אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ענקית השבבים ברודקום רוכשת סטארט־אפ ישראלי בפעם ה־13 צילום: אתר חברת ברודקום

בלעדי לכלכליסט

ענקית השבבים ברודקום רוכשת סטארט־אפ ישראלי בפעם ה־13

ברודקום האמריקאית ממשיכה לרכוש חברות מישראל כשהפעם זוהי מגנהקום מפתח תקווה, שפיתחה טכנולוגיית תקשורת סלולרית לדור החמישי. סכום העסקה המשוער: 60 מיליון דולר

16.05.2016, 07:06 | מאיר אורבך

ענקית השבבים ברודקום קונה את מגנהקום (MagnaCom) הישראלית בכ־50–60 מיליון דולר, כך נודע ל"כלכליסט". מגנהקום פיתחה טכנולוגיית תקשורת סלולרית בשם WAM שצפויה להיות נדבך חשוב בדור החמישי של הסלולר. הטכנולוגיה של החברה מכפילה את הקיבולת של הרשת הסלולרית ומפחיתה ב־50% את צריכת ההספק שלה, ומאפשרת לשפר טווחי תדרים ורוחב פס ללא פגיעה בתשתיות הקיימות והתחברות אליהן. החברה נמצאת בשלבי סיום הפיתוח הטכנולוגי וכן בהתנסות ראשונה אצל ספקיות ציוד ויצרניות שבבים.

מגנהקום הוקמה בסוף שנת 2013 על ידי יוסי כהן, בעברו בכיר במוטורולה מוביליטי והיום מכהן כמנכ"ל החברה, ואמיר אליעז, שבעבר היה טכנולוג בכיר ב־ECI וכן בחברת השבבים פרוביג'נט, שנרכשה על ידי ברודקום ב־2011 בסכום של 340 מיליון דולר. מגנהקום גייסה עד היום כ־8 מיליון דולר ממשקיעים פרטיים.

ברודקום נסחרת כיום בנאסד"ק לפי שווי של 54 מיליארד דולר והחברה מעסיקה 8,200 עובדים ברחבי העולם, מתוכם כ־700 בישראל. זוהי הרכישה מספר 13 של ברודקום בישראל. בין הרכישות המשמעותיות של החברה ניתן למצוא את זו של חברת השבבים דיון נטוורקס בשנת 2009 ב־178 מיליון דולר. ב־2010 רכשה ברודקום את סייטיק ויסטה מנתניה, שפיתחה אלגוריתם בתחום עיבוד התמונה, בתמורה לכ־20 מיליון דולר, ואת פרסלו העוסקת בפיתוח שבבים לטכנולוגיה המאפשרת להתקין אנטנה סלולרית זעירה בתוך הבית ב־88 מיליון דולר.

רכישה משמעותית נוספת של החברה כוללת היא של ברודלייט, המפתחת שבבים לתקשורת אופטית, שנרכשה ב־2012 תמורת 195 מיליון דולר.

על רקע יציאתה של החברה מתחום התשתיות האלחוטיות מכרה ברודקום בסוף השבוע את הפעילות של חברת פרוביג'נט, על כל 120 עובדיה, לחברת התקשורת מקסלינר בסכום של 80 מיליון דולר.

ברודקום עצמה נרכשה ביולי 2015 על ידי חברת אוואגו טכנולוגיות הסינגפורית ב־37 מיליארד דולר. אוואגו התמקדה בעבר ברכישות ענק דוגמת הרכישה של ברודקום והרכישה של LSI ב־2013 ב־6.6 מיליארד דולר. הרכישה החדשה היא סימן לכך שאוואגו אימצה חלק מהגישה של ברודקום שרכשה חברות טכנולוגיות בשלבים מוקדמים במטרה לרווח גבוה לאחר הרכישה.

תגיות