אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברות ניכיון הצ'קים פורחות: זינוק של 72% ברווח הנקי צילום: תומי הרפז, עמית שעל

חברות ניכיון הצ'קים פורחות: זינוק של 72% ברווח הנקי

כך עולה מסיכום דו"חות הרבעון הראשון של 4 חברות ניכיון הצ'קים הפעילות בבורסה: נאוי, פנינסולה, אופל בלאנס ואס.אר אקורד

31.05.2016, 20:24 | רעות שפיגלמן

אופל בלאנס פירסמה היום (ג') את תוצאות הרבעון הראשון - והפכה לחברת האשראי החוץ בנקאי הרביעית שמציגה תוצאות לרבעון הראשון של 2016.

קראו עוד בכלכליסט

ארבע החברות - קבוצת נאוי, פנינסולה, אופל בלאנס ואס.אר.אקורד- מסכמות את הרבעון הראשון עם עלייה של 72% ברווח הנקי אל מול הרבעון המקביל ועם עלייה של 41% בהכנסות המימון.

התשואה על ההון הממוצעת היא 36%. לשם השוואה, התשואה המקסימלית על ההון שהציגו חמשת הבנקים הגדולים לרבעון הראשון היא 10%.

מנגד, יתרת הלקוחות של ארבע חברות האשראי החוץ בנקאי מסתכמת לסוף מרץ בחצי מיליארד שקל - סכום המהווה 0.06% בלבד ביחס ליתרת תיק האשראי הבנקאי של חמשת הבנקים הגדולים. 

עיקר פעילותן של החברות היא ניכיון צ'קים של צד ג' תמורת עמלה שמשלם מקבל הצ'ק, שמבקש באמצעות הפעולה להקדים באופן מלאכותי את מועד הפירעון. אצל חלק מהחברות ניתן גם לבצע ניכיון של צ'קים עצמיים - מה ששקול למתן הלוואה של ממש. נאוי מאפשרת לעשות זאת וחלקן של עסקאות אלו אף גדל בהשוואה לרבעון המקביל ועמד על 63%.

מימין: שאול ודורי נאוי, צילום: עמית שעל מימין: שאול ודורי נאוי | צילום: עמית שעל מימין: שאול ודורי נאוי, צילום: עמית שעל

קבוצת נאוי, של האחים דורי ושאול נאוי, ממשיכה להחזיק בנתח הגדול ביותר של תיק אשראי הלקוחות בפער משמעותי בהשוואה למתחרות - יתרת תיק הלקוחות שלה מסתכמת ב-1.25 מיליארד שקל, ואחריה פנינסולה עם היקף לקוחות של 385 מיליון שקל. במקום השלישי נמצאת חברת אס.אר.אקורד של עדי צים - לחברה יתרת לקוחות של 257 מיליון שקל. אחריה אופל בלאנס בניהולו של דני מזרחי עם היקף לקוחות של כ-80 מיליון שקל.

בניגוד לבנקים, שחלק נכבד מהכנסותיהם יוצא על הוצאות שכר ונלוות והוצאות תפעוליות שונות, 60%-80%, מההכנסות, הרי שחברות האשראי החוץ בנקאי הן רזות מאוד והיקף כוח האדם שהן מעסיקות ועלותו אינם משמעותיים כל כך ביחס להכנסות.

חברה בורסאית נוספת הפועלת בתחום היא פי.אל.טי בניהולו ובבעלותו של שרון פלצ'י. החברה החלה לפעול בענף בעת שהפכה לציבורית ביוני 2015, כאשר קודם לכן היוותה החברה שלד בורסאי שענה לשם די-רום. בשל כך, החברה לא רשמה הכנסות מפעילות ניכיון צ'קים ברבעון הראשון של 2015 ולכן לא ניתן היה להכניס את התוצאות הכספיות שלה לסטטיסטיקה שצויינה.

עם זאת ניתן לציין כי היא הרוויחה בשלושת החודשים הראשונים של השנה 1.75 מיליון שקל, בעיקר מפעילות ניכיון צ'קים, והשורה התחתונה הסתכמה ב- 485 אלף שקל. יתרת תיק הלקוחות הסתכמה ב-24 מיליון שקל מה שגוזר לפי.אל.טי את הנתח הקטן ביותר של תיק האשראי החוץ הבנקאי מבין חמש השחקניות בענף. התשואה על ההון היא 11.3%- תשואה נמוכה ביחס ליתר השחקניות.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
הזוי שמוסדיים מפקירים כספי ציבור תמורת ריבית אפסית
הזוי שמוסדיים מפקירים כספי ציבור תמורת ריבית אפסית בחברה שמשתמשת בכסף הזה להוואות סולו ולנכיון שיקים בשוק האפור בריביות של 4% לחודש. המוסדים מממנים פה משרדי הלוואות בשוק האפור וצינג'ים שגובים 4% לחודש באמצעות נאווי , כאשר התמורה עבור הסיכון המטורף הזה של אי החזר ושל הלבנת ההון נופל על ציבור החוסכים בריבית של 1% לשנה .בנק ישראל צודק זה יגמר רע אפילו רע מאד. עוד מעט כישעבור חוק לפיקוח על גופים פיננסים
Lobster  |  25.07.16