אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חיים כץ חתם על תקנות שיפגעו ברווחי חברות הביטוח צילום: עמית שעל

חיים כץ חתם על תקנות שיפגעו ברווחי חברות הביטוח

כפי שנחשף בכלכליסט, חברות הביטוח עומדות בפני הפרשה של מאות מיליוני שקלים, חלקה יתכן אפילו בדוחות הרבעון הקרוב, כתוצאה מתקנות של כץ שיגדילו התשלומים לנפגעי תאונות עבודה. השר: "זהו מהלך צודק שנועד להיטיב עם המבוטחים"

16.05.2016, 09:46 | רחלי בינדמן

לאחר שנחשף בכלכליסט כי חברות הביטוח עומדות בפני הפרשה של מאות מיליוני שקלים נוספים שתגרע מהרווח שלהן בגלל מסקנות ועדת וינוגרד, כעת מתברר כי חיים כץ, שר הרווחה, חתם על תקנות שמתבססות על מסקנות הוועדה שהופכות את החשש מההפרשות הצפויות לעובדה מוגמרת.

קראו עוד בכלכליסט

לפי התקנות, הסכום שיקבלו נפגעי תאונות עבודה מביטוח לאומי יגדל באופן משמעותי בשל שינוי במנגנון החישוב שלו המניח תוחלת חיים ארוכה יותר מזו שלפיה חושב הסכום לפיצוי עד כה וכן שינוי בהנחת הריבית לצורך היוון הסכום לתשלום חד פעמי מ-3% ל-2%. ההשפעה על חברות הביטוח טמונה בשניים - ראשית, לביטוח לאומי זכות שיבוב - תביעה נגד חברות הביטוח שמבטחות מעסיקים בביטוח תאונות עבודה על הסכום ששולם ושנית, שינוי התחשיב ישליך על האופן בו מחושבים סכומי פיצוי שמשלמות חברות הביטוח למבוטחים בביטוחי חבויות ובהם ביטוח רכב חובה וביטוח מעבידים.

חיים כץ, צילום: עמית שעל חיים כץ | צילום: עמית שעל חיים כץ, צילום: עמית שעל

חברות הביטוח נוהגות לשלם למבוטחים שמאבדים את יכולת ההשתכרות שלהם תשלום חד פעמי המחשב את חוסר היכולת שלהם לעבוד חודשים או שנים קדימה על בסיס היוון הסכום בהתחשב בפרמטרים של תוחלת חיים וסביבת ריבית. עדכון הפרמטרים של החישוב בביטוח לאומי ישליך על האופן בו חברות הביטוח יצטרכו לחשב את התשלום באופן שהמבוטחים יקבלו סכום גבוה יותר - לחלופין חברת הביטוח תוכל להציע למבוטחים קצבה חודשית במקום סכום חד פעמי. לכאורה מדובר במשמעות חיובית למבוטחים שיקבלו יותר כסף אך מנגד לפי הערכות חברות הביטוח צפויות לייקר את פרמיות הביטוח, בכפוף לאישור המפקחת על הביטוח דורית סלינגר.

חברות הביטוח ניסו להילחם ברוע הגזירה כשפנו לשר הרווחה חיים כץ ולמפקחת עצמה. אלא שכץ אמר אתמול, "זהו מהלך צודק שנועד להטיב עם המבוטחים כך שיקבלו את מה שמגיע להם בהתאם לתוחלת החיים הריאלית. מדובר בשינוי מושכל, שלוקח בחשבון שינויים עתידיים ומצבים בהן הריבית יכולה להשתנות לכאן ולכאן. הריבית הותאמה לשוק מבלי לאפשר פגיעה במבוטחים, ותתעדכן בהתאם לממוצע מידי ארבע שנים".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
למגיב מס' 3 - תביעות שיבוב מלל
צר לי אולם אתה קצת מטעה. ראה סעיף 328 לחוק המל"ל ותבין שכאשר יש לבט"ל יכולת כל שהיא, מתוך סיפור המעשה לנסות לתבוע, הם עושים זאת, במאות, אלי ועשרות אלפי ש"ח בכל מקום שאפשר. בין השאר לדוגמא, מי שנפגע בתאונת עבודה בדרכו לעבודה בגלל פגם במדרכה, הבט"ל יתבע את הרשות בשיבוב , ודוגמאות לא חסרות. אז כן, זה ישפיע גם בפינה הזו, ולא רק.
שאול  |  16.05.16
3.
ההשפעה של התקנות על רווחי חברות הביטוח
לפי הנטען ההשפעה על חברות הביטוח היא שלביטוח הלאומי זכות שיבוב כנגדן כמבטחות המעסיקים. זוהי טעות יסודית. לפי החוק , כאשר מדובר בתאונת עבודה ,אין לביטוח לאומי זכות שיבוב כלל כנגד המעביד וממילא כנגד חברת הביטוח שביטחה אותו. 16/05/2016
עו"ד הרצל יצחק , באר שבע  |  16.05.16
2.
ואני מציע להלאים את חברות הביטוח, וחסל.....
כן, גם אני שונא את חברות הביטוח בגלל שהן עושות לנו בעיות, הן לא משלמות מספיק, הן לא משלמות בכלל, הן עושקות אותנו, הן... הן.... הן........ אבל. מישהו שם לב לריבוי הוועדות, התקנות, החוקים והמה-לא שמפריעים לחברות הביטוח לפעול באופן כללי, מה שפוגע לא רק בתיפקודן וברווחיותן, אלא גם במבוטחים. תחשבו על זה! בבנקים אף אחד לא מעז לגעת - בטח לא באופן מכאיב. שימו לב שערך כל חברות הביטוח הנסחרות בבורסה עומד על כמחצית מהונן העצמי. לא נראה לכם מוזר? ועוד משהו קטן: לשים רגליים זה יופי. אבל אם לא שמתם לב, החוסכים כבר מפסידים מיליארדים רק מההתערבות הבוטה של הרגולטור - הן בענף הביטוח באופן כללי והן בעניין הרלוונטי למניות כלל ביטוח, וזאת אחרי הנזקים הכבדים שנגרמו כבר בנפילת אידיבי הראשונה..............
טרונצ'ו  |  16.05.16
לכל התגובות