אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיווחים בעזה: ישראל תחדש השבוע את אספקת המלט לרצועה צילום: איי אף פי

דיווחים בעזה: ישראל תחדש השבוע את אספקת המלט לרצועה

לטענת בכיר בענף הבנייה ברצועה, ישראל מסרה לשגריר קטאר ברצועה מוחמד אלעמאדי כי האספקה תחודש לאחר חג הפסח. ישראל עצרה את אספקת המלט בתחילת החודש שעבר בטענה כי חלק ממנו לבניית מנהרות הטרור

01.05.2016, 17:10 | דורון פסקין

לטענת בכיר בענף הבנייה ברצועה, ישראל צפויה לחדש השבוע את אספקת המלט לרצועת עזה לאחר הפסקה של כחודש. טענת הבכיר עומדת ברקע לעצירת אספקת המלט ע"י ישראל בתחילת החודש שעבר בטענה כי חלק ממנו לבניית מנהרות הטרור, והאיום שהשמיעו גורמים ברצועה כי עצירת האספקה תוביל להסלמה.

קראו עוד בכלכליסט

בסוף השבוע האחרון צוטט אוסמה כחיל, יו"ר התאחדות הקבלנים של עזה, בעיתון "א-ריסאלה" המזוהה עם חמאס, כי אספקת המלט תחודש ביום שני או שלישי הקרובים והוסיף כי מדובר במידע שהגיע "מהצד הישראלי". לדבריו, ישראל מסרה לשגריר קטאר ברצועה מוחמד אלעמאדי כי האספקה תחודש לאחר חג הפסח.

כחיל הדגיש כי המלט יסופק למגזר הפרטי והוסיף כי הפסקת אספקת המלט גררה 40 אלף עובדי בניין ל"בית הקברות" של האבטלה בעזה, כהגדרתו. הוא איים גם כי אם ישראל לא תחדש את אספקת המלט, הקבלנים בעזה יחלו בפעולות מחאה ו"יעברו למעשים במקום דיבורים".

בתחילת החודש אפריל עצרה ישראל את אספקת המלט, שנועד לשיקום רצועת עזה, בטענה כי חלק ממנו מוצא את דרכו למנהרות הטרור של חמאס. בימים האחרונים איימו ארגוני הטרור בעזה כי אם ישראל תמשיך בסירובה להכניס מלט, הדבר יוביל להסלמה.

מרחב המנהרה שנמצאה לפני כשבועיים. בתחילת החודש הופסקה אספקת המלט לרצועה, צילום: רועי עידן, בראל אפרים מרחב המנהרה שנמצאה לפני כשבועיים. בתחילת החודש הופסקה אספקת המלט לרצועה | צילום: רועי עידן, בראל אפרים מרחב המנהרה שנמצאה לפני כשבועיים. בתחילת החודש הופסקה אספקת המלט לרצועה, צילום: רועי עידן, בראל אפרים

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
ואולי הפתרון הטכנולוגי למנהרות טמון במלט הזה?
ישראל מעבירה לרצועה (=לחמאס) מלט שבו בונים את המנהרות שהיא מחפשת. עלה על דעתכם שהמלט "מסומן" באופן שיקל על המערכות הטכנולוגיות למצוא את המנהרות? כדי למצוא מנהרה מרחוק בשיטה כלשהי - סונארית, ראדארית, סיסמית ואפילו רדיואקטיבית - צריך להעריך את מאפייני התווך (סלעים, חול וכו') וצורת המטרה (מנהרה) אבל יותר חשוב לדעת את החומר המדוייק ממנו היא עשויה - זה יכול לאפשר הסרה כמעט מוחלטת של "התראות שווא" של המערכת בשל חללים דמויי מנהרה, צינורות ועוד. מה יותר מושלם מזה - חמאס משקיע עשרות מיליוני דולרים במנהרות במקום באמצעים אחרים - מנהרות שישראל כבר הוכיחה כי היא יכולה בקלות יחסית למצוא ולהרוס - ועל הדרך חמאס מרשיע את עצמו בעיני העולם ובעיקר בעיני עמו שאת בתיהם השאיר הרוסים בעבור קומץ מנהרות הרוסות.
מהנדס  |  02.05.16
לכל התגובות