אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עלות שכר של 1.8 מיליון שקל למנכ"ל איגוד חברות הביטוח צילום: עמית שעל

בלעדי לכלכליסט

עלות שכר של 1.8 מיליון שקל למנכ"ל איגוד חברות הביטוח

מינויו של גיא רוטקופף, לשעבר מנכ"ל משרד המשפטים, אושר באיגוד, ועלות שכרו תהיה גבוהה משל הקולגה מאיגוד הבנקים משה פרל. קודמו של רוטקופף מאיר שביט נהנה מעלות שכר של 2.2 מיליון שקל בשנה - קרוב לתקרה החדשה של שכר הבכירים

23.05.2016, 06:52 | רחלי בינדמן

בעוד מנהלי חברות הביטוח, הבנקים ובתי ההשקעות נערכים לכיווץ עלות שכרם השנתית ל־2.5 מיליון שקל, יש בעלי תפקידים בענף הפיננסים שיתקרבו אליהם מאוד — אף שהם בכירים פחות וכנראה נושאים בפחות אחריות.

קראו עוד בכלכליסט

גיא רוטקופף , צילום: ענר גרין גיא רוטקופף | צילום: ענר גרין גיא רוטקופף , צילום: ענר גרין

ל"כלכליסט" נודע כי הרכש החדש של איגוד חברות הביטוח, גיא רוטקופף, יקבל שכר מפנק במיוחד בעלות של 1.8 מיליון שקל בשנה, שיכלול משכורת ברוטו של 85 אלף שקל בחודש ובונוס של עד 300 אלף שקל. רוטקופף כיהן עד לאחרונה כמנכ"ל משרד המשפטים, ומינויו למנכ"ל איגוד חברות הביטוח, במקום מאיר שביט שהתפטר, אושר בשבוע שעבר בישיבת האיגוד.

באותה ישיבה נאמר למנהלי חברות הביטוח כי מדובר בחיסכון לעומת עלות שכרו של שביט, שעמדה על 2.2 מיליון שקל בשנה. לשם השוואה, עלות שכרו השנתית של מנכ"ל איגוד הבנקים משה פרל עומדת על כ־1.5 מיליון שקל, כך על פי הערכות. כלומר, אפילו מנכ"ל שאמור לייצג את הבנקים, מהגופים החזקים במדינה שמייצרים רווחים של מיליארדי שקלים בשנה, מסתפק בחבילת שכר נמוכה יותר. גם עלות שכרה של אתי אלישקוב, מנכ"לית הכשרה ביטוח, החברה השביעית בגודלה בענף, היתה נמוכה מזו של רוטקופף ועמדה על 1.74 מיליון שקל ב־2015.

מבחינת הענף מדובר בכסף קטן, שמתחלק בין תשע חברות - מנורה, מגדל, הפניקס, כלל, הראל, איילון, הכשרה ביטוח, שלמה חברה לביטוח וביטוח חקלאי - אך זה סכום שמצביע על החשיבות שמייחסים באיגוד לתפקיד המנכ"ל.

מטרות האיגוד הן לייצג את המבטחים מול הפיקוח על הביטוח ורשויות נוספות, לטפל בחקיקה הקשורה לענף ולייצג אותו מול התקשורת והציבור. אך בעיקר אמור המנכ"ל לשמש לוביסט, ולעצור יוזמות חקיקה שמזיקות לענף ולקדם כאלה המיטיבות עמו. אולם במקביל לשכר המנכ"ל משלם האיגוד גם לחברת הלובינג פוליסי של בוריס קרסני, שעל פי הערכות מקבלת תשלום חודשי של 25–30 אלף שקל.

מינוי רוטקופף משדר עליית מדרגה במאבק של חברות הביטוח ביוזמות החקיקה נגדן, שכן מדובר לראשונה באדם שמזוהה פוליטית. בשנים האחרונות החברות מתמודדות עם אתגרים רגולטוריים שמזעזעים את רווחיותן, ובכללם הוראות סולבנסי 2 שצפויות לחייב הגדלה של ההון העצמי על חשבון הרווחיות, רפורמות בשוק הפנסיה שצפויות לחתוך את ההכנסות מדמי ניהול, ביטול ביטוחי המנהלים שהיו פרה חולבת, רפורמה להוזלת ביטוחי רכב חובה, תקנות וינוגרד שצפויות לחייב אותן להפרשות של מאות מיליוני שקלים בביטוחי החבויות, והגבלת שכר הבכירים לעלות שנתית של 2.5 מיליון שקל.

לצדו של רוטקופף פועלים יו"ר האיגוד עופר אליהו, בתפקיד שאינו כרוך בשכר, חברת פוליסי ומשרד יחסי ציבור - כיום עמירם פליישר. לשם השוואה, איגוד בתי ההשקעות משלם למנכ"לית יוליה מרוז שכר בעלות שנתית של כחצי מיליון שקל בלבד, פחות משליש מעלות השכר שיקבל רוטקופף. באיגוד חברות הביטוח סירבו להתייחס לדברים.

תגיות