסקיור בגידולי סרטן השד יתרחב, הדבר יסייע לאימוץ השימוש במערכת ה-IceSense3TM ע"י רופאים ויאיץ את מאמצי המסחור שלנו בארה"ב ומחוצה לה".

בתחילת 2015 אייסקיור נלחמה על חייה והודיעה על שורת קיצוצים במטרה להגיע להפחתה ניכרת בהוצאות החברה. כחלק מצעדי החיסכון היא פיטרה עובדים (לא ידוע כמה) וסיימה התקשרויות עם ספקים שונים. בנוסף, נושאי המשרה הבכירה בחברה (מנכ"ל, יו"ר וחברי הנהלה) ספגו קיצוץ של 15% בשכרם.

אייסקיור הייתה חייבת לגייס הון נוסף על מנת לשרוד וזה הגיע בפברואר 2015 דמות השקעה של חברה בינלאומית בשם אפוק שהשקיע 21.2 מיליון שקל בחברה תמורת מניות לפי מחיר של 14 אגורות למניה, אז זה שיקף פרמיה של 50% על מחיר המניה בבורסה.

אפוק מחזיקה 57% ממניות החברה שהם כ-15 מיליון מניות. מאז אייסקיור החלה לשים דגש על מכירה משולבת, הן ישירה והן באמצעות מפיצים שתרם לגידול במכירת מערכות, המושתת, בין היתר, על שימוש בבתי חולים המצטרפים לניסוי בסרטן השד.

כיום מניית אייסקיור נסחרת במחיר של 103 אגורות, לאחר איחוד של 1:10 במניותיה, כלומר שווי ההחזקה כיום של אפוק נכון להיום עומד על 13.5 מיליון שקל בלבד.

תגיות