אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"השם עמוס לוזון לא יופיע לצד המילים הסדר חוב" צילום: אוראל כהן

"השם עמוס לוזון לא יופיע לצד המילים הסדר חוב"

ביוני תצטרך דורי קבוצה לשלם קרן של 28 מיליון שקל, כשבקופתה היו 6 מיליון שקל בסוף 2015. עם זאת, בעל השליטה החדש מבטיח שבעזרת תזרים מפעילות שוטפת ודיבידנדים, החברה תעמוד בתשלומים

03.05.2016, 07:37 | אורן פרוינד ורעות שפיגלמן

ארבעה חודשים בלבד עברו מאז רכש עמוס לוזון את השליטה (78%) בדורי קבוצהב־9 מיליון שקל, ומאז הוא הספיק לעשות לא מעט שינויים בחברות־הבנות של הקבוצה. הוא צמצם משמעותית בכוח אדם והעביר את ניהול הפרויקטים של דורי בניה לידי דניה סיבוס. כעת, לוזון צריך להבטיח שהחברה תעמוד בהתחייבויות למחזיקי האג"ח, שעומדים על 272 מיליון שקל. באסיפת מחזיקי האג"ח של החברה, שהתקיימה אתמול בת"א, לוזון הסביר למחזיקים כיצד הוא מתכוון לעשות זאת.

קראו עוד בכלכליסט

בתחילת יוני הקרוב נדרשת החברה לתשלום קרן של 28 מיליון שקל (הראשון מאז רכש לוזון את השליטה בחברה) למחזיקי אג"ח מסדרה ו'. נכון לסוף 2015, החברה מחזיקה בקופתה 6 מיליון שקל בלבד.

"כל הכסף לתשלום האג"ח ל־2016 חי, קיים ונושם. אין כוונה לעשות הסדרים, אין כוונה לפרוס את התשלומים או לדחות, הכוונה היא שב־1 ביוני נשלם את הקרן והריבית", אמר לוזון למחזיקים. "חלק מהכספים כבר נמצאים בחשבונות הבנק וחלק אמורים להיכנס ממכירות של נכסים וממכירות של פרויקטים ומעודפים. אני הדגשתי ערב החג השני, בפגישה שלי עם הנאמנים, שאין לי שום כוונות ששמי יופיע לצד הסדר כלשהו. החברה היום כבר לא נקראת דורי אלא לוזון קבוצה, ולכן אנו מתכוונים לעמוד בכל התשלומים והכסף כבר מוכן לכל 2016 ואתם יכולים להיות רגועים שהכסף ישולם". לוזון הוסיף כי "בתזרים המזומנים החזוי ראיתם בצורה ברורה שהכספים לצורך תשלום האג"ח בגדול כבר נמצאים בבנקים, ללא גיוס מבנק, מאג"ח אחרת או גיוס ממקור חיצוני".

"שום בנק לא הוריד מסגרת"

 

לוזון נדבק לתוכנית החברה לתזרים המזומנים החזוי, שפורסמה בדו"חות השנתיים של 2015. דורי קבוצה ניצבת בפני פירעונות של 191 מיליון שקל בשנה הקרובה. הפירעונות האלו כוללים תשלום קרן וריבית לבעלי האג"ח בהיקף של 71 מיליון שקל, שחרור שעבוד קיים לטובת בנק בשל מכירת קרקע בפתח תקווה בסכום של 10 מיליון שקל, ניצול מסגרות אשראי של 45 מיליון שקל שהועמדו לחברה־הבת דורי בניה, תשלום של 46 מיליון שקל לדורי בניה תמורת רכישת רום גבס ממנה והוצאות הנהלה וכלליות של 12 מיליון שקל. לוזון מתכנן לממן את כל אלו באמצעות ניצול מסגרות אשראי של 100 מיליון שקל שהוענקו לו על ידי הבעלים הקודמים גזית ישראל, תזרים מפעילות שוטפת של 81 מיליון שקל ודיבידנדים מהחברות־הבנות בהיקף של 36 מיליון שקל.

אחד ממחזיקי האג"ח השב את תשומת ליבו של לוזון כי בתזרים המזומנים החזוי שהחברה הציגה ניכר שהאשראי של הבנקים ימשיך להתגלגל. "האם הבנק יאפשר את זה?" שאל אותו המחזיק. לוזון השיב: "כן, כל האשראים בבנקים מכוסים בכסף הרבה יותר גבוה מהאשראי עצמו. למשל בלאומי יש אשראי של 48 מיליון שקל ומול זה יש עודפים של פרויקטים בפתח תקווה ונס ציונה של 72 מיליון שקל ובמזרחי טפחות יש חוב של 10 מיליון שקל ויש 18 מיליון שקל עודפים. אני כבר ארבעה חודשים בחברה ושום בנק לא הוריד מסגרת אשראי".

