אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המפקחת לבנקים: אל תפגעו בפנסיות בגלל הגבלת השכר צילום: אלכס קולומויסקי

המפקחת לבנקים: אל תפגעו בפנסיות בגלל הגבלת השכר

חדוה בר שלחה למנהלי הבנקים מכתב ובו הביעה חשש מגל עזיבות של מנהלים בכירים בענף, ולכן קראה להמשיך להפריש זכויות פנסיוניות כרגיל, על אף העמימות סביב חוק הגבלת שכר הבכירים. המכתב אינו מסמך רשמי של בנק ישראל

08.06.2016, 08:28 | רחלי בינדמן

כשבוע אחרי שמנהלי הבנקים הגישו בג"ץ נגד חוק הגבלת שכר הבכירים בגופים הפיננסיים, שיגרה אתמול המפקחת על הבנקים חדוה בר מכתב למנהלים ויושבי הראש, בו היא מבקשת מהם למנוע מצב של התפטרות המונים של מנהלים על רקע החוק, ולהפריש לבכירי הבנקאים את זכויות הפנסיה הצבורות. החשש נובע משום שהחוק עלול להתפרש כמציב תקרה נוקשה של שכר שנתי בעלות של 2.5 מיליון שקל שכולל גם את הזכויות הפנסיונית שצברו העובדים עד כניסתו לתוקף, בדגש על זכויות לפיצוי פיטורים מוגדלים שיכולים להגיע למיליוני שקלים בגיל פרישה.

קראו עוד בכלכליסט

"לנוכח אי הוודאות שנוצרה ועל בסיס מידע שהועבר לפיקוח על הבנקים מהמערכת הבנקאית, קיים חשש לעזיבה של מנהלים בדרגים הבכירים בחלק מהבנקים ואף של עשרות מנהלים בדרגי הביניים, שנכללים בעתודה הניהולית באותם בנקים", כתבה בר במכתב למנהלי הבנקים. למרות שבר לא מצאה לנכון לשגר תחת ידי הפיקוח מסמך הצהרתי לפיו בנק ישראל מפרש את החוק ככזה שלא חל על הזכויות הפנסיונית הצבורות, היא כעת דורשת ממנהלי הבנקים "למנוע פגיעה בהתנהלותו התקינה של הבנק ולפעול, בין היתר, על בסיס חוות דעת משפטיות וחשבונאיות מבוססות, להתאמת תנאי התגמול של העובדים בו לחוק, ובכלל זה לתת מענה להתחייבויות התאגיד כלפי העובדים הרלוונטים בשל זכויות העבר שלהם".

המפקחת על הבנקים חדוה בר. בשבוע איחור, צילום: רון קדמי המפקחת על הבנקים חדוה בר. בשבוע איחור | צילום: רון קדמי המפקחת על הבנקים חדוה בר. בשבוע איחור, צילום: רון קדמי

בר למעשה קוראת למנהלי הבנקים לשלם או לבצע הפרשות לבכירי המערכת בגין זכויות העבר, חרף עמימות החוק. עם זאת, היא מסבירה כי על המנהלים לתת "גילוי מלא לעובדים הנוגעים בדבר לגבי המשמעויות של המתווה המוצע, על מנת שיוכלו לקבל החלטה מושכלת". במילים אחרות, כל עוד לא ניתנה גושפנקא משפטית לפרשנותם של בר ושל הבנקאים את החוק, על ההנהלות להסביר לעובדים שבגין הפרשות זכויות העבר שלהם, אלו עלולים להיתקף משפטית על ידי גורם שעשוי לטעון כי החוק כן התכוון לחול על הזכויות הפנסיוניות הצבורות. כל עוד בג"ץ לא יכריע אחרת, הבכירים יהיו חשופים לדרישה להחזיר את הסכום.

תגיות