אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משחקים מהקופסה

משחקים מהקופסה

Chuckles and Chalk מייצרת משחקי קופסה שמפתחים אזורים שונים במוח. "רוב המשחקים מסבים כיף טהור, בלי ערך מוסף, וחשבתי לעצמי — למה אי אפשר לשלב בניהם?", מספרת בעלת החברה ההודית פלאצ'י אגרוול

02.05.2016, 09:14 | מורן לונדון

ילדים מצויים היום בסכנת גיבנת הנובעת מבהייה תמידית לכיוון המסך, מנותקים עד אפאתיות ממה שקורה סביבם וממעיטים לשחק במשחקים המאתגרים את הדמיון תוך התקשרות עם הסביבה. על רקע זה מרענן לגלות את הליין החדש של משחקי קופסה ממכרים במיוחד עם איכות ומקוריות רעיונית עודפת, שמאחוריהם עומד סיפור אישי אשר הופך אותם למעניינים אף יותר.

קראו עוד בכלכליסט

פלאווי (39) ופלאצ'י (34) אגרוול הן שתי אחיות מהודו שהקימו ב־2010 את חברת משחקי הקופסה הייחודית Chalk and Chuckles. האחות הבכורה פלאווי, בעלת תארים באמנות וניהול עסקי מבתי ספר באנגליה, התחילה לעבוד אחרי התואר בניהול תיקי לקוחות ומניות. ב־2010 החליטה לצאת לדרך חדשה עם אחותה פראצ'י. הן החליטו לפתוח חברה שמתמחה במשחקי קופסה וצעצועים לילדים. פלאצ'י, בעלת תואר בפסיכולוגיה, נענתה לאתגר שהרעיון מאחוריו הוא לפתח "משחקים חינוכיים שמפתחים אזורים שונים במוח שלנו", כהגדרתה.

בשיחת טלפון היא מסבירה ש"כפסיכולוגית חינוכית שעבדה יום־יום עם ילדים הרגשתי שיש צורך במשחקים שיובילו לאינטראקציות ויגרמו לילדים לצאת מהמקום שמוביל אותם דווקא למסכים. בנוסף, רוב המשחקים שניתן למצוא היום הם כאלה שמסבים כיף טהור, בלי ערך מוסף, וחשבתי לעצמי — למה אי אפשר לשלב בין השניים?".

מהתנסות במשחקים אפשר לומר שהיא צודקת. יש בהם משהו פשוט לכאורה, אבל גם מאתגר ומקסים. רובם מתאימים גם למבוגרים, והחלק הנחמד באמת הוא שאין רק דרך אחת לשחק בהם. בדרך כלל קיימות 2–3 דרכים לשחק בכל משחק, וכל דרך משנה גם את רמת הקושי. כל משחק "מתמחה" בפיתוח מיומנות עיקרית מסוימת: קשב, חישוב, פענוח, דמיון, זריזות או אימון שריר העין.

משחק Chalk and Chuckles. מגרה את הדימיון ומלמד את הילדים אורך רוח משחק Chalk and Chuckles. מגרה את הדימיון ומלמד את הילדים אורך רוח משחק Chalk and Chuckles. מגרה את הדימיון ומלמד את הילדים אורך רוח

ואיך זה בהודו? במדינה בעלת שיעורי עוני גבוהים, יש להניח שמשחקי קופסה זמינים יותר מטאבלט?

"דווקא בהודו אנחנו פחות נפוצים. המשחקים הם בשפה האנגלית (יש הוראות בעברית ואפשר לשחק בעברית — מ"ל), וטווח המחירים שלהם גבוה יחסית ליכולות של רוב הקהל המקומי".

כשאני שואלת איך מגיבים הילדים של היום למשחקי קופסה היא מעלה נקודה מעניינת — עניין הסבלנות הנכחדת של הדור הצעיר. "במשחקי קופסה יש כמה משתתפים, וגילינו שהקושי העיקרי של הרבה מהילדים הוא לגלות סבלנות עד שיגיע תורם.

הדור הזה חי חיים כל כך מהירים ורגיל שהגירויים באים למיצוי במהירות, וכאשר ילד צריך להמתין לתורו הוא ממש חווה תסכול וחוסר סבלנות. אבל בחיים האמיתיים אנחנו צריכים לחכות הרבה פעמים למשהו שאנחנו רוצים, ואלה מיומנות והתמודדות שחשוב להקנות לילדים שלנו. זה ממש נעלם", היא אומרת.

מהיכן אתן שואבות את ההשראה הדרושה להמצאת משחקים?

"באופן כללי כל החוויה הזו מחזירה אותנו לילדות. היא נשענת על זיכרונות שלנו כילדות שמשחקות זו עם זו או עם חברים, ויש בה הרבה געגוע למה שהיה פעם. הרבה מהמשחקים נשענים על משחקים מפעם, אבל הם פיתוח שמציג דרך שונה לשחק את הישן שאולי כבר לא רלבנטי היום. משחקי זיכרון, למשל, זה משהו ותיק. אבל אנחנו מצאנו דרכים חדשות ויותר מאתגרות ליישם אותו.

עד כה המציאו האחיות כ־32 משחקים שנמכרים בין היתר גם בארה"ב ובאירופה בהצלחה רבה. מתוך כל המגוון מיובאים לארץ שמונה משחקים על ידי KIDIZ, וניתן להשיג אותם באתרwww.kidiz.co.il במחירים שבין 80 ל־120 שקל. בעתיד הקרוב, כך מבטיחים, יורחב המגוון.

האחיות אגרוול. המשחקים שלהן נמכרים במערב אך לא בהודו האחיות אגרוול. המשחקים שלהן נמכרים במערב אך לא בהודו האחיות אגרוול. המשחקים שלהן נמכרים במערב אך לא בהודו

תגיות