אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"לית אורקל: "אנחנו ממשיכים לחפש לרכוש חברות בישראל כל הזמן" צילום: אוראל כהן

מנכ"לית אורקל: "אנחנו ממשיכים לחפש לרכוש חברות בישראל כל הזמן"

צפרה כץ מנכ"לית שותפה בחברה הציגה את גרסת הענן של תוכנת הדגל בתחום ה-ERP: "חשבנו שהמעבר לענן יהיה קל עבורנו, אבל השינוי לא בא לנו בקלות"

09.05.2016, 13:08 | רפאל קאהאן

אורקל השיקה היום בישראל את גרסת הענן של תוכנת הדגל שלה בתחום ה-ERP. תחום הענן צבר תאוצה בשנים האחרונות ו-SAP, המתחרה הגדולה של אורקל בתחום ה-ERP , כבר הציגה מזמן את גרסתה ליישום בענן. באורקל טוענים לכ-70 מיליון משתמשים ברחבי העולם, שנתמכים על ידי כ-9 מיליון מפתחים. לחברה היה מחזור מכירות של כ-38 מיליארד דולר ב-2015, היא מונה כ-136 אלף עובדים ו-420 אלף לקוחות ארגוניים ברחבי העולם, ביותר מ-150 מדינות.

קראו עוד בכלכליסט

צפרה כץ מכהנת כמנכ"לית שותפה בחברה וכנשיאת התאגיד מזה כשנתיים ביחד עם מארק הרד, לאחר שמייסד החברה ומנכ"לה, לארי אליסון, העדיף לעבור לתפקיד היו"ר. היא כיהנה כסמנכ"לית הכספים במשך כשלושה סבבים. כץ מופיעה בקביעות בדירוג הנשים החזקות בעולם של מגזין פורצ'ן ב-16 השנים האחרונות וב-2015 הוכתרה על ידי פורבס כאחת הנשים המצליחות באמריקה שבנו את עצמן במו ידיהן.

צפרה כץ. מנכ"לית שותפה בחברת אורקל , צילום: אוראל כהן צפרה כץ. מנכ"לית שותפה בחברת אורקל | צילום: אוראל כהן צפרה כץ. מנכ"לית שותפה בחברת אורקל , צילום: אוראל כהן

לאורקל יש מבנה מיוחד. שני מנכ"לים שעבודים ישירות תחת יו"ר שמעורה מאוד בנעשה בחברה. בלקברי הקנדית פעלה בצורה דומה שנים רבות, אך לא כיום. מדובר במבנה עסקי חריג בכל עולם העסקים אבל כץ חושבת שמדובר ביתרון עבור החברה. "צריך להבין שאנחנו עובדים טוב מאוד ביחד", היא מסבירה, "הסוד להצלחה הוא מערכת היחסים המוצלחת בינינו", היא מסכמת.

כץ עומדת מאחורי המהלך שהעביר את אורקל לתחום מחשוב הענן. עבור חברה שזוהתה במשך שנים כחברת תוכנה מסורתית שמסתמכת על מכירת רישיונות שימוש, השינוי במודל העסקי לא התבצע ללא חריקות. אך נראה שבינתיים היא מצליחה יותר מאשר יריבות כגון IBM או HP, שגם הן מנסות למצוא לעצמן מודל עסקי שיתאים לעידן בו המחשב כבר לא מהווה את הבסיס לתחום. בישראל מעסיקה אורקל כ-400 עובדים בארבעה מרכזי פעילות: פתח תקווה, הרצליה, אור יהודה ובאר שבע. אורקל ביצעה לא מעט רכישות בישראל בשנה האחרונה, בין השאר רכשה את Crosswise ואת ראבלו סיסטמס.

בנאום הפתיחה של הכנס אמרה צפרה כץ: "הבעיה שאורקל מנסה לפתור היא הפרגמנטציה של המידע. הגעתי לחברה לפני 18 שנה. 120 החברות שקנינו מאז 1999, עלו לנו כ-63 מיליארד דולר. זו ההשקעה שלנו במחקר ופיתוח. חשבנו שהמעבר לענן יהיה קל עבורנו, אבל השינוי לא בא לנו בקלות. השימוש בענן איפשר לנו לשנות את הדרך בה אנו מוכרים את המוצרים שלנו".

