אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האיחוד האירופי נגד נטפליקס: קבע מכסת חובה להפקות מקור צילום: אי פי איי

האיחוד האירופי נגד נטפליקס: קבע מכסת חובה להפקות מקור

הנציבות האירופית פרסמה תקנות חדשות שמבטיחות את הגדלת ההשקעה של שירותי סטרימינג כמו נטפליקס ואמזון בהפקות מקומיות. כיום מושקעות רק 1% מהכנסות שירותים אלו באירופה בהפקות מקור, לעומת 20% מהכנסות הטלוויזיה

25.05.2016, 23:41 | שירות כלכליסט

האיחוד האירופי יחייב ספקיות וידיאו בסטרימינג כמו אמזון ונטפליקס, להקצות לפחות 20% מהתכנים שהן מציעות לגולשים להפקות מקור.

התקנות החדשות פורסמו במסגרת עדכון כללי לרגולציה על ספקי שירותים מקוונים שהתפרסמה היום לאחר עבודה של שנה. הנציבות, שהיא הזרוע המבצעת של האיחוד האירופי, דרשה גם כי פלטפורמות שיתוף וידיאו דוגמת יו־טיוב ינקטו צעדים יעילים יותר להגן על קטינים מפני תוכן אלים ולסינון תכני שנאה. ההנחיות החדשות דרשו עוד מספקיות התוכן לגבש נוסח אזהרה אחיד ומפורש מתכנים שמכילים ניבולי פה, מין ושימוש בסמים.

הנציבות האירופית הבהירה שספקיות וגם מפיצות תכנים, כמו גוגל, פייסבוק ודומותיהן, יישאו באחריות משפטית על התכנים, כדי לאלץ אותן להדק את הפיקוח. כיום חברות האינטרנט שמשמשות פלטפורמה להפצת תכנים לא נושאות בכל אחריות משפטית ונחשבות מתווכות בלבד.

ערוצי הטלוויזיה באיחוד האירופי מחויבים להשקיע 20% מהכנסותיהם בהפקות מקור, אך רק 1% מהכנסות שירותי הסטרימינג מהיבשת מושקעות בהפקות בה. התחזקות מגמת צריכת התכנים באמצעות האינטרנט עשויה לפגוע עוד יותר בתעשייה האירופית, שכן מתוך 176 הפלטפורמות הדיגיטליות הגדולות שמפגישות צרכני ומוכרי שירותים רק 27 פועלות מאירופה.

התקנות החדשות עתידות להגדיל את ההשקעה הזו, אף שכיום כבר קיימת מכסת חובה להפקות מקור בשירותי סטרימינג בכמה מדינות באיחוד האירופי ביניהן קפריסין, הונגריה, ליטא, ספרד וצרפת. אחת הבעיות שעליהן מצביעה הנציבות היא השיעור המשתנה של הקצאת תוכן להפקות מקור שנדרש במדינות הללו, שנע בין 10% ל־60%. התקנה החדשה קובעת רמת מינימום של 20%, כאשר כבר כיום, למשל, שיעור הסרטים האירופיים כחלק מכלל הסרטים שמציעות נטפליקס ואייטיונס למנויים עומד על 21%.

אכיפת התקנות החדשות תוטל על המדינות החברות באיחוד האירופי, שיוכלו לדרוש מחברות הסטרימינג להשקיע חלק מהכנסותיהן שהגיעו מאותה מדינה בהפקות מקור או ברכישת זכויות להפצת הפקות כאלה.

החברות יוכלו להשקיע ישירות בהפקות מקומיות, או לשלם היטל שיועבר לקרן שתומכת בהפקות בהן.

עוד לפני פרסום התקנות, הצעד של הנציבות עורר ביקורת מצד גורמים שהגדירו אותו כפרוטקציוניסטי. דניאל דלטון, חבר הפרלמנט האירופי הבריטי מטעם השמרנים, אמר לרויטרס כי "הנציבות האירופית שוב נכשלה בהבנת העולם הדיגיטלי. שירותי סטרימינג כמו נטפליקס ואמזון צריכים לחשוב רק על דבר אחד כשהם מציעים תכנים: העדפות הצופים".

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
בנתים אני מחכה לכתוביות בה עברית בנטפליקס
ואמרו שה נטפליקס בארץ יהיה תוכניות אל בתים hgtv וואנדם ושליחות קטלנית ומגיבר וארקולס ולגו וניקולס קייג וסטיבן סיגל וברוסלי אמרו שה בישראל יהיה אכול בנטפליקס יפתיחו ואן שום תוכן רק חדשים יש והוט יס עם גנבים אן פה תחרות שה יוצא נטפליקס בישראל כולם בוכים ולשלם להוט ויס לא אחפת לעם זה מדינה שאן חוק בישראל שכולם צופים בה אופן פיראטי ומורידים פיראטי בלי לשלם בה אופן חוקי כמו קודי פופקורן טיים למה ישראל לא מופיעה בה רשימה בעולם אז שיעלו את המחיר של הנטפליקס ושה יהיה ארבה תכנים כמו בה כול העולם שה יפסיקו לקשיב לציבור הישראלי שה כול אזמן בוכה שה יש נטפליקס צריך שיהיה נטפליקס צריך ללכת עם הטכנולוגי יפתיחו שיהיה מהירות גלישה 500 מגה בייט שום דבר לא זז עם בעלי זכויות היוצרים הדבר אזה צריך לגמר גם חברות הכבלים וביטורנט צריך לגמר החגיגה אזות לגמרה
ישראל  |  26.05.16
6.
ל 4. תעשיית ההפקות צריכה להתקיים כמו כל תעשייה אחרת
כמו תעשיית המסעדות תעשיית המזון, תעשיית המתכת ותעשיית הרכב. כלומר - עשו מוצרים טובים וחפשו לקוחות שישלמו עליהם. החלטות להקצות אחוז מההכנסות לטובת תעשיה מסויימת - משמעותן: 1. הטלת "מס" על הצרכנים שיצטכו לממן את ההשקעה הזו. 2. תעשייה שעובדת מכח של קיצבות קבעות ולא מתור רצון ליצור מוצר הכי טוב שאפשר כדי למכור. יש המון סדרות מופת מקומיות ומולן המון הפקות מקור שנראה שמפיקים רק כדי לעמוד בתנאי הרגולציה. למה אזרחים צריכים לממן תעשיה כזו ? למה מישהו חושב שהוא יכול לקבוע לי מה אני רוצה לראות?
נ  |  26.05.16
5.
התערבות מיותרת ... צודק 1
הצופה רוצה לשלם על מה שהוא רוצה לראות. לא תפקיד הצופה לממן תעשיה מקומית של הפקות מקור שמתוגמלת לפי מכסה ולא לפי איכות. אם יש הפקת מקור טובה - שתפנה לנטפליקס או אמזון, תציע את התוכן ותתוגמל על פי איכות ורייטינג. בהסתכלות על השוק שלנו - יש המון הפקות שהייתי שמח לשלם כדי לצפות בהן ומצד שני יש הרבה הרבה יותר שלא. בסופו של דבר הרגולציה הזו נופלת על הגב של האזרחים כמס נוסף שצריך לממן סקטור של תעשיה מקומית. ואם הסיבה היא שליטה על תוכן, אז זה מרגיז עוד יותר .. בשביל זה יש שידור ציבורי.
ת  |  26.05.16
לכל התגובות