אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לאחר החלטת הריבית בארה"ב: הדולר מאבד 0.4% מול השקל ונסחר ב-3.75 שקלים צילום: בלומברג

לאחר החלטת הריבית בארה"ב: הדולר מאבד 0.4% מול השקל ונסחר ב-3.75 שקלים

הבנק המרכזי האמריקאי הותיר את שיעור הריבית ללא שינוי והדולר מאבד מערכו מול המטבעות המובילים בעולם; מוקדם יותר היום: הדולר היציג עלה ב-0.1% ונקבע על 3.768 שקלים, היורו התחזק ב-0.4% ל-4.267 שקלים

27.04.2016, 21:32 | מיקי גרינפלד

שוק המט"ח מתנהל היום (ד') על רקע החלטות הריבית של ארה"ב ויפן. הבנק המרכזי של ארה"ב החליט להותיר את שיעור הריבית ברמה שבין 0.50%-25%.0 והדולר מאבד מערכו מול המטבעות המובילים בעולם. המטבע האמריקאי מאבד 0.4% מול השקל הישראלי והצמד נסחר תמורת 3.75 שקלים.

בעולם, הדולר נסוג מול היורו ב-0.2% והצמד נסחר תמורת 1.13 דולר ליורו.

קראו עוד בכלכליסט

היום בלילה, הבנק המרכזי היפני צפוי להודיע על החלטת הריבית. על פי תחזיות הכלכלנים, הריבית תאשר על כנה ברמה של מינוס 0.1%.

אנגוס ניקולסון (Angus Nicholson), אנליסט שווקים בחטיבת הברוקראז' של IG אומר היום כי החלטת הפד בעלת השפעה מהותית על המטבע האמריקאי.  אמר ניקולסון.

אמירה ברוח דומה אך מרחקית לכת יותר יוצאת היום מסוחר המט"ח בחטיבת אסיה פסיפיק של OANDA סטפן אינס (Stephen Innes) אומר היום כי החלטת הפד צפויה "לקבוע את המגמה של הדולר לכל אורך שנת 2016".

 הרוהיקו קורודה, מושל הבנק היפני , צילום: איי אף פי הרוהיקו קורודה, מושל הבנק היפני | צילום: איי אף פי  הרוהיקו קורודה, מושל הבנק היפני , צילום: איי אף פי

ב-FXCM ישראל מציינים הבוקר כי הרבה תלוי מבחינת שוק המט"ח בהחלטות של הבנק היפני דווקא, אף שגם האמירה של הפד בנוגע למתווה הריבית חשובה מאד. .

 "בין האפשרויות שהבנק היפני עשוי להודיע עליהן אפשר לציין הורדת נוספת של הריבית השלילית, הודעה על ריבית שלילית על הלוואות של הבנק המרכזי, הגברת קצב רכישת הנכסים, או גיוון תמהיל הנכסים. אם הבנק לא יודיע על צעדים חדשים, או לא יהיה אגרסיבי מדי, הין עשוי לזנק, והדולר עשוי לצנוח, גם למול השקל", אומרים ב-FXCM.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
כלכלה בספק
כל מה שפד עושה זה זמן רב אפשר להגדיר כדחיית קץ , שנראה בלתי נמנע לאחר כל המעמצים מ2009 לאושש כלכלת ארה״ב ,כשהסגים דלים מאוד ביחס למחיר ששולם ( חוב גדול פי 2.7 מתלג ) . זה המצב גם בסין , יותר גרוע ביפן . כלכלתה עולמית נראית כחבית אבקת שרפה . השאלה - מי יהיה ראשון להדליק גפרור , ניחושי -סין .
אמיר  |  27.04.16
7.
לתום (מספר 6) - אתה באמת כזה תמים?
אתה זוכר מתי התחילו לדבר על העלאת ריבית בארה"ב? אם לא, אני אזכיר לך: זה היה בקיץ 2014. מאז עברו כמעט שנתיים והריבית בארה"ב עלתה ברבע אחוז בלבד, וזאת למרות שמצב התעסוקה בארה"ב לכאורה סופר-דופר, והאבטלה נמצאת בשפל. אז מתי תפסיק לקנות את הלוקשים שהפד מוכר לך? בן ברננקי וג'אנט יילן משקרים לנו בפרצוף. הם מעמידים פנים שמצב הכלכלה בארה"ב תקין, ושאוטוטו הם מעלים ריבית, ובינתיים הזמן חולף ושום דבר לא קורה. כשיודיעו שאנחנו למעשה נמצאים במיתון, ושהפד צריך להוריד ריבית ולחדש את תוכנית ההקלה הכמותית בבקשה אל תהיה מופתע, כי הנה אתה שומע את זה כאן.
אורן  |  27.04.16
6.
ל-2 מה קשור אפל?!
מישהו צריך ללמד אותך כלכלה, כאשר שווי של חברה כמו אפל יורד ב-6 אחוז, זה לא סיפור כזה גדול בארה"ב,. היא אומנם חברה גדולה ורצינית, אבל היא לא החברה הכי גדולה שם, היא לא מעסיקה הכי הרבה עובדים, וכשיש עוד 4/5 ענקיות טכנולוגיה, היא לא מהווה כזה נתח משמעותי. צריך להבין שהריבית בארה"ב ושווי הדולר, זה דבר שקשור יותר למצב האבטלה ולנפט. הכלכלה האמריקאית מתואששת, אמנם בקצב איטי יותר מהצפוי אבל יציב, ברור לכולם שיעלו את הריבית, השאלה היא רק מתי, כרגע יש חשש לסיכון מסויים, עוד כמה חודשים יכול להיות שהם יהיו נתונים ותהחושה תהיה שזה יותר בטוח. בכל מקרה הריבית תעלה, השאלה היא רק מתי.
תום , תל אביב  |  27.04.16
לכל התגובות