"מה שחשוב בטכנולוגיית הענן" מרחיבה כץ, "זה שהיא מתוחזקת על ידי אלה שפיתחו אותה (אורקל -ר"ק). אורקל ייחודית בזה שהיא מטמיעה את הענן בכל הרמות. בין אם מדובר בתשתיות, בתוכנה או בפלטפורמה. אנחנו גם יצרנית חומרה שמייצרת לעצמה את השרתים שמשמשים לתפעול הענן. כל החבילה מותאמת לפעול בתיאום עם הטכנולוגיה שלנו".

סטארט-אפים ורכישות עתידיות בישראל

לכץ יש מקום חם בלב לעולם הסטארט-אפים הישראלי. "לפני שלושה שבועות ביקרתי בכנס סטארט-אפים ישראלים בקליפורניה. כולם היו שם - תעשייה, פיננסים ושירותים. בתור ישראלית זה נראה לי טבעי. כאן הכל לחוץ. הישראלים לא ממושמעים והם לא הולכים אחרי העדר. זה מה שמאפשר לנו להבריק בפתרון בעיות מורכבות. ההכרה שישראל ממשיכה לקבל מרגשת אותי מאוד. רכשנו הרבה חברות, חלקן ישראליות וחלקן בינלאומיות שהיו להן מרכזי פיתוח בישראל. אבל בכל מקרה אנחנו ממשיכים לחפש לרכוש חברות בישראל כל הזמן."

לארי אליסון. עבר לתפקיד היו"ר, צילום: בלומברג לארי אליסון. עבר לתפקיד היו"ר | צילום: בלומברג לארי אליסון. עבר לתפקיד היו"ר, צילום: בלומברג

 

נשים בטכנולוגיה

"זה נושא חשוב", פותחת כץ. "למדתי מתמטיקה ומדעים ותמיד הייתי בת יחידה או כמעט יחידה בכיתה. גם אחר כך, כשהלכתי לעבוד בוול סטריט או כעו"ד - מעולם לא שמתי לב לזה. אבל טעיתי. היום אני מאמינה שאנשים מרגישים לא בנוח כשהם לבד. אז הם נושרים.

"כחברת טכנולוגיה אנחנו זקוקים לטובים ביותר. לכן אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו להדיר חצי מפוטנציאל התעסוקה. לוותר על נשים זה הפסד גדול. אנחנו בונים היום ביה"ס בקמפוס שלנו, ויש שם שיעורים מיוחדים רק לנשים".

לא חוששים מ-SAP

SAP היא המתחרה העיקרית של אורקל בתחום ה-ERP. החברה הגרמנית השיקה פלטפורמה בשם HANA שזכתה להערכה רבה בעולם וגם בישראל. אבל את כץ, SAP לא מרשימה. "SAP לא השכילו לרכוש את הטכנולוגיות שאנחנו רכשנו. בזמן שרכשנו 120חברות, הם רכשו רק 3. אנחנו מתחזקים פיתרון כולל. להם אין אפילו מסד נתונים להציע ללקוחות. אני לא חושבת שהם מהווים מתחרה או איום".

משפט גוגל-אורקל חוזר לכותרות. המשפט, שמתנהל מזה כמה שנים, עוסק בשימוש לא מורשה שעשתה גוגל בשפת תכנות בשם ג'אווה, שהיא קניין רוחני של אורקל. ג'אווה אמנם מוצעת תחת רישיון קוד פתוח, אך רישיון זה כולל לא מעט סעיפים שלטענת אורקל לא כובדו על ידי גוגל. אורקל מתכוונת לדרוש כ-9 מיליארד דולר פיצויים מגוגל.

"חדשנות דורשת השקעה", אומרת כץ בתשובה לשאלה בנושא. "הפסיקה של בית המשפט שג'אווה היא טכנולוגיה שנתונה תחת זכויות יוצרים מהווה את הדרך שלנו לקדם חדשנות, מפני שזה מאפשר לנו לדעת שאנחנו יכולים להשקיע ולקבל החזר על ההשקעה שלנו. ג'אווה היא בקוד פתוח - זאת אומרת שברגע שגוגל השתמשו בחלקים ממנה באנדרואיד הם היו צריכים להעמיד את המערכת לרשות כולם. הם לא עשו את זה. השימוש באנדרואיד דורש רישיון. עכשיו הם צריכים להבין שאי אפשר להתנהג כך". 

תגיות