אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יש להם חיים: איפה תעבדו 31 שעות בשבוע? צילום: שאטרסטוק

יש להם חיים: איפה תעבדו 31 שעות בשבוע?

סקר חדש בדק את רמת האיזון בין עבודה לזמן פנוי ב-71 ערים גדולות ברחבי העולם. איפה עובדים 50 שעות בשבוע - ובאיזה מקום נמצאת תל אביב?

04.06.2016, 21:42 | שירות כלכליסט

פריז היא העיר עם שעות העבודה המעטות ביותר, ותושביה נהנים מהאיזון הטוב ביותר בין העבודה והחיים הפרטיים, כך לפי דירוג שערכה חברת אקספרט מרקט (Expert Market). הדירוג ניתח את תנאי ההעסקה ב-15 מקצועות שונים,החל מאחיות ועד לבנקאים, ע"פ מאגר המידע של UBS, ולוקח בחשבון גם אנשים בעלי מצב משפחתי שונה ורמות שונות של השכלה.

הדירוג מתבסס על חישוב של שעות העבודה השבועיות והשנתיות של האנשים ב-71 ערים ברחבי העולם, והוא לוקח בחשבון את מספר ימי החופשה השנתיים להם זכאים העודים ואת והחגים הלאומיים בכל מדינה. כך, הערים האירופיות שולטות ברשימה, וחולשות על 18 המקומות הראשונים, בעוד שהערים באסיה הן בעלות נוכחות מוגברת בקצה השני שלה, להן שעות העבודה הרבות ביותר.

שבוע העבודה הקצר ביותר בעולם מתקיים כאמור בפריז, בזכות ממוצע של 30.84 שעות בלבד. מנגד, נמצאת הונג קונג במקום האחרון, שהעובדים שלה מוצאים עצמם כבולים לשולחנות שלהם בממוצע 50 שעות בשבוע. מתחת להונג קונג מדורגות מומביי (43.78 שעות), מקסיקו סיטי (43.48 שעות), ניו דלהי (42.57 שעות) ובנגקוק (42.13 שעות).

תל אביב דורגה במקום ה-54 מבין 71 הערים, עם שבוע עבודה ממוצע של 39.2 שעות, הרבה מעל לממוצע של כל 71 הערים שנבדקו, ואשר עומד על 36.26 שעות עבודה בשבוע.

יש להם חיים - אלה עשר הערים עם שעות העבודה השבועיות המעטות ביותר:

 

10. בריסל, בלגיה: 33.02 שעות

מסעדה בשחקים בבריסל, בלגיה. זה מה שעושים כשיש זמן פנוי, צילום: Dinner in the sky מסעדה בשחקים בבריסל, בלגיה. זה מה שעושים כשיש זמן פנוי | צילום: Dinner in the sky מסעדה בשחקים בבריסל, בלגיה. זה מה שעושים כשיש זמן פנוי, צילום: Dinner in the sky

תושבי בריסל יוצאים למספר הקטן ביותר של ימי חופשה בשנה מכל עיר אחרת בראש הרשימה, 18 ימים בלבד, ועדיין הם נהנים ממספר נמוך של שעות עבודה בשבוע. 

9. וילנה, ליטא: 33 שעות

וילנה, ליטא. מלבד שעות העבודה המעטות היא נחשבת לעיר זולה, צילום: ויקיפדיה וילנה, ליטא. מלבד שעות העבודה המעטות היא נחשבת לעיר זולה | צילום: ויקיפדיה וילנה, ליטא. מלבד שעות העבודה המעטות היא נחשבת לעיר זולה, צילום: ויקיפדיה

תושבי וילנה עובדים פחות משבע שעות ביום, חמישה ימים בשבוע, שמאפשרים להם ליהנות מאיזון נוח בין העבודה והחיים.

8. לוקסמבורג: 32.75 שעות

לוקסמבורג, צילום: שאטרסטוק לוקסמבורג | צילום: שאטרסטוק לוקסמבורג, צילום: שאטרסטוק

לוקסמבורג היא אחת המדינות הקטנות באירופה, וכתוצאה מכך נראה שהתושבים שלה לא לחוצים מדי על מספר שעות העבודה. הם מבלים 1,703 שעות בשנה במשרד, ויוצרים ל-31 ימי חופשה.

7. קופנהגן, דנמרק: 32.64 שעות

רוכבי אופניים בקופנהגן, דנמרק. נחשבת גם עיר ידידותית לרוכבי אופניים, צילום: ויקיפדיה רוכבי אופניים בקופנהגן, דנמרק. נחשבת גם עיר ידידותית לרוכבי אופניים | צילום: ויקיפדיה רוכבי אופניים בקופנהגן, דנמרק. נחשבת גם עיר ידידותית לרוכבי אופניים, צילום: ויקיפדיה

קופנהגן דורגה לאחרונה במקום התשיעי ברשימת הערים עם איכות החיים הגבוהה ביותר. אחד הגורמים לכך הוא ככל הנראה הגישה הנינוחה שמפגינים התושבים כלפי העבודה. תושבי העיר עובדים 11.4% פחות שעות מהממוצע העולמי.

