אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסלמון סקוטי, החמאה מנורמנדי צילום: אנטולי מיכאלו

הסלמון סקוטי, החמאה מנורמנדי

מעדניית ענק עם יותר מ־300 סוגי גבינות ו־12 סוגי חמאה נפתחה ברמת החייל. החזות אמנם מפוצצת, אבל המחירים הוגנים

01.05.2016, 08:32 | גלי וולוצקי

בשבוע שעבר נפתחה ברמת החייל "אגתה", מעדנייה חדשה שמביאה לארץ מוצרים שעד כה אפשר היה לאכול בקומה השנייה של גאלרי לאפייט בפריז אבל לא בשום מקום בארץ. כאן תמצאו קרם פרש מנורמנדי, טרינים של כבד אווז מפריגור, עשרות סוגי דגים מעושנים, ועוד מוצרי גורמה יוקרתיים. לדברי אחד השותפים במקום, עופר אל־פלג, במעדנייה נמכרים יותר מ־300 סוגי גבינות מרחבי העולם, עשרות סוגי חומץ, שמן וחרדל, 12 סוגי חמאה, בהם חמאת אשירה מנורמנדי, מוצרי כמהין ופטריות כמהין שלמות, פסטות טריות מאיטליה ועוד.

לטענת אל־פלג, למרות הדימוי היוקרתי, מחירי המוצרים במעדנייה הם הנמוכים בארץ בהשוואה למוצרים מקבילים. "זה מקום מאוד מעוצב, השקענו כמה מיליוני שקלים בבנייה, ואכן יש לנו חשש שבגלל העיצוב אנשים יקבלו רושם שהם נכנסים למקום יקר מאוד, אבל המחירים שלנו באמת נמוכים יותר מבמקומות אחרים", הוא אומר. "זאת משום שאנחנו היבואנים. כל מוצר בחנות, למעט היין, הוא יבוא שלנו".

"אגתה" (למעלה) וכמה ממוצריה. "המחירים שלנו נמוכים יותר כי אנחנו היבואנים", צילום: אנטולי מיכאלו "אגתה" (למעלה) וכמה ממוצריה. "המחירים שלנו נמוכים יותר כי אנחנו היבואנים" | צילום: אנטולי מיכאלו "אגתה" (למעלה) וכמה ממוצריה. "המחירים שלנו נמוכים יותר כי אנחנו היבואנים", צילום: אנטולי מיכאלו

מוצרים שונים שבדקנו בחנות מוכיחים כי המחירים אכן תחרותיים. כך, למשל, נמכרת גבינת גאודה וולנדאוזן המיושנת שישה חודשים ב־49 שקל לק"ג, פרמג'אנו ראג'נו מיושנת 24 חודשים 89 שקל לק"ג, גרוייר רזרב מיושנת 14 חודשים 140 שקל לק"ג, שמן זית "איליאדה" מ־100% זיתי קלמטה (מאזור קלמטה) ב־35 שקל ל־750 מ"ל, וטונה בהירה יילופין בשמן זית ב־13 שקל.

החנות משתרעת על 220 מ"ר וכוללת גם בר אוכל קטן, המציע כריכים, פלטות גבינות, נקניקים, דגים ומעדנים נוספים. אפשר יהיה לאכול כאן, למשל, קרואסון במילוי קרם פרש צרפתי, סלמון סקוטי מעושן בצרפת וצלפים מסיציליה, או פוקצ'ה עם ממרח ארטישוק איטלקי, טונה כחולה כבושה וממרחי זיתים ופלפלים.

אתם לא פוחדים בתקופה לא יציבה כלכלית לפתוח חנות שממוקמת בשפיץ של שוק הגורמה?

"הדרישה למוצרי איכות רק הולכת ועולה. אנשים מבינים יותר, הילדים של היום נכנסים ואוכלים גבינות שאנחנו לא נגענו בהן בתור ילדים, וש לנו ערך מוסף. הרעיון בהתחלה היה לפתוח חנות במחסנים שלנו באזור השרון, אבל זה לא התאפשר מבחינת רישוי. המיקום ברמת החייל עונה על שני צרכים, גם סמיכות לאזורי מגורים וגם מיקום על ציר תנועה ראשי יחסית. אבל בעצם מדובר בסוג של מחסני היבואן שלנו".

יהיו חנויות נוספות?

"בגודל הזה ובקונספט הזה אני לא בטוח שיש מקום לעוד חנות, אבל אנחנו כן חושבים על פיתוח עסקי של נקודות מכירה קטנות יותר בהמשך".

"אגתה", מגדלי זיו, ראול ולנברג 24, טלפון: 03-5757901

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות