אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גינדי החזקות נלחמת על הקרקע בשרונה: הגישה עתירה לפסילת המכרז צילום: סי טי בי אדריכלים

גינדי החזקות נלחמת על הקרקע בשרונה: הגישה עתירה לפסילת המכרז

החברה הגישה עתירה נגד רשות מקרקעי ישראל ולפיה נפלו פגמים בהצעתה של קבוצת הרכישה שזכתה במכרז; בנוסף גינדי טוענת כי הקבוצה הזוכה לא תצליח לעמוד במורכבות הפרויקט

02.05.2016, 09:59 | דותן לוי

גינדי החזקות לא מוותרת על הקרקע בשרונה. למרות שהפסידה במכרז, החברה הגישה עתירה נגד רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) לבית המשפט המחוזי בתל אביב, בה היא טוענת כי על רמ"י לפסול את זכייתה של הקבוצה הזוכה - מנהל המגורים ישראל. מדובר במגרש היקר אי פעם שנמכר בישראל, כאשר ההצעה הזוכה עמדה על 1.06 מיליארד שקל (לפני מע"מ) ואילו הצעתה של גינדי החזקות הייתה השנייה לאחר מכן ועמדה על 974 מיליון שקל.

בעתירה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין יוסי בנקל ואלי כהן ממשרד ראב"ד מגריזו בנקל ושות', טוענת גינדי כי קבוצת הרכישה, המונה 420 חברים, זכתה במכרז שלא כדין, לא עמדה בתנאי הסף של המכרז, וממילא לא תוכל לעמוד בהתחייבויותיה. "הנזקים העלולים להיגרם לציבור וליחידי הקבוצה האמורה כתוצאה מהזכייה האמורה עלולים להיות בלתי הפיכים", נכתב בעתירה המנהלית. "קבוצת הרכישה מורכבת ממאות יחידים ומשפחות – 420 במספר – אשר נראה על פניו שרובם ככולם נעדרים את המיומנות והבקיאות הנדרשת להוציא את זכייתם במכרז מן הכוח אל הפועל".

קראו עוד בכלכליסט

עוד נטען בעתירה, כי "המדובר באחד מן המכרזים המורכבים ביותר ששווקו אי פעם על ידי מדינת ישראל (אם לא המורכב שבהם), והוא כולל, בין היתר, מטלות בנייה מורכבות ביותר אותן נדרש הזוכה לבצע במסגרת התחייבויותיו, וכן מטלות ציבוריות רבות שמוטלות על הזוכה".

בעלי גינדי החזקות: מנחם, גיא, ליטל, אבי ורועי גינדי, צילום: אלירן אביטל בעלי גינדי החזקות: מנחם, גיא, ליטל, אבי ורועי גינדי | צילום: אלירן אביטל בעלי גינדי החזקות: מנחם, גיא, ליטל, אבי ורועי גינדי, צילום: אלירן אביטל

הקרקע בשרונה תאפשר לקבוצה לבנות במגרש 324 דירות, לצד שטחי משרדים בהיקף של 8,010 מ"ר ושטחי מסחר בהיקף של 2,300 מ"ר. בנוסף למחיר הקרקע ולמחיר הפיתוח, יצטרכו חברי הקבוצה לממן גם מטלות ציבוריות רבות, כגון שיפוץ ושימור שלושה מבנים טמפלריים, השלמת דרך תת-קרקעית שתחבר את המתחם למתחמים הסמוכים והקצאת 1,200 מ"ר לשימושים ציבוריים ולמקומות חנייה.

בשורה התחתונה, בגינדי החזקות מבקשים להכריז עליה כעל הזוכה במכרז, או, לחלופין, לפסול את ההחלטה ולהחזירה לטיפול ועדת המכרזים על מנת שזו תכריז על גינדי כעל הזוכה. "מעבר לכך שיש בהחלטה כדי לעשות פלסתר את הוראות המכרז שנערך על ידי המנהל", כתבו העותרים, "הרי שיכול וביום פקודה, נוכח הפגמים שנפלו בהצעה הזוכה, לא יהיה ניתן להביא למימושה ויישומו של המכרז והוצאתו מן הכוח אל הפועל יידחה לפרק זמן בלתי ידוע".

