אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מכה לאאורה: לא תקבל את כספי מכירת מטרו צילום: אייל פרידמן

בלעדי לכלכליסט

מכה לאאורה: לא תקבל את כספי מכירת מטרו

בית משפט בניו יורק דחה את טענת החברה הישראלית שמלון הדירות נרכש והופעל מכספה, וקבע שההלוואה ניתנה על ידי יו־טרנד. באאורה טוענים שהנזק הוא 4 מיליון שקל בלבד

18.04.2016, 09:03 | אמיתי גזית

המחלוקת הממושכת בין בעלי בית המלון מטרו במנהטן הגיעה לסיומה. בית משפט בניו יורק קבע בפסק דין ביום חמישי שעבר ש־15.8 מיליון דולר שנותרו ממכירת המלון יעברו למשקיעי יו־טרנד ניו יורק, בעוד חברת אאורה לא תקבל דבר. בית המשפט קיבל במלואה את טענת יו־טרנד שהיא הלוותה כ־10 מיליון דולר לרכישת והפעלת המלון, ודחה את טענת אאורה שהיא הלוותה את הכסף. בסביבת אאורה, הנסחרת בבורסה בתל אביב, טוענים שהנזק מההכרעה יהיה כ־4 מיליון שקל.

ההכרעה היא ניצחון גדול לשותפות יו־טרנד ניו יורק, שחברים בה 200 ישראלים. החברה הרשומה באיי הבתולה התאגדה ביוזמת נפתלי מנדלוביץ' המנוח, מבעלי בית ספר מגמות לשוק ההון ששם קץ לחייו ב־2012. בתקופה שלפני מותו, מועדון ההשקעות יו־טרנד שייסד הפסיד מאות מיליוני שקלים.

את המלון רכשה ב־2010 חברת Suite LLC בתמורה ל־18.7 מיליון דולר. ב־70% מהחברה מחזיקות יחדיו יו־טרנד ואאורה באמצעות חברת HSI. ב־30% הנוספים החזיקה חברה בניהולו של בן־ציון סוקי, מקורבו של הרב יאשיהו פינטו. הרב שהורשע במתן שוחד לתנ”צ אפרים ברכה זכה בעסקת טיעון מקלה לאחר שהציג ראיות לכך שהעניק לכאורה טובות הנאה לניצב מנשה ארביב - בהן לינות במלון מטרו.

מימין: בעל השליטה באאורה יעקב אטרקצ’י, והמלון בניו יורק, צילום: אייל פרידמן מימין: בעל השליטה באאורה יעקב אטרקצ’י, והמלון בניו יורק | צילום: אייל פרידמן מימין: בעל השליטה באאורה יעקב אטרקצ’י, והמלון בניו יורק, צילום: אייל פרידמן

בעת הרכישה החזיקו את אאורה יוסף ותומר צליח ובועז משעולי. לאחר שהחברה נקלעה לקשיים, רכשה אותה במרץ 2012 קבוצת משקיעים בהובלת יעקב אטרקצ’י, שכיום מחזיק ב־80% מהון המניות בה.

התביעה של יו־טרנד נגד אאורה הוגשה ב־2014. הקבוצה שאותה מוביל עתה תומר שוחט והמיוצגת על ידי עו”ד חגי אשלגי, טענה שהיא הלוותה ל־Suite LLC סכום של 8.1 מיליון דולר בריבית שנתית של 11% לרכישת המלון, ועוד 2 מיליון דולר בריבית של 9% להפעלתו. יו־טרנד דרשה שאאורה תחזיר את ההלוואה והריבית. מנגד טענה אאורה שהיא הלוותה את הכסף לעצמה.

בית המשפט קיבל את טענת יו־טרנד וקבע שיש הוכחות רבות למתן ההלוואות ולחוב הריבית: כ־5 מיליון דולר עבור ההלוואה הראשונה ו־900 אלף דולר עבור השנייה. בנוגע לטענות של אאורה קבע השופט כי “אין כל ראיה שתומכת בהן".

בסוף פברואר נמכר המלון ב־27 מיליון דולר. לאחר החזר המשכנתא וחובות נוספים, נותרו 15.6 מיליון דולר שהושמו בנאמנות. כעת יעברו הכספים ליו־טרנד.

מהשותפות נמסר כי “זה הישג אדיר של כ־200 משקיעים שהחליטו להילחם על הזכויות שלהם”. מאאורה נמסר שטרם קראו את פסק הדין. בסביבת החברה, ששוויה כיום 277 מיליון שקל והרווח הנקי שלה ב־2015 היה 55 מיליון שקל, הזכירו כי בדו”חותיה נרשמה ההכנסה הצפויה מהמכירה ב־4 מיליון שקל בלבד.

תגיות