אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האוצר נגד העיצומים במעונות היום: אל תפגעו בהורים צילום: עמית שאבי

האוצר נגד העיצומים במעונות היום: אל תפגעו בהורים

המעונות יחלו לפעול היום ב־9:00 במקום ב־7:00. ויצו ונעמת דורשים מרה"מ ושר האוצר להתערב בדחיפות לאחר שמגעיהם עם משרדי הכלכלה והאוצר הגיעו למבוי סתום. הם קובלים על "מחסור חמור בכוח אדם בשל תנאי שכר ותנאי העסקה בלתי הולמים"

16.05.2016, 07:05 | ספי קרופסקי

הארגונים המפעילים את מעונות היום תחת פיקוח צפויים להחריף הבוקר את העיצומים שבהם הם נוקטים כחלק ממאבקם לשיפור התנאים במעונות. המעונות יחלו לפעול היום בשעה 9:00 במקום ב־7:00. מטה הארגונים, הכולל בין השאר את ויצו ונעמת, שיגר מכתבים בעניין לראש הממשלה ולשר האוצר בדרישה שיתערבו במשבר בדחיפות, וטוענים כי ישנו חשש לקריסת הענף כולו. צעד זה מתווסף להחלטת הארגונים להקפיא את פתיחת ההרשמה למעונות לשנת הלימודים תשע"ז.

קראו עוד בכלכליסט

משה כחלון, צילום: אלכס קולומויסקי משה כחלון | צילום: אלכס קולומויסקי משה כחלון, צילום: אלכס קולומויסקי

לארגונים המפעילים את המעונות הנמצאים תחת פיקוח וסבסוד משרד הכלכלה יש שלוש טענות מרכזיות: מחסור חמור במעונות שמונע לדבריהם מ־75% מילדי ישראל להתקבל; מצוקה של המטפלות במעונות, שלדבריהם נאלצות לעבוד בשכר נמוך ובתנאי העסקה קשים; תקצוב חסר לאורך שנים שלא מאפשר הפעלה תקינה, לדברי הארגונים, של המעונות ועמידה בדרישות משרד הכלכלה. מגעים שהחלו בתחילת החודש שעבר בין נציגי משרדי הכלכלה והאוצר לארגונים טרם הובילו לפריצת דרך.

במכתבים ששיגרו בשבוע שעבר הארגונים לראש הממשלה ולשר האוצר והגיעו לידי "כלכליסט", התבקשו האחרונים להתערב במשבר, מכיוון שעד כה "פניות חוזרות ונשנות מצידנו להנהלה המקצועית של משרד הכלכלה ולגורמים הרלוונטיים במשרד האוצר לא הובילו לכל הצעה לפתרון. אנו שבים ומדגישים את המחסור החמור בכוח אדם שנובע מתנאי שכר, מתנאי העסקה בלתי הולמים, תקינה שאינה מאפשרת מתן מענה ראוי לתינוקות ולפעוטות, מחסור בהיצע מעונות וכן בעיות מהותיות נוספות הדורשות התערבות מיידית".

ברקע למגעים המתקיימים בין נציגי המדינה לארגונים, פעל בחודשים האחרונים צוות ממשלתי שהוקם לדרישת שר החינוך נפתלי בנט כדי לבחון את האפשרות להעביר את מעונות היום למשרדו, אולם חברי הצוות לא הגיעו למסקנה מחייבת והותירו את ההכרעה הסופית לממשלה, שם צפוי בנט להיאבק עבור תוספת תקציבית שתאפשר את העברת המעונות. גורם המצוי בפרטים אמר ל"כלכליסט" שלמרות החלטת הוועדה, בנט עדיין סבור שמקומם של המעונות במשרדו. הגורם הוסיף שמעבר כזה דורש תוספת תקציבית, כאשר תג המחיר הכולל להפעלת המעונות הוא 2.2 מיליארד שקל לעומת כמיליארד שקל כיום.

בתוך כך, מרכז השלטון המקומי הודיע אתמול על תוכנית להכשרת סייעות בגני הילדים ברחבי הארץ (מעל גילי 3). במסגרת התוכנית, שגובשה בשיתוף משרד החינוך, יעברו הסייעות הכשרה של כ־270 שעות לימוד במהלך השנתיים הראשונות לעבודתן.

ממשרד הכלכלה נמסר כי אנשיו קיימו "שתי פגישות עם נציגי הארגונים ונתנו מענה לכל פניותיהן הנוגעות לסמכויות המשרד. סוגיות אלו נמצאות בטיפול משותף למשרד ולארגונים בימי אלו. באשר לסוגיות שלהן היבטים תקציביים בהיקף של מאות מיליוני שקלים – בין אם מדובר בהעלאת התעריף והתשלום אותו משלמים ההורים, ובין אם בפתרונות אחרים – הנושא נמצא בטיפול משרד האוצר".

ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "משרדי האוצר והכלכלה מנהלים לאחרונה מו"מ עם שני הארגונים. במהלך המשא ומתן הוצגו צעדים שיסייעו לארגונים, למשל הפחתת הביורוקרטיה לתוספת כיתה למעון חדש, סיוע בגיוס מטפלות באמצעות משרד הכלכלה, הקלת הדרישות לקיום בחינות חיצוניות ועוד. אנו קוראים להמשיך במשא ומתן ללא שביתות ועיצומים כדי שלא לפגוע בהורים ובילדים".

תגיות