מרמ"י נמסר בתגובה: טרם קיבלנו את התביעה. לכשתתקבל, הרשות תגיב כנדרש.

ממנהל מגורים ישראל נמסר: "אנו מקדמים במרץ את פרויקט יונייטד שרונה, במתחם המגורים והעסקים היוקרתי בישראל. הניסיונות לפגוע בפרויקט, מצדה של גינדי החזקות, שהפסידה במכרז, הם פתאטיים ומעוררי גיחוך".

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
מינהל מגורים
לכל הרוכשים שרצים אחרי ההצעה של מינהל מגורים תבדקו טוב טוב את התנהלות החברה . כדאי לכם לשמוע איך הם זכו במכרז בעיר החדשה חריש - מחיר התחלתי מפתה שבגינו כנראה זכו בקרקע ולאחר תקופה קצרה מגלים שאופס טעינו בהערכת העלויות "רק " בלמעלה מ 40 מליון ש"ח. כמובן שאת הנזק סופגים הדיירים ולא החברה - מוסיפים לכל דייר למעלה מ 80,000 ש"ח - וזה בלי שום קשר לעלויות הנוספות בגין התמשכות הפרויקט ובגין דרישות הבנקים וכו'. תתכוננו שאת התוספת שמוטי פלד " לא רואה שתהיה " תשלמו ובגדול. וזה לא שאני מחבב במיוחד את גינדי . ממש לא.
יוסי , ת"א  |  02.05.16
1.
הזוכים מוכנים לשלם מיוזמתם מחיר שגבוה פי 5 ממחיר המינימום. הנחה בקרקע לא תשתקף במחיר הדירות
מהסיבה הפשוטה שכל יזם מנסה להרוויח כמה שיותר על המוצר שלו, ולכן אם מתנפלים אנשים על משרדי המכירות עם פנקס צ'קים ביד, הוא ימכור את הדירה למרבה במחיר. והיום אנשים מוכנים לשלם גם 4 מיליון לדירת 4 חדרים סטנדרטית בת"א ולכן זה מה שיקרה גם פה, בלי קשר לשאלה כמה היזם שילם על הקרקע וכמה שילם על הפועלים הסינים. ומאותה סיבה גם אנשים שמוכרים דירה יד שניה יקחו מקסימום מחיר, אם באים 50 איש שרוצים לקנות, אין סיבה למכור לזה שמוכן לשלם הכי פחות. הקרקעות נמכרות במכרז בשוק החופשי, אם יזמים מוכנים מיוזמתם לשלם מאות מיליונים מעל מחיר המינימום אז כנראה שהם עשו את החישוב הכלכלי שלהם, ויודעים שגם לאחר שיוסיפו עלויות בניה ומסים, עדיין הפרויקט ייגמר ברווח גדול כי הציבור מוכן היום לשלם המון. רק שיווק קרקע בשיטת מחיר למשתכן מבטיח שההנחות במחירי הקרקע יגיעו לרוכשים. בשנת 2012 מחירי הקרקע ירדו ב 37% בממוצע (תשאלו את ראובן קוגן ממשרד האוצר של אז) מהסיבה הפשוטה שהיזמים חששו להתחיל פרויקטים חדשים (היתה ירידה בביקושים לאחר המחאה החברתית). האם אתם חושבים שמחירי הדירות לציבור, שנבנו על הקרקעות הזולות האלו, היו נמוכים? ודאי שלא. הם נמכרו במחיר שוק מלא, שעלה מאז רכישת הקרקעות ב 2012. בגוש הגדול בת"א מחיר המינימום היה 0.5 מיליון לקרקע לכל יחידת דיור, וגינדי הציעו 1.6 מיליון כדי לזכות. אני רואה פה תחרות בין יזמים, לא סיפסור של המדינה. אגב, במכרז שמדובר עליו בכתבה, מחיר המינימום שקבעה המדינה היה 216 מיליון בלבד, והיזמים בחרו להציע פי 5 !!! תוכלו לבדוק נתון זה בעצמכם באתר רשות מקרקי ישראל חפשו מכרז: תא/126/2015 והקליקו על התוצאות (על הקישור 5.1)
כל האמת , על טירוף הנדלן  |  02.05.16