אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפרשה חדשה בדרך לדו"חות הרבעון הראשון של הפניקס צילום: אוראל כהן

הפרשה חדשה בדרך לדו"חות הרבעון הראשון של הפניקס

הפניקס חשפה אתמול גזרה שעלולה לפגוע ברווחיות של כל חברות הביטוח ולאלץ כל אחת מהן להפריש עשרות מיליוני שקלים. זאת כתוצאה מתשלומים עתידיים גבוהים מהצפוי של החברות למוסד לביטוח לאומי על תביעות לנפגעי תאונות עבודה

04.05.2016, 07:20 | רחלי בינדמן

חברת הביטוח הפניקס, בניהולו של אייל לפידות, דיווחה אתמול על צפי להפרשה של עשרות מיליוני שקלים בדו"חות הכספיים שלה לרבעון הראשון של 2016 כתוצאה מהגדלת התחייבות אקטוארית.

ההתחייבות נובעת מתשלומים עתידיים גבוהים יותר שהיא עשויה להידרש לשלם למוסד לביטוח לאומי במצבים שבהם המוסד יתבע אותה בתביעות שיבוב (פיצוי) בגין נפגעים שתבעו אותו. 

קראו עוד בכלכליסט

מתכוונת לגייס חוב

 

המוסד לביטוח לאומי רשאי לתבוע מחברת ביטוח פיצוי על התשלומים ששילם לנפגע, אם חברת הביטוח ביטחה אותו וצריכה גם היא לשלם לו בעקבות הפגיעה. הפניקס פירסמה את הדיווח על רקע כוונתה לגייס חוב דרך תשקיף מדף, דבר שמחייב אותה לפרסם נתונים מהותיים עדכניים על החברה.

ביוני 2014 מונתה ועדה בין־משרדית בראשות אליהו וינוגרד, כדי לבחון את לוחות התמותה (טבלאות תוחלת החיים) ושיעורי הריבית המשמשים להיוון גמלאות על פגיעה בעבודה על פי תקנות ביטוח לאומי. המלצות הוועדה פורסמו במרץ השנה ובהן נקבע כי מרכיב תוחלת החיים יתבסס על לוחות הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, וכי יש לעדכן את שיעור ריבית ההיוון אחת לארבע שנים. הוועדה המליצה ששיעור הריבית יעמוד על 2% במקום שיעור נוכחי של 3% — וזאת על רקע ירידת הריביות בארץ ובעולם.

בדו"חו

ת של הפניקס לשנת 2015, שפורסמו לפני כחודש, החברה התייחסה למסקנות ועדת וינוגרד וציינה כי הן טרם באו לידי ביטוי בחקיקת משנה וכי היא בוחנת את השפעתן.

ברגע שההתחייבויות — שמולן עומדים נכסים המושקעים בשוק ההון וצפויים להשיג תשואה נמוכה יותר — מהוונות על בסיס ריבית נמוכה יותר, הן גדלות.

כעת מדווחת הפניקס כי להמלצה על שינוי שער הריבית עשויה להיות השפעה על גובה ההחזרים שיהיה על חברות הביטוח לשלם לביטוח לאומי במסגרת תביעות שיבוב, וכן כי העדכון עלול לגרור שינוי בפסיקת בתי המשפט לגבי פיצויים בגין נזקי העתיד בביטוחי חובה וחבויות. לפיכך מדווחים בהפניקס, כי אף על פי שטרם הושלמה חקיקת המשנה בנושא, הרי שמבדיקות וחישובים ראשוניים שביצעה החברה עולה כי ייתכן שתבוצע בדו"חות שלה הפרשה להגדלת ההתחייבות האקטאורית בהיקף של עשרות מיליוני שקלים.

 אייל לפידות, מנכ"ל הפניקס, צילום: אוראל כהן אייל לפידות, מנכ"ל הפניקס | צילום: אוראל כהן  אייל לפידות, מנכ"ל הפניקס, צילום: אוראל כהן

הראל מובילה בתחום

חברות ביטוח נוספות, המספקות ביטוחי חבות מעבידים, עשויות להידרש לבצע הפרשות דומות. בענף ביטוחי החבויות, שצפוי להיות מושפע ממסקנות ועדת וינוגרד, פועלות שש קבוצות ביטוח גדולות — כלל, מגדל, הראל, הפניקס, מנורה ואיילון — וכן כמה חברות קטנות. בהתבסס על נתוני אגף שוק ההון, הביטוח והחיסכון לרבעון השלישי של 2015, קבוצת הראל היתה המובילה בענף, עם נתח שוק של 25.7%.

תגיות