אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הנהלת פריגו הגיעה לישראל כדי להרגיע את המשקיעים

הנהלת פריגו הגיעה לישראל כדי להרגיע את המשקיעים

מנית החברה החסירה 40% משוויה מתחילת השנה, סיבה מספיק טובה לגרום לסמנכ"לית הכספים של חברה, ג'ודי בראון, לזרז את ביקורה הקבוע בישראל. לפי הערכות בחברה, השוק מודאג מהנראות שיש להנהלה בעקבות הורדת התחזיות החדה בתוך תקופה קצרה

15.05.2016, 19:23 | דרור רייך

מניית פריגו השילה 5.4% מערכה היום לאחר שכבר החסירה 40% משוויה מתחילת השנה. זו סיבה מספיק טובה לגרום לסמנכ"לית הכספים של החברה ג'ודי בראון לתפוס מטוס ולהגיע לישראל בכדי להרגיע את המשקיעים.

הירידה החדה במנייה מגלמת בתוכה 2 אירועים מרכזיים שהתרחשו בחברת התרופות בשבועות האחרונים. הראשון הוא כמובן עזיבתו של המנכ"ל בעשר השנים האחרונות המזוהה כל כך עם החברה, ג'ו פאפא והשני הוא אזהרת הרווח שפרסמה פריגו שבעקבותיה בוצעה עוד הורדה נוספת של התחזיות לשנת 2016 כולה.

קראו עוד בכלכליסט

החברה ביצעה הורדת תחזיות אגרסיבית ל-2016, מתחזית רווח למנייה של 9.5-10.1 דולרים בינואר לתחזית לרווח למנייה של 8.2-8.6 דולרים באפריל – הורדת תחזית של 14% בתקופה של שלושה וחצי חודשים.

ג ג'ו פאפא | צילום: נמרוד גליקמן ג

אם לא די בכך, פריגו ביצעה 2 מחיקות גדולות על הנכסים שנרכשו מאומגה של כ-185 מיליון דולר ברבעון שעבר ו-467 מיליון דולר ברבעון הנוכחי, ביצעה שינוי בדירקטוריון בדמות אי הארכת הכהונה של מרק קוק, לשעבר מנכ"ל אומגה ולסיום, ביצעה דחייה בהגשת הדו"חות הרבעוניים המלאים לרשות לניירות ערך האמריקאית.

במפגש המשקיעים דנה הנהלת פריגו לעומק בסיבות לחולשה בעסקי החברה. לפי ההנהלה, עיקר הנזק לתוצאות מתחילת השנה מגיע מ-2 חטיבות מרכזיות: חטיבת ה- BCH וחטיבת ה-Rx Pharmaceuticals.

החטיבה הראשונה (Branded Consumer Healthcare) נוצרה למעשה בסוף 2014 עם הרכישה של אומגה והיא מתקשה לעמוד בתחזיות. בדוחות הכספיים של החברה שפורסמו ביום העצמאות חטיבה זו הייתה אחראית להפרשה של 467 מיליון דולר ברבעון, שנבעה מהפחתת נכסים לא מוחשיים ומוניטין, לאחר הערכה מחודשת של שיעורי הצמיחה במוצרים מסוימים השייכים לה.

חטיבת ה-BCH הייתה אחראית גם לפספוס התחזיות ברבעון הקודם שהוסברו בין היתר ע"י עונת שפעת חלשה באירופה, השקעות גדולות בשיווק ובפרסום שלא צלחו, ואתגרים בשווקים משמעותיים ,בעיקר ספרד וגרמניה, שמהווים כ-60% מהפעילות של אומגה.

מעבר לסיבות אלו הנהלת פריגו הסבירה שקיימים "פערי תרבות ארגונית" בינה לבין אומגה שהייתה חברה פרטית לפני הרכישה, כאשר נושאי השקיפות ושיתוף פעולה בין מנהלי איזורים הם במוקד המחלוקת.

