אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ישראמקו: מחיר הגז ירד, אך ההכנסות עלו ב-5% צילום: אוראל כהן

ישראמקו: מחיר הגז ירד, אך ההכנסות עלו ב-5%

הכנסות השותפות של קובי מימון, שמחזיקה ב-29% מהמאגר הימי "תמר", עמדו על כ-121 מיליון דולר ברבעון הראשון של השנה

22.05.2016, 20:25 | ליאור גוטמן

ההכנסות ממכירת גז וקודסנט (חומר גלם לתעשיית הדלקים) בשותפות ישראמקושל קובי מימון, המחזיקה בכ־29% ממאגר תמר, עמדו על כ־121 מיליון דולר ברבעון הראשון ל־2016 - עלייה של 5% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. זאת אף שבאותה התקופה מחיר יחידת גז דווקא ירד ב־5% לרמה של 5.4 דולר בעיקר בשל צלילת מחיר הנפט.

קראו עוד בכלכליסט

מהיכן הגיעה העלייה בהכנסות? ירידת המחיר מיוחסת להסכמים למכירת גז ללקוחות משניים (החברה לישראל, דוראד, דליה) שהתעריף שלהם צמוד לתעריף החשמל, וככל שהוא יורד כך גם מחיר הגז. לעומתם, החוזה לאספקת גז לחברת החשמל, שמחזיק קרוב ל־50% ממכירות ישראמקו, נותר גבוה בעיקר בשל הצמדות שונות שקבעה רשות החשמל עוד בחתימתו ב־2012. וכך יוצא ששותפויות הגז גוזרות קופון יפה על חשבון חברת החשמל, שבעצמה מקבלת כיסוי על הוצאות הדלק שלה בתעריף לצרכן - שהוא הנפגע העיקרי מחוזה הגז הבעייתי.

מאגר תמר, צילום: אלבטרוס מאגר תמר | צילום: אלבטרוס מאגר תמר, צילום: אלבטרוס

הוצאות המימון של החברה זינקו פי 4.3 לרמה של כ־13 מיליון דולר בגלל הוצאות ריבית על הלוואות ועסקאות הגנה והפרשים בשער הדולר. בשל כך, ישראמקו סיימה את הרבעון עם של כ־10% ברווח הנקי לעומת הרבעון המקביל אשתקד, והוא עמד על כ־65.4 מיליון דולר.

ישראמקו הודיעה בסופ"ש האחרון על כוונה לחלק דיבידנד של כ־60 מיליון דולר. זאת לאחר שחילקה בנובמבר כ־35 מיליון דולר, וביוני אשתקד כ־100 מיליון דולר - כלומר דיבידנדים של כ־195 מיליון דולר בתוך כשנה, דבר חריג מאד בענף.

מאידך, התמלוגים שהיא שילמה למדינה נעו סביב 11% בלבד, למרות חובה על פי חוק של 12.5%. הפער נמצא במחלוקת ובדיונים בין משרד האנרגיה לשותפות תמר, שבטוחה שהיא צריכה לשלם פחות מכפי שהיא משלמת היום.

אלון גז: עלייה של 36% ברווח הנקי

 

בתוך כך, אלון גז, שמחזיקה 4% במאגר תמר, מפרסמת אף היא את הדו"ח הראשון שלה לשנת 2016 ממנו עולה שהיא סיימה את שלושת החודשים הראשונים ברווח נקי של כ-24 מיליון שקל. מדובר בגידול של כ-36% לעומת הרבעון הראשון של 2015. הכנסות החברה הסתכמו בכ-65.75 מיליון שקל, לעומת כ-63.28 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, עלייה של כ-4%. הרווח התפעולי עלה אף הוא והסתכם בכ-43.1 מיליון שקל (לעומת כ-41 מיליון שקל), עלייה של כ-5%.  

עוד עולה מנתוני אלון גז שהיא נהנתה מהכנסות מימון של כ-1.6 מיליון שקל (לעומת מאה אלף שקל בלבד ברבעון המקביל אשתקד) שנובע לדברי החברה "מתחילת יישום מדיניות השקעה של הקבוצה בניירות ערך סחירים ומגידול בהכנסות הריבית בגין פיקדונות בבנקים". עוד נהנתה החברה מגידול מהכנסות ממס, שהסתכמו בהוצאה של כ-1.6 מיליון שקל בלבד, זאת לעומת הוצאה של כ-6.1 מיליון שקל תקופה המקבילה אשתקד. אלו קטנו "עקב עדכון ההתחייבות למיסים נדחים לסוף 2015 כתוצאה מהפחתת מס החברות, החל משנת 2016, משיעור של .25% של לשיעור 26.5%"

בדומה לישראמקו, גם אלון גז מדווחת על חלוקת דיבידנד אולם על סכום קטן משמעותית ובהיקף של 50 מיליון שקל. עוד עולה מנתוני החברה שלא רק המשקיעים נהנים: אלון גז מדווחת ש"ביום 22 במאי אישר דירקטוריון החברה, לאחר קבלת אישור ועדת התגמול, מענק לשנת 2015 למנכ"ל החברה, מר אלי משגב, בסכום כולל של 180 אלף שקל, המהווה 3 משכורות חודשיות". בלון גז מחדדים שההחלטה כפופה לאישור האסיפה הכללית של בעלי המניות של החברה

תגיות