אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפסקה לעסקית: לא שופרא צילום: דניאל לילה

הפסקה לעסקית: לא שופרא

סופרה מבטיחה רף חדש לגמרי לאוכל גיאורגי בארץ, אך מספקת בעיקר עיצוב מפוצץ

26.04.2016, 08:43 | גלי וולוצקי

ההבטחות היחצניות שהתלוו לפתיחתה של סופרה, מסעדה גיאורגית חדשה בתל אביב, בישרו על זוג בעלי קייטרינג שהאכיל את האלפיון העליון הגיאורגי ברחבי העולם ומבטיח להגיש כאן אוכל גיאורגי ברף חדש לגמרי. העיצוב מרהיב, כך מובטח, והשירות מקצועני.

קראו עוד בכלכליסט

בשעת צהריים העיצוב הבאמת אקסטרווגנטי של סופרה נראה קצת תלוש מהקשרו. התפריט העסקי כאן מציע בחירה מתוך תשע מנות עיקריות במחיר 62–95 שקל, בתוספת מנה ראשונה מתוך ארבע אפשרויות, ושתייה וקינוחים במחיר מופחת. המלצר מתיישב לידנו באחד הכיסאות גבוהי המסעד, ואנחנו מתחילות לשאול את עצמנו אם הגענו למסעדה גיאורגית עילית או לבית קפה שכונתי. "חצ'אפורי אין היום, לא הספיקו להכין", הוא מאכזב, ואנחנו בוחרות במנות אחרות מתוך ההיצע שחלקו גרוזיני וחלקו בהשראה רוסית. סלט תפוחי אדמה עם סלמון בעישון ביתי מתברר כסלט חביב ושמנוני מאוד, ובאדריג'אני - גלילות חציל ממולאות בממרח אגוזים - מלאות טעם ומצוינות. בעיקריות אנחנו בוחרות בחינקאלי בשר (62 שקל), כופתאות בצק ממולאות בבשר ובמרק בשר ארומטי שמוגשות באופן קצת עצוב על צלחת עירומה. המילוי של החינקאלי טעים אבל הבצק גס מדי ולא מזכיר את הפלא הקטיפתי של ארץ המקור.

חינקאלי בשר. לא מזכיר את הפלא של ארץ המקור, צילום: דניאל לילה חינקאלי בשר. לא מזכיר את הפלא של ארץ המקור | צילום: דניאל לילה חינקאלי בשר. לא מזכיר את הפלא של ארץ המקור, צילום: דניאל לילה

עיקרית נוספת שתהינו מה הקשר שלה למטבח הגיאורגי ("התבלינים, השום והבצל", פסק המלצר), שני פילטים של דניס על יוגורט, ג'ינג'ר וגוואקמולי (95 שקל), נראתה כמו פתרון של המטבח למי שמעדיף לאכול משהו בינלאומי יותר. אבל היא היתה מוצלחת, במיוחד בזכות הטיגון המדויק של הדגים והשידוך עם רוטב היוגורט שהפך אותה לרעננה. מבחר הקינוחים כאן אינו מרשים, כראוי למסעדה גיאורגית אמיתית. בגיאורגיה פשוט מקנחים בצ'ורצ'חלה, ממתק העשוי ממיץ ענבים מבושל המושחל על חוט שעליו אגוזי מלך. "זה נראה כמו דילדו כזה", הכריז המלצר ולנו נותר רק להנהן בראשנו וללעוס בשתיקה את הצ'ורצ'חלה (22 שקל), שהיתה נחמדה.

סופרה כרגע מתהדרת בעיקר בעיצוב מושקע. בנוגע לאוכל, היא לא מספקת יותר מדי הפתעות מרשימות.

סופרה

  • ז'אנר: מטבח גיאורגי
  • מיקום: שדרות רוטשילד 11, תל אביב. 03-5356433
  • מחיר העסקית: 62–95 שקל
  • זמנים: ראשון–חמישי 12:00–18:00
  • התחככות: אנשים שרוצים הוד והדר גם בצהריים
  • שירות: לא פורמלי באקסטרים
  • כשרות: אין
  • חניה: בתשלום בחניוני האזור
  • נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים
  • שורה תחתונה: לא מפתיעה

תגיות