אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בקרוב בשב"ן: תרופות מצילות ללא עלות נוספת צילום: אלכס קולומויסקי

בלעדי לכלכליסט

בקרוב בשב"ן: תרופות מצילות ללא עלות נוספת

ארבע קופות החולים הסכימו עקרונית להכליל תרופות מאריכות ומצילות חיים בביטוחים המשלימים בלי להגדיל את העלות למבוטחים

03.05.2016, 06:45 | ספי קרופסקי

שר הבריאות יעקב ליצמן קיבל אישור עקרוני מארבע קופות החולים להכליל תרופות המוגדרות מצילות חיים ומאריכות חיים בביטוחים המשלימים (שב"ן) בלי להגדיל את עלות הביטוח עבור המבוטחים.

קראו עוד בכלכליסט

כעת ליצמן צריך להסדיר את הנושא בחקיקה. אתמול אמר שר הבריאות ל"כלכליסט" כי בכוונתו לקדם במלוא המרץ את הכללת התרופות הללו בביטוחים המשלימים עם פתיחת מושב הקיץ הבא של הכנסת.

ליצמן החל לקדם את החקיקה בנושא בפומבי בחודש שעבר לאחר ששיגר טיוטה של החוק למועצת הבריאות, שלפיה הקופות יוכלו לספק דרך הביטוחים המשלימים תרופות המאריכות את חיי המטופלים או כאלה שיש סיכוי מסוים שיוכלו למגר את הסרטן שבגופם.

הביטוחים המשלימים כבר הציעו את התרופות האלה בעבר, אך מאז 2008 נאסר עליהם הדבר בעקבות עסקה שרקמו הח"כים חיים אורון, ראובן ריבלין וליצמן עצמו - שהיה אז חבר בוועדת הכספים - עם האוצר.

שר הבריאות יעקב ליצמן. האוצר מתנגד ליוזמה שלו, צילום: נמרוד גליקמן שר הבריאות יעקב ליצמן. האוצר מתנגד ליוזמה שלו | צילום: נמרוד גליקמן שר הבריאות יעקב ליצמן. האוצר מתנגד ליוזמה שלו, צילום: נמרוד גליקמן

בעסקה סוכם שהביטוחים המשלימים לא ישווקו את התרופות האלה ובתמורה משרד האוצר יגדיל את התוספת השנתית לסל התרופות מ־300 מיליון שקל ל־450 מיליון שקל למשך שלוש שנים.

מאז התוספת השנתית חזרה להיות 300 מיליון שקל - שחיקה משמעותית נוכח העלייה הדרמטית במחירי התרופות לסרטן בשנים האחרונות. על רקע השחיקה הזאת ליצמן מקדם את הכללת התרופות בביטוחים המשלימים חרף התנגדות האוצר.

למשרד הבריאות ולקופות החולים יש אינטרס משותף: להגדיל את סל התרופות ביותר מ־300 מיליון שקל בשנה. אם שני הגופים יצליחו בכך, ייתכן כי היוזמה של ליצמן להכללת תרופות מאריכות ומצילות חיים בביטוחים המשלימים תהפוך למיותרת, שכן אולי ניתן יהיה להכלילן בתוך סל התרופות.

מנגד, אם הסל לא יורחב ישנה אפשרות שקופות החולים יוציאו מסל התרופות של הביטוחים המשלימים שירותים אחרים הנכללים בו כעת כדי לפנות מקום לתרופות המוגדרות מצילות חיים או מאריכות חיים.

פרטי ההסדר המדויקים עדיין לא ידועים, שכן הנושא עוד מצוי בדיונים בין קופות החולים למשרד הבריאות.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
לא קונה את הבלוף של ליצמן
במקום לקחת אחריות ולהגדיל את סל התרופות, ליצמן מוכר לנו את הבלוף של הביטוחים המשלימים. קופות החולים שלא עומדות כיום בהתחייבויות הכספיות של תרופות שכן בסל (כמו במקרה של צהבת נגיפית), לא יכולות לעמוד בהכנסת תרופות מאריכות חיים ללא עלות נוספת. הן יהיו חייבות לעלות את הפרמיות, או להשית השתתפות עצמית גדולה על רוכשי התרופות. מי שישלם את המחיר יהיו החולים, הקשישים והעניים. תרופות חיוניות צריכות להינתן לחולה ללא קשר ליכולת הכלכלית שלו, ובלי שיצטרך להתחנן. הדרך היחידה לעשות את זה היא להגדיל את סל התרופות שהולך ונשחק בקצב מפחיד בשנים האחרונות. מדינת ישראל מזניחה את הבריאות של האזרחים שלה, והפתרון היחיד של ליצמן הוא לתת תרופות רק למי שיש לו כסף לרכוש אותן? ליצמן, מצפה ממך ליותר.
חייבים להגדיל את סל התרופות  |  05.05.16
4.
פקידי האוצר מתנגדים?עוכרי ישראל.איפה הם מול הטייקונים על מיסיהם והתספורות?
אזרחי המדינה - ההגונים, הישרים, המשלמים מיסי עושק, חשופים לשרלטנות פקידי האוצר, אשר נופלים שדודים לרגלי בעלי ההון ופוליטיקאים מקושרים אליהם. כיצד ויתרו על קרוב למיליארד שקל מס למשפ' עופר? חיי אזרחי המדינה רחוקים מהם ולכן מערכת הבריאות הציבורית קורסת עפ"י דוקטרינת הקפיטליזם החזירי של נתניהו.
כל הכבוד ליצמן  |  03.05.16
2.
תראו איזה הבדל מגרמן. עוסק במהות ולא בשטויות
שר בריאות שעוסק במה שחשוב ולא בשטויות. בכמה שטויות עסקה גרמן בתחליפי חלב הפלואור למים בחשיש. בהרמת אין ספור ועדות במקום להחליט וליזום בנושאי בריאות שנוגעים למרבית האוכלוסיה. ומגיע שר בריאות שמזהה את הבעיות האמיתיות ופועל בהן.
הרצל  |  03.05.16
לכל התגובות