מחזיק אחר שאל מהקהל "האם יכול להיות שבנקים יצמצמו מסגרות אשראי כאשר תשלם את החוב לאג"ח?", בתגובה השיב לוזון כי "הכסף לאג"ח לא משוחרר ממסגרות האשראי אלא מפרויקטים. בתזרים המזומנים החזוי שלנו לקחנו בחשבון חלוקת דיבידנדים הכי נמוכה שאפשר. מדוראד לקחנו בחשבון רק 12 מיליון שקל". ליה לוזון, בתו הבכורה של עמוס לוזון שמונתה לפני שבועיים למנהלת פיתוח העסקי של החברה, אמרה בהקשר הזה כי "תזרים המזומנים שהצגנו הוא הכי זהיר שיכול להיות".

נוסע להתרשם מרונסון מחר

 

לוזון התייחס גם למצבה של החברה־הבת (83%) דורי בניה. "צמצמנו את הפעילות שלה כמעט לאפס, עשינו כמה מהלכים מאוד חזקים ודומיננטיים. לדורי בניה נשארו למעשה שני פרויקטים לסיים. פרוייקט שהם בונים עבורי (חברת איי לוזון – א"פ) ופרויקט השני עבור הקבוצה בגני תקווה ויכול להיות שאחד מהם נעביר החוצה. כאשר הגעתי היו 300 עובדים לדורי בניה. אתמול התחלנו את החודש עם 60 עובדים וגם את קומת המשרדים שלנו ברעננה חיברנו ואיחדנו וכולם יושבים בחצי קומה. כשהגעתי היו ארבע קומות בבניין המשרדים. זה עוד מהלך שמביא לחסכון לחברה. אני אומר את זה בשתי מילים: לוזון קבוצה מציונת. החברות־הבנות שלנו רונסון ורום גבס נחשבות למספר אחד בשוק ושום חברה לא מתקרבת אליהם. תחנת הכוח דוראד תהיה חברה טובה מאוד".

עמוס לוזון, צילום: נמרוד גליקמן עמוס לוזון | צילום: נמרוד גליקמן עמוס לוזון, צילום: נמרוד גליקמן

לוזון טען שהדבר הכי טוב שקרה לחברה זו עסקת רום גבס, שבה רכשה דורי קבוצה מידי דורי בניה את רום גבס ב־106 מיליון שקל. "העלינו אותה למעלה, רום גבס זו חברה מצויינת שמרוויחה כל שנה 20 מיליון שקל, וביחד עם רווחים של החברה־הבת שלה, אינוונט, מקבלים רווח לפני מס של 30 מיליון שקל כל שנה".

בימים אלו לוזון מנסה למחוק את דורי בניה מהמסחר בתל אביב באמצעות מיזוג משולש הופכי (דרך חשבונאית למחוק חברה שמצריכה רב נמוך יותר מקרב בעלי המניות). אחד המחזיקים שאל את לוזון "אם עסקת המיזוג המשולש ההופכי לא תעבור, מה תעשו עם דורי בניה?". לוזון ענה כי "אני עובד על זה שהיא תעבור. יש לכם ברירה או לקבל עכשיו 5 מיליון שקל או לקבל אפס. להחזיק מנגנון של חברה ציבורית עולה 5 מיליון שקל כל שנה. אז אני משלם את זה עכשיו פעם אחת וגומר. אני לא שלחתי את דורי בניה לפירוק כי אני לא רוצה שהשם שלי יופיע תחת המילה פירוק ויש גם ערבויות צולבות, שהיו פוגעות באמות המידה של האג"ח".

לוזון התייחס גם לחברה־הבת רונסון, שנסחרת בבורסת ורשה בשווי של 435 מיליון זלוטי (425 מיליון שקל) ועוסקת ביזמות של דירות למגורים. "רונסון זו חברה יזמית. עם כל הצניעות אף חברה בישראל לא מוכרת כ־1,000 דירות בשנה, ב־2017 רונסון תמכור 1,000 דירות אולי אפילו יותר. יש לה צבר קרקעות לעוד 6,500 דירות. הם הביאו לנו דיבידנד ראשוני של מיליון יורו. בעקבות כמה מהלכים שעשיתי שוויה עלה ב־20% מאז שהגעתי. מחר אני נוסע לפולין כדי להתרשם. גם שם אעשה שיפורים משמעותיים, נעבוד על הרווח הגולמי שיעלה, הוא צריך להיות לטעמי 25%. אני מאמין שנביא את רונסון לשווי של לפחות חצי מיליארד שקל".

בתוך ארבעה חודשים: לוזון שילש את שווי אחזקותיו בדורי קבוצה

מאז שלוזון רכש את דורי קבוצה ב־9 מיליון שקל בינואר 2016, הוא הצליח לשלש את ההשקעה שלו לשווי של 29 מיליון שקל. שווייה של דורי קבוצה עלה בבורסה מאז הרכישה של לוזון ב־78%, אך מכיוון שלוזון ביצע את העסקה שלו מחוץ לבורסה במחיר של 5 אגורות (לעומת מחיר שוק של 8.9 אגורות), הוא רשם תשואה גבוהה בהרבה מהתשואה שקיבלו בעלי המניות האחרים. החברה נסחרת היום בשווי של 37 מיליון שקל בבורסת ת"א.

תגיות