אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מה הוא קופץ? צילום: עמית שעל

מה הוא קופץ?

מיכאל סבה, עולה חדש מקנדה, ייבא לארץ את טרנד הקפיצות והקים את פארק הטרמפולינות הציוני הראשון. "זה מתאים לישראלים כמו כפפה ליד", הוא אומר בראיון, "זה מקום לפריקת אנרגיה"

18.04.2016, 09:30 | דיאנה בחור ניר

מוצאי שבת. עם ישראל משתרך בתור ארוך, כאילו מדובר בסופרמרקט לפני כניסת החג. רבים, מתברר, מוכנים לשלם 50 שקל כדי לקפוץ במשך שעה בלי שום מטרה. בפנים זורם האדרנלין. גם הורה שיושב בצד כדי לצפות בילדים מתמלא עד מהרה קוצים בישבן ומבקש להצטרף לפעילות. מדובר ב־iJump — אולם סגור ומקורה שבו 2,000 מ"ר של טרמפולינות מקיר לקיר.

קראו עוד בכלכליסט

"חיפשנו ביזנס בישראל ומצאנו נישה טובה שמתאימה לישראלים כמו כפפה ליד", אומר מיכאל סבה (41), נשוי ואב לארבעה, שעלה לארץ רק לפני שלוש שנים ממונטריאול, קנדה. את הפארק ייסד סבה לפני שנה וחצי עם חברו שחר קרתס ובן דודו אברהם דדיה. "בהתחלה אמרו לנו שהשתגענו, חשבו שמדובר באוסף של טרמפולינות עגולות כמו שיש בבתים פרטיים. אבל זה עובד יופי. את ההשקעה ב־iJump פתח תקווה, כמעט 6.5 מיליון שקל, החזרנו בשנה הראשונה". בשבת נפתח מתחם נוסף שלו בקניון ביג בקריות, ולקראת חנוכה שלושת השותפים מתכננים לפתוח פארק טרמפולינות נוסף בסינמה סיטי בראשון לציון.

"זו פעילות שפורקת הרבה אנרגיה אבל לא אקסטרימית מדי ומתאימה לכל המשפחה", מספר סבה. המתחם כולל גם פעילויות כמו קליעה לסל, מחניים והליכה על חבל — כולם על משטחים קופצניים. "הילדים בישראל מסיימים את הלימודים מוקדם וזו פעילות שאינה מול מסך. בבית אתה צריך לנתק את ה־WiFi כדי שהילד יזוז".

סבה במתחם בפתח תקווה. "זו פעילות שאינה מול מסך. בבית אתה צריך לנתק את ה־WiFi כדי שהילד יזוז", צילום: עמית שעל סבה במתחם בפתח תקווה. "זו פעילות שאינה מול מסך. בבית אתה צריך לנתק את ה־WiFi כדי שהילד יזוז" | צילום: עמית שעל סבה במתחם בפתח תקווה. "זו פעילות שאינה מול מסך. בבית אתה צריך לנתק את ה־WiFi כדי שהילד יזוז", צילום: עמית שעל

תגיות