אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
 סטודנטים? האפליקציה שתעשה לכם מיקור חוץ לביבליוגרפיה צילום: refme

סטודנטים? האפליקציה שתעשה לכם מיקור חוץ לביבליוגרפיה

RefMe תתעד עבורכם את כל המבואות הדיגיטליים שהשתמשתם בהם, תכין מאגר ציטוטים מקוון, תסרוק ספרים פיזיים ולבסוף תנפיק מהכל ביבליוגרפיה בכל פורמט כתיבה שתבחרו

23.05.2016, 11:42 | נמרוד צוק
אם יש דבר אחד שכמעט כל הסטודנטים שונאים, מלבד האוכל בקפיטריה, זה את הצורך ללוות כל עבודה ומאמר בציטוטים ורפרנסים למקורות, תוך שמירה על ביבליוגרפיה מסודרת.

קראו עוד בכלכליסט

רשת האינטרנט, שהיה אמורה לפשט את מטלות ניהול המידע רק הפכה את הסיפור למורכב עוד יותר, כאשר מלבד ספרים ומאמרים אקדמיים יש עתה צורך לקשר גם לחומרים המצויים ברשת.

RefMe. שומרת ומקטלגת את כל המקורות, צילום: refme RefMe. שומרת ומקטלגת את כל המקורות | צילום: refme RefMe. שומרת ומקטלגת את כל המקורות, צילום: refme

הטכנולוגיה, עם זאת, יכולה גם לעזור: חברה בריטית בשם RefMe מציעה כלי דיגיטלי חינמי לניהול ציטוטים ומבואות שמסייע בשנתיים האחרונות לסטודנטים באלפי מוסדות לימוד בעולם להפוך את הסיפור למעיק פחות ואפקטיבי יותר.

זה עובד כך: בשלב הראשון משתמשים באפליקציות המובייל ובתוסף הכרום של החברה כדי לתעד את כל החומרים שאוספים במהלך התחקיר. תוסף הדפדפן מאפשר לשמור בצורה מסודרת את כל דפי הווב, המאמרים, הסרטונים והספרים הדיגיטליים, כאשר את החומרים מהעולם הפיזי (כמו ספרים מודפסים) מכניסים למאגר על ידי סריקה של הברקוד על עטיפת הספר או באמצעות צילום הטקסט.

החומרים נשמרים בענן ואפשר לארגן אותם ולפרמט אותם ב-7,500 פורמטים שונים דרך הדפדפן, הטאבלט או הטלפון. אפשר להכין מראש מאגר ציטוטים במהלך הקריאה על ידי מירקור הציטוטים הרלבנטיים, לשתף את החומר עם משתמשים אחרים ולבסוף לשלב את הציטוטים והרפרנסים בטקסט העבודה באמצעות תוסף לוורד וליצור ביבליוגרפיה אוטומטית.

חלק מהיכולות זמינות רק למשתמשי גרסת הפלוס שעולה 25 פאונד בשנה, כגון השילוב בוורד, ההמרה של דפים מצולמים לטקסט או האפשרות לארגן את החומרים בתיקיות, כאשר גרסת מוסדות הלימוד מציעה יכולות נוספות כמו יבוא ציטוטים מתוך מאגרי מידע אקדמיים או פירמוט המותאם למקובל במוסד הלימודים. 

תגיות