אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תראו לו חומה, הוא יעבור דרכה צילום: רויטרס

תראו לו חומה, הוא יעבור דרכה

איי ווייוויי, מהאמנים הבולטים בעולם, הגיע לצלם סרט בישראל ובשטחים. וכרגיל, הוא שש לעימות

11.05.2016, 08:51 | נמרוד צוק

איי ווייוויי, אחד האמנים הבולטים כיום בעולם, הגיע ביום ראשון לביקור קצר בישראל, בשטחים וברצועת עזה לצורך עבודה על פרויקט חדש. ווייוויי הסיני מבקר כאן במסגרת צילומים של סרט דוקומנטרי שהוא יוצר, העוסק בחייהם של פליטים בני לאומים שונים המתגלגלים למדינות שונות בעולם.

איסור גורלי

לצורך הסרט, שעליו הוא עובד זה כמה חודשים, ווייוויי מראיין פליטים פלסטינים ואישים העוסקים בנושא. בשבועות האחרונים הוא שוחח עם פליטים סורים בטורקיה, ירדן ולבנון. בין השאר נפגש כאן עם ראש הרשימה המאוחדת איימן עודה, מנכ"ל ארגון בצלם חגי אלעד וחנאן עשראווי.

הדיווחים הראשונים על הביקור המפתיע, הראשון של ווייוויי בישראל, לוו בסערה קלה: "הרשויות הודיעו לנו כי נאסר עלינו להיכנס לעזה, אחד הלוקיישנים הגורליים לסרט. כעת אנו תקועים פה עד לקבלת האישור", הלין ווייווי בחשבון האינסטגרם שלו, בהודעה שזכתה ליותר מאלף לייקים וגררה לא מעט תגובות זועמות על ישראל ברשתות החברתיות.

אלא שמתאם הפעולות בשטחים טוען בתוקף כי מעולם לא היה ניסיון למנוע מהאמן לבקר בעזה, "מדובר בקושי מינהלתי לבחון את הבקשה בלוח זמנים קצר כל כך". ואכן, בסופו של דבר יצאה הקבוצה לרצועה אתמול והיא תשהה בה עד יום שישי. בשבת היא כבר עתידה לעזוב את הארץ.

אי ווייוויי במחנה פליטים ב יוון. צילומיו מדהיישה עוררו עניין רב, צילום: רויטרס אי ווייוויי במחנה פליטים ב יוון. צילומיו מדהיישה עוררו עניין רב | צילום: רויטרס אי ווייוויי במחנה פליטים ב יוון. צילומיו מדהיישה עוררו עניין רב, צילום: רויטרס

 

נופי מחנות

לאורך כל הביקור העלה ווייוויי תמונות לאינסטגרם שלו: ישראלים ופלסטינים שנפגש עמם, חומת ההפרדה ונופי מחנה הפליטים דהיישה — צילומים שעוררו עניין רב בקרב 220 אלף העוקבים אחר חשבונו.

השילוב של נושאים פוליטיים, אקטיביזם חברתי ועבודה אמנותית ותיעודית מאפיין את איי ווייוויי לכל אורך הקריירה שלו, שכבר החלה לצבור תאוצה בשנות התשעים ובמהלכה הציג בכמה מהגלריות והמוזיאונים המובילים בעולם. הפעילות שלו זיכתה אותו בפרסום עולמי כאחד האמנים המעורבים ביותר כיום, אך גם הובילה לסדרת התנכלויות מצד המשטר הסיני.

ההתנכלות העיקרית החלה לאחר שהאמן פרסם כמה מסיפוריהם של אלפי הנפגעים ברעידת האדמה הקשה בסצ'ואן, והאשים את הממשלה באחריות למצבם ובניסיון להסתיר אותו מהציבור. בשיאם של לחצי המשטר עליו הוא אף הושם במעצר בית למשך שלושה חודשים.

במקרה אחר שזכה לתהודה ברחבי העולם ביקש ווייוויי מלגו כמות גדולה של לבני בנייה שלה לצורך אחת מעבודותיו, אך החברה סירבה בטענה שהיא לא מעוניינת להיות מזוהה עם פעילות פוליטית.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
אם הפלסיטינים נחשבים פליטים ממלחמה שהתרחשה לפני 68 שנה
אז גם אנחנו צריכים להיחשב פליטים מ-ה-מלחמה שהסתיימה 4 שנים בלבד קודם לכן. אלא שאני באמת שמח שאני לא נחשב פליט. הנה, יש לי מדינה מפותחת עם צבא חזק, עם אקדמיה וטכנולוגיה ברמה עולמית בהרבה מקרים. שהם יהיו פליטים מקצועיים. שיתראיינו ושיהנו להם.
נא לא להתרגש , אפשר להתקדם הלאה  |  14.05.16
2.
צבוע ומתחסד שיצלם את הזוועות בסין וקצירת האיברים מאנשים חיים בסין
סין מעלימה אנשים יש ערים שלמות שסגורות לזרים בגלל התת תנאים שבהם מוחזקים האנשים שם בלי יכולת לצאת, אסירים נתונים לעינויים, קצירת איברים מאנשים חיים היא נורמה, שמישהוא יעמוד מולו ויגיד לו בפנים למה הוא לא מצלם בסין בערים הסגורות ואת ההוצאות להורג בסיטונאות על עבירות קטנות?! רק מזכיר ל"אומן המוערך" שיבדוק קודם במדינה שלו ודרך אגב סין מקיימת קשרים דיפלומטיים ידידותיים עם צפון קוריאה דיקטטורה נטולת זכויות אדם לחלוטין, רק סין תומכת בה כנגד דעת הקהל העולמית
אויויויויי , בא להתחרקש עלינו  |  11.05.16