אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בין ניסיונות השתלטות לפיטורים המוניים: מה עובר על יצרנית הזרעים הגדולה בעולם? צילום: בלומברג

בין ניסיונות השתלטות לפיטורים המוניים: מה עובר על יצרנית הזרעים הגדולה בעולם?

בעיות באישורים רגולטורים באיחוד האירופי, פיטורי עובדים והצעת רכש מהמתחרה הגדולה באייר שמאיימת לבלוע אותה: כל הצרות שגרמו השנה למניות של מונסנטו לצנוח ב-31%

21.05.2016, 11:17 | שירות כלכליסט

הצרות של מונסנטו רק הולכות ומתרבות. יצרנית הזרעים הגדולה בעולם חשופה לניסיון השתלטות של 42 מיליארד דולר מצד יריבתה הגרמנית "באייר", יצרנית מותג האספירין, אבל זו רק המכה האחרונה שניחתה עליה."מונסנטו סובלת מגל של חדשות רעות", אמר ג'ונאס אוקסגארד, אנליסט בחברת המחקר "סנפורד ברנשטיין" בראיון לבלומברג השבוע.

קראו עוד בכלכליסט

בינואר השנה נאלצה מונסנטו לפטר 3,600 עובדים, שהם כ-16% מכוח העבודה שלה. מיד לאחר מכן, בחודש פברואר, יריבתה משווייץ סינג'נטה (Syngenta ) קיבלה את הצעת הרכש שהגישה צ'יינה כימיקלים (China National Chemical ), חודשים ספורים לאחר שסירבה להצעת רכש דומה מצד מונסנטו.  

הפגנה נגד מונסנטו, צילום: אי אף פי הפגנה נגד מונסנטו | צילום: אי אף פי הפגנה נגד מונסנטו, צילום: אי אף פי

בחודש מרץ מונסנטו חתכה את תחזיות הרווח שלה לשנה הקרובה על רקע השינויים בכלכלה העולמית נוכח ירידת מחירי הסחורות. מוקדם יותר החודש, שתיים מסוחרות הזרעים הגדולות בארה"ב סירבו לרכוש את גרעיני הסויה המהונדסים גנטית של החברה משום שהרגולטורים של האיחוד האירופי עדיין לא אישרו אותם. בנוסף, החברה נמצאת בעיצומו של מאבק מתמשך לגבי תגמולים ממכירות זרעים בארגנטינה ובהודו. לאור המצב העגום, מניותיה של החברה צנחו ב-12 החודשים האחרונים ב-31%.

בהצהרה רשמית הודתה מונסנטו ביום רביעי שדירקטוריון החברה מתכוון לבחון את הצעת הרכישה של "באייר". זה קרה דווקא באותו יום שבו סמנכ"ל התפעול של החברה ברט בגמן הכחיש שישנם מגעים לעסקה כזו ואמר שמדובר ב"ספקולציות פראיות". "אין כל וודאות כי תתבצע עסקה או מה יהיו תנאיה", נאמר בהצהרת החברה. דוברת מונסנטו כריסטי דיקסון סירבה להגיב לידיעה.

המהלך של "באייר" מגיע על רקע גל המיזוגים העובר על תעשיית הכימיקלים. "דאו כימיקל" ו"דו-פונט" הודיעו בדצמבר על כוונתן להתמזג לענקית השווה 130 מיליארד דולר. רכישת "סינג'נטה" הפכה את "כימצ'יינה" הממשלתית לספקית הגדולה בעולם של מוצרים להגנה על יבולים חקלאיים. על פי מומחים בשוק, רכישתה של מונסנטו עשויה להיות הסיכוי האחרון של "באייר" להצטרף לליגה המובילה בתעשייה ולהיחלץ ממקומה כשחקנית משנה.

תגיות