אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לפרסם בלי להצטער: פייסבוק תאפשר לפרסם תוכן שלא יופיע בטיימליין צילום: theverge.com

לפרסם בלי להצטער: פייסבוק תאפשר לפרסם תוכן שלא יופיע בטיימליין

בעקבות הפופולריות הגוברת של אפליקציית סנאפצ'ט בוחנת הרשת החברתית פיצ'ר חדש שמאפשר למשתמשים לבחור שלא להראות את התוכן שהם מעלים בפרופיל האישי

08.06.2016, 13:13 | נמרוד צוק
משתמשים רבים בפייסבוק רוצים לפרסם תכנים שייחשפו לחברים שלהם בניוזפיד אבל לאו דווקא יוצגו לכל מי שנכנס לפרופיל שלהם, כך עולה מפיצ'ר חדש שהרשת החברתית הוסיפה שמאפשר לבצע בדיוק את זה.

קראו עוד בכלכליסט

הפיצ'ר, שזמין בשלב זה רק בגרסת הווב של פייסבוק לקבוצה מצומצמת של משתמשים, מאפשר לסמן כבר בעת פרסום הפוסט תיבה חדשה של "הסתר מהטיימליין שלך" המוצגת במקום בולט. יכולת דומה היתה קיימת קודם לכן אבל רק בדיעבד - המשתמש היה צריך לפרסם את הפוסט ולמחוק אותו מהטיימליין ידנית לאחר מכן.

עד כה היה צריך למחוק את הפוסט ידנית, צילום: theverge.com עד כה היה צריך למחוק את הפוסט ידנית | צילום: theverge.com עד כה היה צריך למחוק את הפוסט ידנית, צילום: theverge.com

על פי חלק מההערכות, אחת הסיבות להוספת הפיצ'ר היא החשש של פייסבוק מהפופולריות הגוברת של סנאפצ'ט בקרב צעירים, שנובעת בין היתר מהיכולת לפרסם או לשלוח לחברים תכנים קיצוניים או שנויים במחלוקת ללא החשש שיחזרו לרדוף את המשתמש בהמשך. עם זאת, "הסתר מהטיימליין" עושה זאת רק חלקית, מאחר והפוסט שנמחק מעמוד הפרופיל ימשיך להופיע בחיפוש של פייסבוק, אצל אנשים ששיתפו אותו ובסיטואציות פומביות נוספות.

"הטיימליין של כל משתמש הוא מקום מצוין לראות בו היסטוריה מקיפה של הפוסטים שהוא בחר לפרסם בעבר. הפידבק שקיבלנו מחלק מהמשתמשים מראה שבמקרים מסוימים ישנו רצון לחלוק פוסט מסוים עם חברים ובני משפחה מבלי שהוא יופיע על הטיימליין. הפיצ'ר נועד לאפשר להם לעשות את זה בקלות רבה יותר", נמסר מפייסבוק בתגובה לפרסומים. החברה לא הבהירה מתי הוא צפוי להגיע לכלל המשתמשים או לגרסאות המובייל.
שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות