אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מורי ארקין ופרימרה משקיעים 10 מיליון דולר בחברת התרופות הישראלית ביוסייט

מורי ארקין ופרימרה משקיעים 10 מיליון דולר בחברת התרופות הישראלית ביוסייט

3 מיליון דולר נוספים יושקעו על ידי בעלי מניות קיימים בחברה. כספי ההשקעה ישמשו למימון מחקר קליני בתרופת האסטרבין לטיפול בחולי לוקמיה מיאלובלסטית חריפה

16.05.2016, 19:35 | מאיר אורבך

מורי ארקין באמצעות ארקין אחזקות וקרן פרימרה קפיטל משקיעים 10 מיליון דולר בחברת התרופות הישראלית ביוסייט שגייסה בסה"כ 13 מיליון דולר הכוללים 3 מיליון ממשקיעיה הנוכחיים.

קראו עוד בכלכליסט

כספי ההשקעה ישמשו את החברה למימון מחקר קליני רב מרכזי שלב IIb בתרופת האסטרבין לטיפול בחולי לוקמיה מיאלובלסטית חריפה. לוקמיה מיאלובלסטית חריפה היא סרטן של תאי דם לבנים טרם הבשלתם.

על פי הסכם ההשקעה, ישקיעו ארקין אחזקות ופרימרה קפיטל 5 מיליון דולר כל אחת. 3 מיליון דולר נוספים יושקעו על ידי בעלי מניות קיימים בחברה, ביניהם מיכאל אילן ניהול והשקעות.

ההשקעה תתבצע בשני סבבים, הראשון מיידי והשני בכפוף לעמידת החברה באבן דרך שצפויה להתממש בשנה הקרובה. שווי החברה להשקעה של ארקין היה כ-70 מיליון דולר. עד היום גייסה החברה כ-6 מיליון דולר. כאשר בין משקיעיה בעבר, על פי חברת מחקרי השוק IVC, רעיה שטראוס וטרנדליינס. ביוסייט היא חברת פיתוח תרופות פרטית שהוקמה בשנת 2000 ע"י ד"ר סטלה גנגרינוביץ'.

 , צילום: shutterstock צילום: shutterstock  , צילום: shutterstock

אסטרבין היא תרופה נסיונית חדשנית המהווה תרכובת כימית יחודית של ציטרבין וחומצת האמינו אספרגין. ציטרבין מהווה כיום טיפול קו ראשון בלוקמיה מיאלובלסטית חריפה (AML), וכן בלוקמיה לימפובלסטית חריפה (ALL) עמידה/חוזרת. ידוע כי השימוש בציטרבין מלווה ברעילות גבוהה ותופעות לוואי חמורות, ביניהן פגיעה במוח ודיכוי מח העצם, ולכן, למרות יעילותה כתרופה אנטי סרטנית, השימוש בציטרבין בחולים בעלי יכולת בריאותית ירודה ובחולים מבוגרים, המהווים אחוז משמעותי מכלל החולים, מוגבל מאוד.

ד"ר פיני אורבך, ראש תחום הפארמה של ארקין אחזקות אמר: "אנו מאמינים כי חברת ביוסייט פיתחה מוצר יחודי שיכול להוביל לשינוי מהותי באופן הטיפול בלוקמיה חריפה, ובמיוחד בחולים מבוגרים. התוצאות בניסוי הקליני שלב I/IIa, כפי שהתקבלו עד כה, הראו כי לאסטרבין פרופיל בטיחות משופר באופן משמעותי ביחס לציטרבין, המשמש כיום לטיפול בלוקמיה, שיאפשר מתן מינונים גבוהים ויעילים יותר לחולים שכיום לא ניתן לטפל בהם לאור הרעילות הגבוהה של ציטרבין. בנוסף, סימני היעילות הראשוניים שנמצאו והתבטאו בהפחתת שיעור התאים הסרטניים בדם ובמח העצם של החולים בניסוי קליני זה, מחזקים את הערכתנו כי ביוסייט עשויה להשיג פריצת דרך בשוק בו משוועים החולים לטיפול אפקטיבי יותר".

תגיות