אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי כישלון ההנפקה, סייפטי תהיה חברת המעטפת הראשונה

אחרי כישלון ההנפקה, סייפטי תהיה חברת המעטפת הראשונה

בורסת ת"א הגדירה מחדש את השלדים הבורסאיים כחברות מעטפת שנדרשות להציג אחזקות ציבור של 16 מיליון שקל כדי להתחיל להיסחר. כעת, השלד הבורסאי "מטרת מיזוג" ינסה לגייס כ־20 מיליון שקל כדי למזג לתוכו את חברת הסייבר

19.04.2016, 07:10 | דרור רייך

אחרי שלא הצליחה להנפיק בבורסת ת"א, סייפטי (Safe-T) מצאה דרך אחרת להיכנס לבורסה המקומית. חברת הסייבר תהיה חברת המעטפת הראשונה בבורסת ת"א.

קראו עוד בכלכליסט

כחלק מניסיון הבורסה למגר תופעות, שלטענתה, פוגעות במשקיעים, ההנהלה החליטה להקשיח את כללי המסחר בחברות השלדים. הבורסה הגדירה את השלדים כחברות מעטפת, כך שתצומצם האפשרות להמשיך ולסחור בהן. מדובר בחברה ללא פעילות ריאלית, שיותר מ־80% מנכסיה הם מזומנים. חברת מעטפת וחברה שביצעה הקצאה פרטית גדולה (75% מהונה) ידרשו לעמוד בתנאים של חברה חדשה כדי לחזור ולהיסחר ברשימה הראשית. בחברות מו"פ (מחקר ופיתוח), הקריטריונים לחזרה למסחר יהיו אחזקות ציבור שעומדת על 16 מיליון שקל ומהוות לפחות 10% מהון המניות. בעצם הבורסה בת"א עוצרת את פעילות השלדים כמעט לחלוטין ומכריחה חברות חדשות לעמוד בתנאים של הנפקה ראשונית (IPOׂ).

השלד הבורסאי "מטרת מיזוג" הודיע על כוונתו לגייס 20-17 מיליון שקל כדי למזג את הפעילות של סייפטי. המיזוג יתקיים רק אם יהיה כסף בקופת השלד. את הגיוס יובילו קבוצת שרם־זילברמן.

לסייפטי מעט הכנסות והיא עדיין מפסידה

 

בנובמבר האחרון סייפטי, בניהולו של דניאל שחר, ניסתה לגייס 20 מיליון שקל, אך זכתה לביקושים של 10 מיליון שקל בלבד וההנפקה בוטלה. מחצית מהסכום שהיה אמור להיות מגויס יועד להרחבת פעילות השיווק והמכירה של סייפטי ומחציתו להמשך הפיתוח והחדירה לשוק האמריקאי.

החברה, שהוקמה ב־2013 על ידי אמיר מיזהר, היא ספקית של פתרונות אבטחה לתחום רחב של תעשיות וארגונים בתחומים כמו בנקאות, השקעות, ביטוחים, בריאות ותעשייה. היא מחזיקה בשני מוצרים עיקריים, האחד נועד להגן על רשתות בפני חדירות סייבר ואילו המוצר השני עוסק בהעברת מידע מאובטח בתוך הארגון. משרדיה ונציגויות המכירה של סייפטי, המאבטחת מיליוני מסמכים ואימיילים מדי יום, ממוקמים בצפון אמריקה, באירופה, במזרח אסיה ובישראל.

דניאל שחר דניאל שחר דניאל שחר

לאחרונה הודיעה החברה על מספר חוזים ועסקאות עם ארגונים מובילים בארץ ובעולם. בהם, חוזה עם משרד הבריאות הישראלי, חברת הביטוח שומרה ואוניברסיטת חיפה. כמו כן, סייפטי עובדת עם חברת טלדור המפיצה את מוצריה. בכוונת סייפטי להשיק עם טלדור פתרון חדש למחשוב ענן. בנוסף, בין לקוחות החברה ניתן למצוא את חברת החשמל לישראל, הראל ביטוח, משרד הבריאות, ECI, בנק הפועלים, נתיבי ישראל, פסגות ומכון ויצמן.

הכנסותיה של החברה במחצית הראשונה של 2015 עמדו על 134 אלף דולר בלבד, כשבשורה התחתונה נרשם הפסד של 14.6 מיליון דולר. את 2014 סיימה סייפטי עם הכנסות של 531 אלף דולר והפסד של 4 מיליון דולר. בקופת החברה היו רק 635 אלף דולר בסוף יוני 2015 ובדו"חותיה הופיעה הערת עסק חי.

המיזוג עם השלדים הבורסאיים הפך לפופלארי

 

תעשיית השלדים הפכה לענפה מאוד בשנים האחרונות בשל הקושי לבצע הנפקות חדשות. לעיתים המיזוג של השלדים עם פעילויות קיימות יוצר למשקיעים פוטנציאל להחיות מחדש את השקעתם בחברות שעסקיהן נכשלו.

כך לדוגמה חברת המדפסות תלת־ממד ננו דיימנשן, שהתמזגה לפני כשנה וחצי לשלד הבורסאי של זד.בי.איי, גייסה בתקופה זו כ־100 מיליון שקל וסיפקה ערך רב למשקיעים (כ־300% מאז המיזוג) שנכוו בזד.בי.איי. גם פורסייט, לשעבר השלד הבורסאי אסיה פיתוח, גייסה 26 מיליון שקל כחודש אחרי הכניסה לבורסה.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה