אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פריז תאסור מהחודש הבא כניסת מכוניות בנות יותר מ-20 שנה צילום: גטי אימג'

פריז תאסור מהחודש הבא כניסת מכוניות בנות יותר מ-20 שנה

האיסור יהיה תקף בימי חול בין השעות 20:00-08:00 והוא צפוי להשפיע על 10% מהמכוניות בעיר. עד 2020 האיסור יורחב לכל המכוניות שנוצרו לפני 2010. על מפרי החוק יוטל קנס של עד 35 יורו

05.06.2016, 11:41 | שירות כלכליסט
בפריז ממשיכים לנקוט בצעדים להילחם בזיהום האוויר, וכעת הכריזו כי החל מה-1 ביולי לא תורשה כניסתן של מכוניות שנוצרו לפני 1997 ואופנועים מלפני 1999.

קראו עוד בכלכליסט

על פי דיווח בעיתון הצרפתי "לה מונד", האיסור יהיה תקף בימי חול בין השעות 20:00-08:00  והוא צפוי להשפיע על 10% מהמכוניות בעיר. עד 2020 האיסור יורחב לכל המכוניות שנוצרו לפני 2010. על מפרי החוק יוטל קנס של עד 35 יורו.

ליד מגדל אייפל, צילום: cityscoot.eu ליד מגדל אייפל | צילום: cityscoot.eu ליד מגדל אייפל, צילום: cityscoot.eu

האיסור הזה מצטרף לשורה של צעדים בהם נקטה ראש העיר אן הידלאגו במטה להפחית את זיהום האוויר, כולל מהלך שיזמה לאחרונה לאסור על כניסת מכוניות לשאנז אליזה ביום א' הראשון בכל חודש. בשנה שעברה נערך בעיר גם בפעם

הראשונה "יום ללא מכוניות", שמתוכנן לחזור על עצמו גם השנה ולכלול שכונות נוספות.

על פי הערכות ארגון הבריאות העולמי (WHO), זיהום האוויר גורם ל-42 אלף מקרי מוות בשנה בצרפת. בנוסף, דו"ח שפרסם אשתקד הסנאט הצרפתי העריך כי זיהום האוויר עולה למדינה 112 מיליארד דולר בשנה.

במקביל, שרת איכות הסביבה, סגולן רויאל, אישרה תוכנית שתסווג את כל המכוניות ל-6 קטגוריות על פי רמת הזיהום שלהן. על כל מכונית תודבק מדבקה שתזהה את הסיווג שלה, כך שלערים יהיה קל יותר ליישם את הגבלות התנועה בימים שרמות הזיהום מזנקות.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
במקום לתת פיתרון אמיתי לעניין, הממשלות ממנפות את הנושא לטובתן
חוקים על חוקים שכל מטרתם להציב את האזרח על הגלגל שמייצר כסף עבור הממשלה. מחייבים אנשים לקנות מכוניות חדשות כל הזמן בטענה מופרכת שהמכוניות הישנות מזהמות (אין ספק בדבר, טנדרים אמריקטים עם מנוע 7.5 ליטר מודל 2016 אכן מזהמים הרבה פחות מסיטרואן דה שבו עם מנוע 100 ממודל 1975). ממשלות - למה שלא תפעלו לטובת האזרחים? תדאגו שימציאו מכוניות המונעות על חשמל עם בטריה נורמאלית במקום להכריח אותנו לשלם על נפט. פתחו חומרי אריזה מתכלים במקום להכריח אותנו כל היום להפריד זבל ולהחזיר בקבוקים לסופר. הכריחו יצרני מוצרי חשמל ליצר מוצרים שמחזיקים מעמד במקום כאלה שמתקלקלים אחרי שנה וצריך לזרוק אותם. ויש אין ספור דוגמאות נוספות. למה כל זה לא קורה? פשוט מאוד, כי אם אנחנו האזרחים לא נשלם על דלקים ומוצרי צריכה שונים, הממשלות לא יגבו מספיק מיסים מאיתנו. ושתזדיין איכות הסביבה.
אורי , השרון  |  05.06.16