אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
העולם צמא לוודקה צילום: אוראל כהן

העולם צמא לוודקה

דמיטרי איוונוב, מנהל תאגיד רוסט, מבקר בישראל ומספר כמה טוב בעסקי השתיינות: "התעשייה הזאת כיפית ומשוגעת"

08.06.2016, 09:04 | ניצן לונברג

אני נפגשת עם דמיטרי איוונוב במלון בוטיק קטן במרכז תל אביב רגע לאחר נחיתתו מלונדון, שם הוא מתגורר זה שלוש וחצי שנים. איוונוב (39) הוא מנהל תאגיד רוסט, יצרנית הוודקה רוסקי סטנדרט, תאגיד וודקה שנוסד ב־1992 ומשווק היום ביותר מ־80 מדינות ברחבי העולם.

"אנחנו יוצרים זיכרונות, חוויות. זה מה שעומד מאחורי התעשייה הזאת. אלכוהול הוא שובר קרח", מספר איוונוב על העבודה שלו, "התעשייה הזאת פשוט כיפית ומשוגעת. אלכוהול הוא חומר סיכה חברתי". 

איוונוב  בישראל, צילום: אוראל כהן איוונוב בישראל | צילום: אוראל כהן איוונוב  בישראל, צילום: אוראל כהן

ומה לגבי אלכוהוליזם?

"אנחנו מקדמים שתייה אחראית, מקדמים כיף, אבל כיף אינטליגנטי. אנחנו לא מפרסמים בצורה שתגרום לשתייה מרובה. אנחנו בודקים היטב מי הלקוחות שלנו. זה חלק בלתי נפרד מהדנ"א של המותג. אנחנו חלק מהחברה, ולכן זה קריטי לנו".

חיטה רוסית ומי אגמים

המותג שבראשו הוא עומד מתגאה באיכות מרכיביו ובנאמנותם למולדת הוודקה. הוא מיוצר מחיטה רוסית ומ"מים נקיים במיוחד מאגם לדוגה שברוסיה" (כך על פי אתר החברה). המשקה מזוקק במזקקה בסנט פטרסבורג, שם הוא אף עובר השגחה של רב כדי להעניק לו הכשר, במיוחד עבור הקהל היהודי והישראלי.

"מקדמים כיף אינטליגנטי", צילום: יח"צ "מקדמים כיף אינטליגנטי" | צילום: יח"צ "מקדמים כיף אינטליגנטי", צילום: יח"צ

בישראל שיטת מיסוי האלכוהול, ששינה שר האוצר יאיר לפיד ואחריו משה כחלון, היטיבה עם מותגים כמו רוסקי, שעולה בישראל כ־80 שקל לליטר. המיסוי החדש העלה את מחיריהם של משקאות זולים אבל הוזיל את המשקאות היקרים. "מוצרי הפרימיום הבינלאומיים הפכו ליותר נגישים לקהל הרחב", טוען איוונוב.

"יש הרבה דמיון בין ישראל לרוסיה", הוא ממשיך, "הניחוש שלי הוא שישראל הפכה להיות הרבה יותר בינלאומית בשנים האחרונות. זה מזכיר מאוד את מה שקורה ברוסיה. כשהמדינה פותחת את עצמה ואת גבולותיה, גם האנשים מתחילים לצרוך דברים חדשים, גלובליים, להתנסות בהם ולהרחיב את רפרטואר הצרכנות שלהם, וכך הם מפתחים את הטעם".

החברה מדווחת כי 38.6 מיליון ליטרים של וודקה רוסקי סטנדרט נמכרים ברחבי העולם. על פי נתוני החברה, היא אחת משני המותגים הנמכרים ביותר בישראל לצד פינלנדיה, שנמצאת בראש הטבלה.

בלאדי מרי בסין

לא רק בישראל גורלם של בקבוקי הוודקה שפר עליהם, אלא גם בשווקים המתעוררים והמתפתחים. "תרבות השתייה תופסת תאוצה בכל העולם", הוא טוען, "אנשים מכל התרבויות נפתחים פתאום לדברים חדשים, למשל בלאדי מרי או מרגריטה. אלה משקאות פשוטים, אבל הם לא צרכו אותם קודם. כך קורה גם באסיה ובמקומות נוספים. לאנשים יש יותר כסף והם רוצים להשתמש ולהשקיע בחוויות שהם לא מכירים".

בכלל, משברים כלכליים יכולים להיות יופי של דבר בכל הנוגע לעסקי המשקאות היקרים. כשאנשים עובדים קשה אז "הסופ"ש הופך להיות רגע מיוחד, לכן הם בוחרים להשקיע במותגים טובים יותר", הוא אומר.

"בזמנים קשים כלכלית אנשים בוחרים מוצרים שהם אפילו יותר טובים מהמוצרים הזולים שהם רוכשים בדרך כלל", מסכים גם הקולגה שלו ג'ונתן אשוורת' הבריטי, האחראי למותג באירופה.

תגיות