אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מוטי בן־משה ירכוש את רבוע כחול שתימחק מהמסחר בת"א צילום: מוטי קמחי, ynet

בלעדי לכלכליסט

מוטי בן־משה ירכוש את רבוע כחול שתימחק מהמסחר בת"א

לפי ההסכם בן־משה יזרים בשני תשלומים 400 מיליון שקל לחברה עם השלמת העסקה ועד ששה חודשים אחרי השלמתה, ואלה יועברו לנושים. יתרת החוב – 530 מיליון שקל – תשולם על פני ארבע שנים. ההסכם אמור היה להיות מוגש אמש לאישור ביהמ"ש

25.05.2016, 07:03 | גולן חזני

הסדר ריבוע כחול מגיע לסיומו. ל"כלכליסט" נודע כי מוטי בן־משה ונציגות מחזיקי האג"ח סדרה ג' של רבוע כחול, הגיעו להסכמות על נוסח סופי של ההסכם שהוגש הבוקר לבית המשפט. בניגוד להסדר המקורי בו היה אמור בן־משה לרכוש את השליטה (72%) הרי שעתה הוא רוכש 100% ממניות אלון רבוע כחול

קראו עוד בכלכליסט

השליטה ברבוע כחול מוחזקת (72%) בידי קבוצת אלון של שרגא בירן והקיבוצים. אלה היו אמורים לקבל 115 מיליון שקל עבור רכישת ההלוואות שניתנו למגה על ידי אלון דלק, דרך החברה־הבת אלון רבוע. הנושים למעשה מפעילים את עילת הפירעון המיידי ונוטלים לידיהם את מניות החברה, ואותן הם מוכרים לבן־משה. רבוע כחול נושאת חוב של 930 מיליון שקל, מתוכם היא חייבת 550 מיליון שקל למחזיקי אג"ח ג' ו־380 מיליון שקל לבנקים.

לפי ההסכם, בן־משה יזרים 300 מיליון שקל לחברה במועד ההשלמה של העסקה ואלה יועברו לנושים. תוך חצי שנה ממועד השלמת העסקה יועברו לנושים 100 מיליון שקל נוספים, ואילו יתרת של החוב תשולם על פני ארבע שנים ממועד השלמת העסקה. בשנה הראשונה יוכל כל נושה לדרוש ולקבל פירעון מיידי של החוב. הנושים יקבלו הפרשי הצמדה וריבית שנתית של 6% החל מ־50 יום רטרואקטיבית לפני מועד ההשלמה ועד להשלמת הפירעון. עוד נודע כי כל מניות החברות־הבנות, רבוע כחול נדל"ן ודור אלון, ישועבדו לנושי החברה.

עפ"י תנאי ההסדר המקורי בן־משה היה אמור לרכוש רק 72% המניות שבידי קבוצת אלון. הנושים אמורים היו לקבל 10% מהמניות והציבור היה אמור להישאר עם 20% מהמניות. המגעים העלו כי אין אפשרות להשאיר את החברה ציבורית והיא חייבת להפוך לפרטית וכך יקבל בן־משה את 100% המניות בגרסת ההסדר החדשה.

בן־משה קיבל תקופת בלעדיות להשלמת העסקה אשר הוארכה לא פחות מארבע פעמים לאחר שביקש לרכוש את חברת מגה, שהיתה בהקפאת הליכים, מידי הנאמנים. אלה בחרו בסופו של דבר בהצעה של יינות ביתן, והמחזיקים החלו לאבד את סבלנותם והודיעו לבן־משה כי אם לא תוגש הצעה לבית המשפט עוד הערב, הם יבחנו חלופות נוספות. בן־משה שגבר בהתמחרות דרמטית על האחים גינדי בחברת גינדי החזקות, סירב לוותר על העסקה למרות שהיו הערכות כי כשלון אפשרי ברכישת מגה יגרום לו לסגת, הוא נלחם ומשלים אותה.

רבוע כחול מחזיקה ב־54% ממניות רבוע כחול נדל"ן, הנכס המרכזי שלה. רבוע כחול נדל"ן נסחרת בשווי 1.57 מיליארד שקל כך ששווי אחזקותיה של רבוע נדל"ן הינו 847 מיליון שקל. עיקר הנכסים של החברה הם 115 נכסי נדל"ן בעיקר סופרמרקטים ומרכזים לוגיסטיים שמושכרים למגה, כך שמי שירכוש את מגה יצטרך לנהל מו"מ מול בן משה על הארכת הסכמי השכירות בהם. בנוסף החברה שותפה בפרוייקט השוק הסיטונאי הכולל דירות וקניון, 50% מקניון הדר בירושלים ובית קומברס ברעננה.

בנוסף מחזיקה ריבוע כחול ב־63% ממנייות חברת הדלק דור אלון בשווי 357 מיליון שקל המחזיקה גם ברשת חנויות הנוחות אלונית ורשת איי אם פי אם העירונית. האחזקה השלישית היא 77% מנמניות רשת כלי הבית נעמן (77%) ששויין הבורסאי הוא 30 מיליון שקל.

מוטי בן משה, צילום: עמית שעל מוטי בן משה | צילום: עמית שעל מוטי בן משה, צילום: עמית שעל

תגיות