בעקבות הפערים הארגוניים, פריגו השיקה כבר ברבעון הקודם תוכנית שמטרתה לשפר את החטיבה הכוללים דגש על רווחיות, שיפור השקיפות, ביצוע אינטגרציה של מערכי המכירות וההפצה ובדיקה מחודשת של תיק המוצרים, תוך כוונה למכור או לסגור חלק מהמוצרים.

חלק מתוכנית השיפור גם כללה שינוי בהנהלת החטיבה, ובראשם הצבת ג'ון הנדריקסון בהנהלת אומגה, אך כעת, עם מעבר הנדריקסון לתפקיד המנכ"ל במקומו של ג'ו פאפא, תוכפף החטיבה לשרון כוחן, סגן נשיא בכיר ומנהל הפעילות הגלובאלית.

מנכ"ל אומגה לשעבר, מרק קוק, ישמש כיועץ לחטיבה, ופריגו מקווים כי השינוי בהנהלת החטיבה יסייע לייצב אותה.

שחיקת מחירים של 6% בתרופות המרשם

על פי פריגו החטיבה השנייה, חטיבת תרופות המרשם, היא האחראית העיקרית לפספוס התוצאות ברבעון זה, שנובעות משילוב של מספר גורמים. הראשון הוא שלא בוצעו השקות משמעותיות ברבעון כשאר השקות המוצרים החדשים שכן נמצאים בקנה נדחו למחצית השנייה של 2016.

הגורם השני הוא רבעון מקביל חזק מאד, שכלל שתי השקות גנריות עם בלעדיות לתקופה מסויימת, שהעמיד רף גבוה לתוצאות רבעון זה.

אבל הסיבה המרכזית ביותר היא התגברות לחץ המחירים בתחום ה-Rx כתוצאה ממספר גורמי מאקרו – התגברות בתחרות, האצה בקצב אישור המוצרים מצד ה-FDA וקונסולידציה בקרב הלקוחות בעיקר בחברות הביטוח.

כתוצאה מגורמים אלו, פריגו מעריכה כעת שחיקת מחירים של 6% בחטיבה בשלושת הרבעונים האחרונים של השנה, זאת לעומת התחזית הראשונית לשחיקה שנתית של 1% בלבד."שינוי זה בהערכת שחיקת המחירים בחטיבת ה-Rx הוא הגורם המרכזי להורדת התחזיות של פריגו ל-2016" מסביר ניר חצב מאופנהיימר.

למרות גורמים אלו, הנהלת פריגו עדיין מעריכה כי הרווח התפעולי של חטיבת ה-Rx יהיה 45%, ירידה בהשוואה לרווח תפעולי של 49% ב-2015, אך עדיין רווחיות מאוד גבוהה בהשוואה לחטיבות אחרות של פריגו ואף בהשוואה לחברות גנריקה אחרות.

השוק מודאג מ"הנראות" של פריגו

אז אם היציבות בחברה נמשכת מדוע השוק מעניש בעוצמה את מניית פריגו? הנהלת החברה שהגיעה לישראל מעריכה כי התגובה החדה במניה נובעת מכך שהשוק מודאג מאוד מהנראות (Predictability) שיש להנהלה בעקבות הורדת התחזיות החדה בתוך תקופה קצרה.

בנוסף, השוק מנסה להתרשם מהמנכ"ל החדש, ג'ון הנדריקסון, ומנסה להעריך האם הוא יצליח לעצור את המומנטום השלילי בו נמצאת פריגו.

אם מצרפים לגורמים הללו את העובדה שתעשיית הפארמה בכלל, והתחום הגנרי בפרט, סובלים מסנטימנט משקיעים שלילי במיוחד, אז אולי ניתן להסביר את התשואה השלילית החדה של מניית פריגו מתחילת השנה.

"רמות המכפילים שמוכן השוק לשלם על מניית פריגו התכווצו משמעותית וכעת היא נסחרת בפרמייה קטנה מאוד בהשוואה לחברות גנריקה אחרות, בניגוד למצב ההיסטורי, בו מניית החברה נהנתה מפרמייה משמעותית הרבה יותר" סיכם ניר חצב מאופנהיימר.

תגיות