6. מילאנו, איטליה: 32.52 שעות

קתדרלת הדאומו במילאנו, איטליה. מסתבר שאפשר להיות מרכז פיננסי בלי לעבוד מעל 40 שעות שבועיות, צילום: inspirationseek קתדרלת הדאומו במילאנו, איטליה. מסתבר שאפשר להיות מרכז פיננסי בלי לעבוד מעל 40 שעות שבועיות | צילום: inspirationseek קתדרלת הדאומו במילאנו, איטליה. מסתבר שאפשר להיות מרכז פיננסי בלי לעבוד מעל 40 שעות שבועיות, צילום: inspirationseek

אף שמילאנו משמשת כמרכז הפיננסי של המדינה, התושבים שלה עובדים הכי פחות שעות באיטליה, וקרוב ל-12% פחות שעות לעומת הממוצע העולמי.

5. וינה, אוסטריה: 32.27 שעות

קפה סנטרל בוינה, אוסטריה. יש זמן לאכול שטרודל, צילום: Café Central at Palais Ferstel, Vienna קפה סנטרל בוינה, אוסטריה. יש זמן לאכול שטרודל | צילום: Café Central at Palais Ferstel, Vienna קפה סנטרל בוינה, אוסטריה. יש זמן לאכול שטרודל, צילום: Café Central at Palais Ferstel, Vienna

העובדים בבירה אוסטריה מבלים במשרד 1,678 שעות בממוצע בשנה , ויוצאים ל-27 ימי חופשה בשנה.

4. הלסינקי, פינלנד: 31.91 שעות

 

שוק האוכל קאופטרי בהלסינקי, פינלנד, צילום: Helsinkiläinen kasvio שוק האוכל קאופטרי בהלסינקי, פינלנד | צילום: Helsinkiläinen kasvio שוק האוכל קאופטרי בהלסינקי, פינלנד, צילום: Helsinkiläinen kasvio

 

תושבי בירת פינלנד מבלים במשרד פחות משש וחצי שעות ביום בחמישה הימים שהם עובדים בשבוע. המשמעות היא שהם עובדים 14% פחות מהממוצע העולמי.

3. מוסקבה, רוסיה: 31.66 שעות

פארק גורקי במוסקבה, רוסיה, צילום: Andrei Shevelev / Flickr פארק גורקי במוסקבה, רוסיה | צילום: Andrei Shevelev / Flickr פארק גורקי במוסקבה, רוסיה, צילום: Andrei Shevelev / Flickr

דווקא תושבי מוסקבה עובדים פחות: הם מבלים רק 1,646 שעות בשנה בעבודה, ונהנים מ-31 ימי חופשה בשנה.

2. ליון, צרפת: 31.36 שעות

ליון, צרפת, צילום: שאטרסטוק ליון, צרפת | צילום: שאטרסטוק ליון, צרפת, צילום: שאטרסטוק

הנציגה השנייה של צרפת ברשימה. התושבים בעיר עובדים בממוצע 1,630 שעות בשנה, ולוקחים 28.5 ימי חופשה.

1. פריז, צרפת: 30.84 שעות

שדרת השאנז אליזה בפריז, צרפת, צילום: a-tout-temps.com שדרת השאנז אליזה בפריז, צרפת | צילום: a-tout-temps.com שדרת השאנז אליזה בפריז, צרפת, צילום: a-tout-temps.com

תושבי פריז הם הנינוחים ביותר בעולם, הודות לשבוע עבודה של פחות מ-31 שעות, שהם 1,603.8 שעות בשנה. מדובר על 18% פחות מהממוצע העולמי.

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
אחרי 100 שנה של מלחמה בסוציאלזם - היא נצחה (באירופה)
שמעתם של ה-Protestant work ethic? אחד הבסיסים של הקפיטליזם. הוא המנוע החזק ביותר לקידמה שהאנושותת המערבית חוותה כאשר המהפכיה התעשייתית הפכה את שעות העבודה לפוריות יותר ויותר. "חלוקת השלל" היא זרה לקפיטליזם (החישירי,חלקכם יאמרו) אבל זו אחת הסיבות לדעיכת אירופה כפי שהיא נראית כיום (יחד עם אבטלת צעירים מרקיעת שמיים וההגירה הבלתי-מרוסנת של כוח עבודה זול ובלתי-מיומן). האמרה "אין חים" היא פוסטמודרנית העשויה להיות ההתחלה של הסוף עבור האדם המערבי. אבל בואו לא נתבלבל עם העובדות שההיסטוריה לממדת אותנו.... הן סתם מפריעות.
דוד  |  05.06.16
לכל התגובות