אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
היו"ר הסיני של תנובה ייפגש עם שר החקלאות צילום: נמרוד גליקמן

בלעדי לכלכליסט

היו"ר הסיני של תנובה ייפגש עם שר החקלאות

ג’אנג צ’ונג ג’יאן ייפגש ביום חמישי עם אורי אריאל. זו הפעם הראשונה שבה בכיר בבעלת השליטה הסינית בתנובה, שנפגעה ממהלכים רגולטוריים של המדינה, נפגש עם שר ישראלי

23.05.2016, 06:49 | גולן חזני

יו”ר תאגיד החלב של ברייט פוד, המשמש גם כיו”ר תנובה, ג’אנג צ’ונג ג’יאן יגיע השבוע לארץ ויפגוש ביום חמישי הקרוב את שר החקלאות אורי אריאל, כך נודע ל”כלכליסט”. זו הפעם הראשונה בה אחד מבכירי בעלת השליטה הסינית בתנובה נפגש עם שר ישראלי.

קראו עוד בכלכליסט

מטרת הפגישה לא נמסרה, אולם ככל הנראה השניים ידונו בין היתר ברגולציה הישראלית שמכבידה על תנובה. מקורבים לברייט פוד טוענים כי הפגישה נקבעה לפי בקשתו של אריאל, שמטעמי לו”ז לא הצליח לפגוש את היו”ר חדש של תנובה בעת ביקורו הקודם בארץ לפני מספר חודשים. בהתאם לכך, הלשכות של השר והיו”ר תיאמו ביניהן כי השניים ייפגשו בביקורו הבא של יו”ר תנובה הסיני בארץ. לדברי המקורבים, הפגישה היא פגישת נימוסים ונועדה להיכרות בלבד. בסביבתו של אריאל מכחישים כי הוא יזם את הפגישה.

ברייט פוד רכשה את השליטה בתנובה (77%) לפני כשנה מידי קרן אייפקס ומאיר שמיר לפי שווי של 8.6 מיליארד שקל. במהרה הבינו הסינים כי הם שילמו מחיר גבוה מדי על החברה שאיבדה נתחי שוק במהירות: ב־2014 ירד נתח השוק של החברה ב־4.4% וב־2015 היא איבדה 0.4% נוספים. התוצאות הכספיות של תנובה אינן מתפרסמות, אך לפי ההערכות הכנסותיה ירדו בצורה משמעותית מאז הרכישה.

מטה חברת ברייט פוד בסין, צילום: topnews.com.sg מטה חברת ברייט פוד בסין | צילום: topnews.com.sg מטה חברת ברייט פוד בסין, צילום: topnews.com.sg

חלק מהגורמים להרעה במצבה של תנובה קשורים למהלכים רגולטוריים שונים שננקטו על ידי המדינה ובשוק המזון העריכו כי קרוב לוודאי שברייט פוד תפנה בשלב כלשהו לממשלת ישראל כדי לדון ברגולציה. בין המהלכים: הורדת מחיר המטרה של החלב והפחת מכסים.

ברייט פוד נשלטת על ידי ממשלת סין, אך יו”ר תנובה אינו מינוי של ממשלת סין, הגם שהוא מתמנה בברכתה. מבחינת ברייט פוד ייתכן כי לפגישה במשרד החקלאות יהיו השלכות חיוביות, שכן המשרד מעורב בכל הקשור להוראות הפיקוח על המחירים שמעיבות על החברה, אך למעשה הגופים הדומיננטים בכל הקשור לתקנות הרגולטוריות שחלות על תנובה הם משרד הכלכלה ומשרד האוצר.

תגיות