אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לי זה עולה יותר צילום: איתן טל

לי זה עולה יותר

לכתבת האופנה שלנו נמאס מהתלונות על המחירים הגבוהים של עיצוב מקומי

06.06.2016, 08:46 | מורן לונדון

כבר שבע שנים אני מתפרנסת מתחום האופנה. בתחילה עבדתי בתחום יחסי הציבור, ואחרי חמש שנים הפכתי לכתבת אופנה.

רובם המכריע של התכנים שאני מייצרת נובעים מרצון לקדם אופנה ישראלית. כשאני מתמללת את הראיונות שלי לכדי האייטם שאתם קוראים בעיתון, אני תמיד קצת נתקעת כשמגיע הרגע לציין את טווחי המחירים של מרכולתם של מרואייני. בימיי כיחצנית עסקתי בהדיפת עליהומים תקשורתיים על מעצבים יקרים, ועכשיו אני סופגת טוקבקים על שהאייטמים שלי מציגים אופנה במחירים מוגזמים.

מעולם לא נגררתי לוויכוח בעניין או אפילו לשיחה. משנתי בנושא המחירים הגבוהים לכאורה ברורה לי כשמש, אבל עד כה שמרתי אותה לעצמי ונשכתי שפתיים כשנזרקו לעברי ביטויים כמו "תוקעים מחירים" ו"גנבים" והמשפט המכעיס מכולם: "מה המעצב הזה חושב לעצמו, שהוא דיור ואנחנו באירופה?".

אבל לא עוד. לצעוק שהקוטג' והעגבניות יקרים זה דבר אחד; לקרוא למעצבי אופנה "גנבים" זה דבר אחר לגמרי.

אתם חייבים לאכול בשביל לחיות, אבל אתם לא חייבים לאכול קוויאר בלוגה בשביל לשרוד. אתם צריכים לעטות על עצמכם בגדים לפני היציאה מהבית כדי לא להיעצר על התערטלות בפומבי, אבל אתם לא חייבים ללבוש הוט קוטור כדי לחצות את הכביש בבטחה.

  , צילום: שי יחזקאל, איתן טל, עדי הלמן צילום: שי יחזקאל, איתן טל, עדי הלמן   , צילום: שי יחזקאל, איתן טל, עדי הלמן

אם משהו יקר לכם, אל תקנו. אבל תהיו בטוחים שבכל הקשור למעצבים ישראליים המחיר מגלם באופן ראוי ביותר את ההשקעה, את העלות המטורפת של לימודי עיצוב אופנה, את השכירויות הלא הגיוניות שהם משלמים בחנויות שאפילו לא ממוקמות בקניונים הומים או ברחובות ראשיים, את הבדים שהם מייבאים או מפתחים בעצמם מכיוון שבארץ התחום הזה הולך ונכחד בעקבות המסים המטורפים ששוחקים אותו. כן, יותר זול ומשתלם להיות יבואן של רשתות אופנה ענקיות מחו"ל מאשר מעצב מקומי. גם כשנדמה לכם שדופקים אתכם במחיר, אני יכולה להבטיח לכם שאף אחד מהמעצבים המקומיים לא חי בטירה של ארמני.

אבל זו לא הסיבה האמיתית שהעיסוק במחירים מכעיס אותי. הוא מכעיס מאחר שהוא לא נכון מיסודו. ממש כמו טעם וריח, גם על ממון אין להתווכח. מה שיקר לאחד, סביר לאחר ולהפך. ולכן הציפייה שמערכת תקשורתית תחווה דעה אישית על גובה מחירים בתחום שמוגדר כמותרות מלכתחילה היא לא פחות ממגוחכת.

כששלושה טוקבקיסטים כותבים שהאייטם לא טוב כי המחיר גבוה, אז עומד על קצת המקלדת להשיב להם ולהפנות אותם לאותם רבבות שלהם המחיר נראה דווקא סביר. כי אופנה היא מותרות, לא הכרח ולא כורח. וההחלטה כמה כסף כל אחד מאיתנו רוצה להשקיע במותרות בחיים שלו היא אישית ומתקבלת בהתאם ליכולותיו. והמעצבים האומללים? הם ממש לא מאפיית הגנבים שהייתם רוצים לשבור. הם מנסים להתפרנס, כמו כולנו, במדינה שמקשה עד מאוד על עובדיה.

תגיות

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
אז לא הבנתי מה הפתרון. מצד אחד את
אז לא הבנתי מה הפתרון. מצד אחד את מעודדת רכישה ממעצבים ישראלים. מצד שני זה לא נגיש לרוב האנשים. ומצד שלישי למעצב קשה להתפרנס, שלא לדבר על הישרדות גרידא בתחום. כל זה הרי כבר ידוע. די ברור שמעצבן לראות כתבה צרכנית בעיתון גדול, שבה מופנה הקורא הפשוט לרכישת מוצר שמעבר להישג ידו. מנגד, האלטרנטיבה הזולה נמצאת ברשתות. אז מה את מציעה??? 
Coathanger  |  17.07.16
14.
החצאית במאה שקל נקנתה מהמפעל בבנגלדת בחמש דולר
החצאית במאה שקל נקנתה מהמפעל בבנגלדת בחמש דולר לחתיכה. במיחר הזה מגולמת עלות הבד, העבודה, הפחת של המכונות והחשמל שלוקח לייצר את הפריט. להוזיל עלויות של חשמל, בד ופחת של מכונות היצרן לא יכול, מה נשאר? נשים קמבודיות שעובדות ב20 סנט ליום כדי שהתחת המערבי יוכל ללבוש חצאית במאה שקל. איך אפשר לחיות עם זה על המצפון? תקראי קצת על רנה פלאזה...
Alla823  |  08.06.16
לכל התגובות