אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תקציב ראשון לתאגיד השידור הציבורי: פחות על שכר, יותר על תוכן צילום: אוראל כהן

תקציב ראשון לתאגיד השידור הציבורי: פחות על שכר, יותר על תוכן

רק 28% מתקציב תאגיד השידור החדש יוקצה למשכורות, לעומת 60% ברשות השידור. 70% יוקדשו לרכישת תוכן

10.05.2016, 09:00 | אלירן מלכי

תקציב תאגיד השידור הציבורי יעמוד על 714 מיליון שקל ב־2017, כך לפי טיוטת התקציב שהגיעה לידי "כלכליסט" וצפויה להיות מוגשת בדיון המועצה היום. תקציב הרשות מורכב מ־625 מיליון שקל הממומנים מאגרת הרדיו של משרד התחבורה ו־89 מיליון שקל מהכנסות משוערות מפרסום.

קראו עוד בכלכליסט

אולי השינוי הגדול ביותר שביצע התאגיד בתקציב שלו בהשוואה לתקציב רשות השידור בשנים הקודמות הוא ההשקעה ברכש התוכן. התאגיד מקצה בתקציב שלו לא פחות מ־220 מיליון שקל על רכש התוכן בלבד. בנוסף, בעוד ברשות השידור שיעור המשכורות עמד על כ־60% מסך התקציב, התאגיד החדש, שיעבוד במודל כוח אדם מצומצם יותר, מקצה לשכר 28% מהתקציב שלו.

ועדת לנדס, שבחנה את המתווה העתידי של רשות השידור, הציעה להקציב 350 מיליון שקל להקמת התאגיד עד למרץ 2015. מאחר שתאגיד השידור הציבורי סבל מדחיות חוזרות ונשנות, תקציב ההקמה היה צריך להספיק לו עד אוקטובר 2016, שנה וחצי לאחר המועד המקורי. תקציב ההקמה של המנכ"ל אלדד קובלנץ צומצם ב־130 מיליון שקל בסעיף ההצטיידות (בעיקר רכישות טכנולוגיות וציוד תפעול) לעומת המלצות ועדת לנדס, וגם ב־40 מיליון שקל על שיקום הארכיון שהוצא החוצה לאחר שמשרד האוצר הבטיח לתקצבו בנפרד. 170 מיליון שקל שנחסכו התחלקו בין רכישת תוכן לשידורים התחלתיים (60 מיליון שקל), נדל"ן (87 מיליון שקל) ודחיית פתיחת השידורים שהעלות הכוללת שלה הסתכמה ב־22 מיליון שקל.

בתוכנית האסטרטגית שחיבר קובלנץ ניתן משקל רב לעולם הדיגיטל של התאגיד. התאגיד טוען כי התקצוב של ועדת לנדס לא הביא בחשבון את מערך הדיגיטל שהוא מעוניין לקדם, ועל כן התאגיד דורש רק למערך זה 20 מיליון שקל. המערך הדיגיטלי אמור להכיל את כל החומרים שלא ישודרו בטלוויזיה וברדיו, כתבות שיעלו באתר התאגיד, צילומים וקטעי וידיאו. בנוסף, התאגיד מתכוון לעשות שימוש נרחב בפלטפורמות הרשתות החברתיות.

התאגיד מתלונן על חוסר תקציבי שמשפיע באופן ישיר על לוח השידורים שלו. מצד אחד הוא מצהיר כי הוא לא מעוניין להיכנס למלחמת רייטינג מול הערוצים המסחריים, אך מצד שני הוא מצביע על חוסר תקציבי בסוגה העילית והרגילה. תקציב רכש התוכן של הערוץ מסתכם ב־200 מיליון שקל ועוד 20 מיליון שקל על תוכן שידורים בערבית. בניגוד להשקעה בערוץ 10 (272 מיליון שקל) וערוץ 2 (394 מיליון שקל), התאגיד החדש טוען כי לוח השידורים שלו אינו יכול להתמודד בתחרות, ולפיכך דורש תוספת של 30 מיליון שקל לסוגה העילית.

קובלנץ. מתלונן על חוסר תקציבי, צילום: אוראל כהן קובלנץ. מתלונן על חוסר תקציבי | צילום: אוראל כהן קובלנץ. מתלונן על חוסר תקציבי, צילום: אוראל כהן

תגיות