אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חלל העבודה הולך ומתרווח: WeWork צפויה לפטר 7% מעובדיה

חלל העבודה הולך ומתרווח: WeWork צפויה לפטר 7% מעובדיה

כך לפי דיווח בבלומברג; עם זאת החברה טוענת כי מדובר בפיטורי עובדים בעלי ביצועים נמוכים, ותגייס 500 איש עד סוף השנה

04.06.2016, 12:28 | נמרוד צוק
חברת חללי העבודה השיתופיים WeWork עומדת לפטר כ-7% מכוח העבודה שלה, יותר מ-70 איש, כך לפי דיווח של בלומברג המתבסס על תכתובות פנימיות של החברה. הקיצוצים אמורים להתחיל לצאת לפועל בשבוע הקרוב, כאשר במקביל תקפיא החברה גיוסים חדשים.

ל-WeWork, שהוקמה ב-2010 על ידי הישראלי לשעבר אדם נוימן והפכה מאז למובילת ענף חללי העבודה, יש גרסה אחרת בעניין: לטענת החברה לא מדובר בצמצום מצבת כוח האדם אלא בחלק מתהליך ההערכה הקבוע של עובדיה, שכולל פיטורי עובדים בעלי ביצועים נמוכים. בתגובה רשמית שמסרה היא טוענת כי רק בחודש שעבר היא שכרה 175 עובדים חדשים וכי הקפאת הגיוסים תופסק בשבוע הבא, במטרה לגייס 500 עובדים נוספים עד סוף השנה. החברה מעסיקה כיום כ-1,000 עובדים במטה בניו יורק ובאתרים השונים שלה מסביב לעולם.

 , צילום: wework.com צילום: wework.com  , צילום: wework.com

"ההתרחבות של WeWork צפויה להמשיך בקצב מואץ, עם מאות עובדים חדשים שיצטרפו לחברה בחודשים הקרובים. מהלכי כוח האדם האחרונים היו חלק מתהליך שנועד להבטיח כי יש לנו את הצוותים המתאימים ביותר לכל פעילות וכי הם מאורגנים בהתאם לסדר העדיפויות של החברה", מסרה בתגובתה.

בחודש מרץ גייסה החברה 430 מיליון דולר בהובלת משקיעים סינים, הגיוס השביעי שלה שהביא את כלל ההשקעות בה ל-1.4 מיליארד דולר וזיכה אותה בהערכת שווי של 10.6 מיליארד דולר. המימון שגויס אמור לשמש לתדלוק כניסתה לשוק האסייתי, וגם לחללי עבודה בסין, הונג קונג, דרום קוריאה והודו שאמורים להפתח בחודשים הקרובים. הראשון שבהם, בשנגחאי, צפוי להיפתח החודש ואחריו אתרים רבים נוספים בסין, שיתחרו בשורה של חברות מקומיות.

בנוסף לעסקי השכרת חללי העבודה שלה, שמאפשרים לסטארטאפים ולחברות קטנות אחרות לקבל מעמדת עבודה בודדת ועד למשרד פרטי במחירים שנעים ממאות דולרים לעשרות אלפי דולרים בחודש, החלה WeWork להציע באפריל שירות חדש בשם WeLive - חדרי מגורים להשכרה על בסיס חודשי ללא התחייבות ארוכת טווח, עם איזורים משותפים לכלל הדיירים, פעילויות כמו חוגי יוגה ושירותי נקיון, במחיר שמתחיל ב-1,375 דולר למיטה בחדר משותף בניו יורק.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
המציאו כלום ורק עובדים על כולם וממציאים בלופים.
המציאו כלום ורק עובדים על כולם וממציאים בלופים. מרמים משקיעים ואנג'לים ומגייסים לפי שווי של פייסבוק לחברה עם בקושי כמה אלפי לקוחות ועם בעיקר הוצאות נטו. וע"ז נאמר נוכלים עם תעודות. ואדם נוימן הנוכל הראשי ממשיך לספר שהוא קורא בזוהר ומשם יש לו אורות ותובנות עלאק. הנוכל המכוער הזה. איכס עלוקות ששודדים משקיעים פרייארים וממציאים שווי מהסרטים לחברה שיש לה רק הפסדים ונזקים
Bullhorn  |  07.06.16
4.
אני לא מבין למה אנשים אומרים שהם לא מייצרים כלום
נשים לרגע את התג מחיר ששמו עליהם כי אין לי מושג איך מי מעריך מה ובכמה ולמה. אבל בסופו של דבר הם מייצרים ערך לחברות. הם מנהלים משרד וחללים משותפים בסדר גודל ענקי. זה דורש לא מעט. זה לא לפתוח דלתות ולתת לאנשים לעבוד. זה תחזוקה, מלאי של המטבח, מערכות שמקלות על ניהול חדרי הישיבות בין כל החברות שנמצאות באותו מתחם, זה לנהל מי נכנס ומי יוצא, זה הוצאות, זה הכנסות. בניגוד להרבה חברות - הם מרוויחים כסף. יש להם לקוחות שמשלמים עבור מוצר. אין דרך אחרת להסתכל על זה. זה לא הייטק, בהחלט לא הייטק. עד כמה שלא ינסו להפוך את זה לנוצץ, מדובר פה בניהול בניין עם קצת קצף של טכנולוגיה בשביל המערכת שמנהלת את חדרי הישיבות. אבל מכאן ועד להגיד שהם לא מייצרים כלום? שהם בועה? הגזמתם לחלוטין.
05.06.16
2.
זה יגמר כמו ב-1999 רק שהציבור לא בפנים, אז אף אחד לא ירגיש את זה במיוחד...
כן, גם אז הייתה הכלכלה החדשה ומלא חברות חדשניות, שלא היה להם מוצר ולא הכנסות, לא הרוויחו אגורה והיו שוות מיליארדים.. עכשיו זו כלכלת השיתוף ואפליקציות אז זו הייתה הכלכלה החדשה ואתרי אינטרנט עם סיומת דוט קום... ההבדל הגדול והקריטי הוא שעכשיו מגייסים את הכסף פרטי ולא ציבורית בבורסה אז הציבור הרחב ירגיש את זה פחות כשזה יקרוס. אין הדברים אמורים בהכרח על WEWORK, כי אני לא כל-כך מכיר, גם ב-99 היו כמה חברות שבכל זאת הצליחו ובאמת יצגו את המהפכה- יהיו כאלה גם היום...
יוגב  |  04.06.16
לכל התגובות