אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ריאל מדריד מובילה את דירוג ההכנסות מחסויות באירופה צילום: איי אף פי

ריאל מדריד מובילה את דירוג ההכנסות מחסויות באירופה

מגזין "פורבס" פרסם לראשונה את רשימת חוזי החסות הגדולים ביותר בעולם הכדורגל. הבלאנקוס נהנים מהסכמי חסות ב-220 מיליון יורו; אילו עוד קבוצות נמצאות בצמרת?

12.05.2016, 18:36 | שירות כלכליסט
מגזין פורבס פרסם, בפעם הראשונה, את רשימת חוזי החסות הגדולים ביותר בעולם הכדורגל. המגזין ערך רשימה של ההכנסות המשמעותיות שיש לכל קבוצה (הסכם חסות חולצה ראשי, הסכם חסות לבוש והסכם חסות לאצטדיון - שם, שת"פ או חסות שם למגרש אימונים).

קראו עוד בכלכליסט

במקום הראשון ברשימה של פורבס נמצאת ריאל מדריד עם הכנסות של יותר מ-220 מיליון יורו מחסויות ראשיות, צילום: איי אף פי במקום הראשון ברשימה של פורבס נמצאת ריאל מדריד עם הכנסות של יותר מ-220 מיליון יורו מחסויות ראשיות | צילום: איי אף פי במקום הראשון ברשימה של פורבס נמצאת ריאל מדריד עם הכנסות של יותר מ-220 מיליון יורו מחסויות ראשיות, צילום: איי אף פי

במקום הראשון נמצאת ריאל מדריד עם הכנסות של יותר מ-220 מיליון יורו מחסויות ראשיות - 158 מיליון דולר בשנה מהסכם חסות חולצה עם אדידס (הסכם שעדיין לא נחתם סופית), הסכם חסות ראשי עם אמירייטס איירליינס בשווי 34 מיליון דולר בשנה והסכם חסות שיפוץ אצטדיון עם איחוד האמירויות (28 מיליון דולר - אחרי השיפוץ, סנטיאגו ברנבאו ייקרא על שם האמירויות).

במקום השני נמצאת מנצ'סטר יונייטד עם הכנסה של  107 מיליון דולר בשנה מחוזה עם אדידס, 80 מיליון דולר עם שברולט, נותנת החסות הראשית ו-22 מיליון דולר עם AON, שמעניקה חסות שם למתחם האימונים של מנצ'סטר יונייטד. 209 מיליון דולר בסך הכל.

מנצ מנצ'סטר יונייטד במקום השני | צילום: איי אף פי מנצ

במקום השלישי נמצאת באיירן מינכן עם הכנסה של 111 מיליון דולר מהסכם חסות לבוש עם אדידס (68 מיליון דולר), דויטשה טלקום (34 מיליון דולר) ואליאנץ (9 מיליון דולר). צ'לסי רביעית עם 99 מיליון דולר - 41 מיליון דולר מאדידס ו-57 מיליון דולר מיוקהומה. ארסנל סוגרת את החמישייה הראשונה עם הכנסה שנתית של 86 מיליון דולר - 43 מיליון דולר מפומה ו-43 מיליון דולר עם אמירייטס איירליינס לחולצה ולאצטדיון.

טוטנהאם. מחוץ לרשימה, צילום: אי אף פי טוטנהאם. מחוץ לרשימה | צילום: אי אף פי טוטנהאם. מחוץ לרשימה, צילום: אי אף פי

את העשירייה הראשונה סוגרות ברצלונה (81 מיליון דולר מנייקי, אינטל וקטאר איירווייז), ליברפול (79 מיליון דולר מניו-באלאנס וסטנדרד צ'ארטד), מנצ'סטר סיטי (74 מיליון דולר מנייקי ואיתיחאד), יובנטוס (53 מיליון דולר מאדידס, ג'יפ וספורטפייב) ופריז סן ז'רמן (51 מיליון דולר מנייקי ואמירייטס איירליינס - ההסכם עם רשות התיירות של קטאר בשווי של יותר מ-200 מיליון דולר לא נחשב). קבוצות שהיו קרובות אך לא נכנסו לרשימה הן טוטנהאם, מילאן ובורוסיה דורטמונד

אדידס משלמת יותר מ-400 מיליון דולר בשנה לחמש קבוצות ברשימת פורבס. אף חברת הלבשת ספורט לא משלמת יותר. נייקי משלמת רק 80 מיליון דולר בשנה לשלוש קבוצות. אמירייטס איירליינס משלמת יותר מ-105 מיליון דולר בשנה לשלוש קבוצות ברשימה.

תגיות