אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חסה עליכם צילום: אפי שריר

חסה עליכם

הנכד גילה ממה עשוי עוף? הגיסה המטיפה שוב עושה אצלכם את החג? גרסה טבעונית למאכלי החג תעזור להשכין שלום בשולחן הסדר

21.04.2016, 09:30 | אורי שביט

אין כמעט משפחה ישראלית שלא חוותה את זה לאחרונה: מישהו, בלי הודעה מוקדמת, מפסיק לאכול בשר. אחר כך הוא מתחיל לעקם את האף למשמע המילה "ביצה". במקרים קשים במיוחד הוא מסרב כשאתם מציעים לו דבש. ברוב ימות השנה אפשר לחיות עם זה, אבל בחגי היהדות עמוסי הבשר המצב הופך בלתי נסבל. בני המשפחה הטבעוניים מכרסמים מצות וחסה כל הלילה, בשעה שצלחותיהם של שאר בני המשפחה מתמלאות כל טוב. זה לא חייב להיות ככה. כמה גרסאות טבעוניות למאכלי חג וכולם ייצאו מרוצים.

ובינינו, גפילטע זה גם ככה מגעיל, אז למה סתם להרוג דג?

קראו עוד בכלכליסט

כבד קצוץ. אורי שביט מהבלוג "טבעוניות נהנות יותר"

 

400 גרם עדשים שחורות שטופות ומסוננות

1 בצל גדול

חצי כוס אגוזי מלך טבעיים

רבע צרור פטרוזיליה

4 גבעולי בצל ירוק (החלק הירוק בלבד) קצוצים דק

שמן זית

מלח ים אטלנטי

פלפל שחור גרוס טרי

מניחים את העדשים בסיר גדול, ממלאים בשפע של מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כחצי שעה, עד שהעדשים רכות לחלוטין. מסננים ומניחים להתקרר.

חוצים את הבצל ופורסים לפרוסות דקות. יוצקים מעט שמן זית למחבת ומטגנים את הבצל מעל להבה גבוהה תוך ערבוב במשך 10-5 דקות, עד שהוא רך וזהוב ומסירים מהאש.

טוחנים במעבד מזון את העדשים, הבצל המטוגן, האגוזים והפטרוזיליה (אם רוצים, ניתן להוסיף עוד מעט שמן זית) עד לקבלת ממרח אחיד במרקם חלק או גס, לפי טעמכם.

מעבירים את הממרח לקערה, מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ ומתבלים בהרבה מלח ופלפל שחור. משטחים על צלחות הגשה, מזלפים מעט שמן זית ומעטרים בפרוסות בצל ירוק.

כבד קצוץ. מעדשים, צילום: אורי שביט, טבעוניות נהנות יותר כבד קצוץ. מעדשים | צילום: אורי שביט, טבעוניות נהנות יותר כבד קצוץ. מעדשים, צילום: אורי שביט, טבעוניות נהנות יותר

גפילטע פיש. מרב ברזילי ממשק ברזילי

 

חבילה סייטן

5 תמרי מג'הול

סלסלת פטריות שמפניון (250 גרם) מאודות בתנור למשך 10 דקות בחום בינוני

2 בצלים פרוסים ומאודים בשמן זית

כוס אגוזי מלך (קלויים עם טיפה מים ומלח בתנור בחום נמוך למשך כ־10 דקות)

חצי כפית מלח

קמצוץ פלפל

1 כפית פפריקה מעושנת

1 כפית סוכר

2 כפות נבט חיטה

חצי צרור כוסברה

שליש כוס טחינה גולמית

3 כפות קמח מצה

טוחנים במעבד מזון את הסייטן עם הבצל, התבלינים והכוסברה. מעבירים לקערה.

טוחנים בטחינה גסה את האגוזים עם הפטריות (משאירים חתיכות קצוצות, אין לטחון יתר על המידה).

מערבבים את האגוזים והפטריות לתוך הסייטן, מוסיפים את הטחינה ונבט החיטה, מערבבים היטב, טועמים ומתבלים.

מרטיבים את הידיים ומכינים קציצות.

מסדרים את הקציצות על תבנית אפייה, מברישים בשמן זית ואופים בתנור כ־20 דקות בחום 200 מעלות.

אפשר כמובן להגיש עם חזרת ופרוסות של גזר.

קניידלך. דוד ברזילי מעוגתה

 

500 גרם קמח מצה

6 כפות גדושות קמח אורז דק

2 כפות קמח חומוס

2 כפות קמח עדשים כתומות

שליש כוס שמן זית

חופן כוסברה ופטרוזיליה קצוצות דק

מלח ופלפל לפי הטעם

כ־3 כוסות מים (או כמה שנדרש)

מעבדים לבצק רך, יוצרים קציצות ומבשלים במים רותחים עם מלח ופלפל, או במרק ירקות עד שהקניידלך צפים.

קניידלך של דוד ברזילי. קמח חומוס במקום ביצים, צילום: אפי שריר קניידלך של דוד ברזילי. קמח חומוס במקום ביצים | צילום: אפי שריר קניידלך של דוד ברזילי. קמח חומוס במקום ביצים, צילום: אפי שריר

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות