אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משה חוגג ישקיע 72 מיליון דולר בסלולרים יוקרתיים צילום: אוראל כהן

משה חוגג ישקיע 72 מיליון דולר בסלולרים יוקרתיים

80 עובדים ברמת החייל ינסו להגשים את החלום של הילד הרע של ההייטק הישראלי

25.04.2016, 06:46 | מאיר אורבך

יזם ההייטק משה חוגג ישקיע 72 מיליון דולר בחברה שהקים, סירין לאבס משוויץ, יחד עם איש העסקים הקזחי קנס רקישב והרשת החברתית הסינית רנרן (Renren). סירין לאבס הוקמה עלידי חוגג עצמו ב־2013, בשיתוף רקישב ומנוהלת על ידי יוצא חברת מקינזי טל כהן, והיא מפעילה מרכז פיתוח גדול ובו 80 עובדים ברמת החייל.

בשיחה עם "כלכליסט" אמר חוגג, כי סירין לאבס מנסה להיכנס לשוק מוצרי היוקרה של עולם הטכנולוגיה. "אנשים מוכנים לשלם כסף רב על מוצרי יוקרה אבל לא כך בעולם הטכנולוגיה. אנחנו מנסים באמצעות סירין לאבס להקים קו של מוצרי יוקרה טכנולוגיים. המוצר הראשון שנשיק הוא טלפון חכם יוקרתי שיכלול בתוכו את כל הטכנולוגיות המתקדמות ביותר שיש", אומר חוגג.

לדברי חוגג סירין לאבס הוקמה בשוויץ בזכות חוקי הגנת הפרטיות הנוקשים הקיימים במדינה. "חשיבות הפרטיות וההגנה עליהם הם אחד החלקים החשובים ביותר בטלפון שלנו. הרעיון לסירין לאבס ולפיתוח המכשיר הנייד היוקרתי הגיע כאשר לפני מספר שנים פנה אליי רקישב וסיפר שפרצו לו למכשיר הנייד ונגנבו לו פריטי מידע חשובים. לאחר סריקה מעמיקה של השוק מצאנו שאין כיום פתרונות שמציעים את רמת האבטחה והאיכות הגבוהים ביותר כשהמחיר אינו מהווה גורם מעכב. בטלפון שלנו נציע את המיטב שיש לתעשיה ללא תלות במחיר אלא רק באיכות הטכנולוגיה. לא נשלב במכשיר אלמנטים כמו זהב או יהלומים, אלא נתמקד ביוקרה הטכנולוגית בלבד".

משה חוגג (ארכיון), צילום: אוראל כהן משה חוגג (ארכיון) | צילום: אוראל כהן משה חוגג (ארכיון), צילום: אוראל כהן

הטלפון שאותו תשיק החברה בסוף חודש מאי בלונדון צפוי לעלות בין 10 ל־20 אלף דולר למכשיר: "נהיה זולים מחברת ורטו שמייצרת כיום את המכשירים היקרים ביותר בעולם", אומר חוגג. החברה מתכוונת לפתוח חנות ראשונה למכירת המכשירים בלונדון ולהפעיל גם חנות מקוונת. "אנחנו לא ממהרים ולמרות שחברות בתחום צורכות מזומנים רבים אנחנו מתכוונים לעמוד מאחורי החברה ולפתח מוצרי יוקרה נוספים דוגמת מחשבים ניידים". לחברה אין עדיין יעד מכירות אבל המתחרה הראשית של החברה, ורטו הבריטית, מוכרת כ־20 אלף מכשירים בשנה וליעד זה מכוונת סירין לאבס על פי ההערכה.

"בישראל היו שני נסיונות בעבר לפיתוח טלפונים סלולרים, האחד של חברת אמבלייז והשני של חברת מודו ושניהם כשלו מסיבות של עיתוי הגעה לשוק וסיבות נוספות. למרכז הפיתוח שלנו לקחנו אנשים רבים שעבדו בעבר במודו והתמחו בפיתוח של טלפונים. לניהול המוצר לקחנו בכיר מסוני מובייל", אומר חוגג.

תגיות