אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בן משה יוכל להגיש הצעה לרכישת מגה עד הלילה בחצות צילום: עמית שעל

בן משה יוכל להגיש הצעה לרכישת מגה עד הלילה בחצות

הלילה יגיע לסיומו פרק הזמן שנתן שופט המחוזי אילן שילה לנאמני מגה לנהל מו"מ עם איש העסקים למכירת הרשת. אם יבחר בן משה להגיש לנאמנים הצעת רכישה, יוכלו הנאמנים לערוך התמחרות בינו ובין רמי לוי

05.05.2016, 19:00 | נורית קדוש

פרק הזמן שנתן שופט בית המשפט המחוזי, אילן שילה,לנאמני מגה לנהל מו"מ עם מוטי בן משה למכירת מגה יגיע לסופו הלילה (ה') בחצות. אם יבחר בן משה להגיש לנאמנים הצעה לרכישת מגה, אותה יגבה בערבות בנקאית בגובה 40 מיליון שקל, יוכלו הנאמנים לערוך התמחרות בינו ובין רמי לוי, שהגיש בעבר הצעה בגובה כ-200 מיליון שקל. קבוצת הרשתות שגיבש אייל רביד מויקטורי לצורך רכישת הרשת כמקשה אחת וחלוקת סניפיה בין חברי הקבוצה בהמשך, התפרקה השבוע ולא תגיש הצעה. הצעה נוספת שקיבלו נאמני מגה בעבר הגיעה מהאחים אילן וששי שבע, אשר הציעו כ-100 מיליון שקל, ללא מוכנות להעלות את הסכום במסגרת התמחרות.

קראו עוד בכלכליסט

נאמני מגה רו"ח גבי טרבלסי ועורכי הדין אהוד גינדס ואמיר בר טוב היו צריכים לנהל משא ומתן עם בן משה תוך 15 יום, שיגיעו הלילה לקיצם. השופט שילה קיבל את ההחלטה לפני כשבועיים, בתום דיון ממושך בין הצדדים בלשכתו. למרות ההחלטה, ביקשו השבוע נאמני הרשת להאריך את הקפאת ההליכים בחודשיים וחצי נוספים.

נאמני מגה. מימין: רו"ח גבי טרבלסי עו"ד אהוד גינדס ועו"ד אמיר בר טוב, צילום: דנה קופל, עמית שעל נאמני מגה. מימין: רו"ח גבי טרבלסי עו"ד אהוד גינדס ועו"ד אמיר בר טוב | צילום: דנה קופל, עמית שעל נאמני מגה. מימין: רו"ח גבי טרבלסי עו"ד אהוד גינדס ועו"ד אמיר בר טוב, צילום: דנה קופל, עמית שעל

הארכת הקפאת ההליכים נועדה לטענת הנאמנים לצורך המשיך יישום תכנית ההבראה של הרשת, "בד בבד עם הפעולות הנדרשות למכירת החברה במחיר ראוי ובאופן שיאפשר גיבוש הסדר נושים מיטבי". עוד נטען כי פרק זמן זה נדרש, בין השאר, לצורך השלמת המו"מ למכירת החברה, קבלת אישורים רגולטורים, גיבוש הסדר נושים ואישורו באספות וכן כי הארכת הקפאת ההליכים נותנת ומשדרת יציבות לעובדים ולספקים, ולפיכך חיונית ונדרשת על מנת למנוע זעזועים. הבקשה הוגשה למרות שהנאמנים ציינו כי הם מודעים היטב לכל הסכנות שבהפעלה ארוכה מדי של החברה ובכללם החשש לנטישת עובדים חשובים או חיוניים לעבודה אצל מתחרים המזנבים ברשת מגה, הצורך לבצע השקעות במבנה ובציוד של סניפים ככל שעובר הזמן, חוסר היכולת בקבלת החלטות אסטרטגיות שניתן לקבלן רק לאחר מכירת הרשת כגון פיתוחו וקידומו של מותג פרטי ועוד.

כפי שנחשף הבוקר ב"כלכליסט", נטישת בכירי מגה לא פוסקת ומותירה את מטה החברה ללא ידע מקצועי שנצבר לאורך עשרות שנות פעילות. השבוע הודיע יניב שושן, סמנכ"ל שרשרת האספקה של מגה התפטר מתפקידו לטובת תפקיד ניהולי בכיר בחברה אחרת. עזיבתו של שושן מתקיימת חודשים ספורים לאחר שמונה לתפקיד במקומו של אילן בוכריס שפרש אף הוא באוקטובר האחרון. גם יגאל ארליך שקודם לפני חודשים ספורים לתפקיד סמנכ"ל מערכות מידע לאחר שקודמו בתפקיד דני גרא בגי, בחר לפרוש באחרונה. בשבוע שעבר פרשה גם עירית פיליפ, מי שכיהנה במשך כשני עשורים כסמנכ"לית משאבי אנוש של מגה.

לטענת גורמים במטה מגה, מנהלים בכירים בכל האגפים עוזבים את החברה. לפני כחודש פרש רביב ברוקמאייר מנכ"ל מגה בתום תשעה חודשי כהונה, משהבין שנאמני מגה לא פועלים למכור את הרשת בתוך זמן קצר. את מקומו של ברוקמאייר תפס זאב כהן, סמנכ"ל הכספים של מגה. בסמוך לארוע זה, פרשו שני חשבים שהיו כפופים לכהן יוסי ממו ומשה רוזנברג. בנוסף, פרשו לאחרונה סנדרה הפוטה, ראש תחום כלכלה ותכנון במחלקת הסחר ואילן יובל, מנהל התפעול של אתר האינטרנט של מגה.

תגיות