אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תת-גביית מסים של 400 מיליון שקל במרץ-אפריל לעומת התחזיות צילום: אלכס קולומויסקי

תת-גביית מסים של 400 מיליון שקל במרץ-אפריל לעומת התחזיות

עפ"י נתוני משרד האוצר, ההכנסות ממיסוי מקרקעין הסתכמו באפריל ב-826 מיליון שקל, עלייה של 9.4% לעומת אפריל 2015

05.05.2016, 14:26 | עמרי מילמן

בחודשיים הראשונים של השנה נרשם עודף גבייה של 1.6 מיליארד שקל לעומת תחזית הגבייה שעל בסיסה נבנה תקציב המדינה לשנה זו. בחודש אפריל נרשמה תת גבייה של 300 מיליון שקל, זאת לאחר שבמרץ נרשמה תת גבייה של 100 מיליון שקל ביחס לתחזיות. כך עולה מנתוני משרד האוצר שהתפרסמו היום (ה').

קראו עוד בכלכליסט

יצוין כי בחודש מרץ עודכנו תחזיות הצמיחה וההכנסות לשנה זו. מתחילת השנה עומדת גביית המסים על כ-94 מיליארד שקל, עודף של 1.3 מיליארד שקל מהתחזית המקורית. בהשוואה לשנה שעברה נתוני המגמה בחודשים האחרונים מצביעים על גידול בגביית המסים בקצב שנתי ממוצע של כ-4%.

תת-הגבייה התבצעה בעיקר במסים העקיפים, שם נרשמה תת-גבייה של 500 מיליון שקל, בעוד שבמסים הישירים נרשם דווקא עודף גבייה של 200 מיליון שקל. בחודש אפריל הסתכמו ההכנסות ממסים עקיפים ב-8.7 מיליארד שקל, לעומת 9.6 מיליארד שקל באפריל 2015. בניכוי תיקוני חקיקה, ירדו ההכנסות בשיעור ריאלי של 4.7%.

באוצר מציינים כי באפריל, כמו במרץ, הוחזרו לרשות הפלסטינית 230 מיליון שקל באפריל ו-120 מיליון שקל במרץ, מעבר להתחשבנות הרגילה, בשל הפרשים בגין פעילות בשנים 2015-2007.

ההכנסות ממיסוי מקרקעין בחודש אפריל הסתכמו בכ-826 מיליון שקל, עלייה של 9.4% לעומת אפריל 2015. הגבייה ממס שבח עלתה ב-48%, בעוד שהגבייה ממס רכישה ירדה ב-10%. הגידול החד בגביית מס שבח, לא נבע מאזור מסוים בארץ, ובאוצר מסבירים כי נבע, בין היתר, מגידול בהיקף מכירת דירות ע"י משקיעים. מנגד, הירידה בגביית מס רכישה מוסברת במידה רבה בירידה החדה ברכישת דירות ע"י משקיעים.

עוד מעלים נתונים האוצר כי הוצאות המשרדים האזרחיים מתחילת השנה גבוהים ב-14% בהשוואה לאפריל אשתקד, בעוד שהוצאות הביטחון ירדו ב-0.5%. ההסבר לכך הוא כי בשנה שעברה בתקופה זו לא היה תקציב מאושר למשרדים ולכן הוצאותיהם הוגבלו על בסיס התקציב של השנה הקודמת, ואילו למשרד הביטחון אישרו לחרוג מתקציב זה.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
זה הזמן להוריד מיסים
האטה במיסים העקיפים מלמדת על ירידה בפעילות המשקית. זה הזמן להוריד מיסים בכדי לעודד פעילות. ההצעה שלי תורידו מיסים על הדלק. עוד מיליארד שקל בידי הציבור יגרום לעוד מיליארד שקל של פעילות מישקית אמיתית. במקום לשלם מס על כל קילומטר נסיעה אנשים יקנו מוצרים חוגים לילדים וכו' כלומר במקום שההוצאה תהיה מלאכותית על מס שלא משפיע על הצריכה (ביקוש קשיח) אנשים ושארו עם יותר שקלים פנויים ורובם יעברו לצריכה של מוצרים ושירותים אחרים שהביקוש שלהם לא קשיח כלומר ההון הזה ייצר פעילות חדשה אמיתית במשק. מיתוך מיליארד ש"ח 179 מיליארד יחזרו בתור מע"מ ועוד כמה מאות מיליונים בתור מס חברות ומס הכנסה של עובדים חדשים שיספקו את הביקוש האמיתי הזה שיווצר. מכיוון שיש לאוצר עודפים כדאי להוריד מיסים עכשיו ולעודד את הפעילות במשק לפני שיהיה מאוחר מידי. מה שנקרא פעילות אנטי מחזורית.
חם או יפת  |  05.05.16
2.
בקיצור החגיגות של כחלון היו קצת מוקדמות
כחלון כבר חגג את העליה בגביה כהצלחה אישית שלו, אבל עכשיו מתחילים לראות מה קורה כאשר יש עגל ליד ההגה וקיסר על כבש הפיקוד. המצב הוא עוד יותר קשה, המיסים העקיפים יורדים ז"א הפעילות יורדת רק את העובדים המסכנים מציליחים להמשיך לחלוב כי להם אין ברירה אלא להמשיך לשלם. אבל עם גלי הפיטורים שבאים עכשיו יש סיכוי שגם הגביה הישירה תקטן ואז כחלון שכבר חילק את הכסף שאין להו לכול קבוצת טפילים אפשרית, אז הוא יתחיל לחפש כסף בטרוף (ניחוש אחד ממי הוא ייקח)
רמי  |  05.05.16