אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
UBS: "הדולר והנפט יקבעו את הרווחיות של ענקיות וול סטריט ברבעון הבא" צילום: בלומברג

UBS: "הדולר והנפט יקבעו את הרווחיות של ענקיות וול סטריט ברבעון הבא"

הרבעון הראשון של השנה היה חלש מאוד עבור החברות האמריקאיות, כשהרווח למניה ירד ב-6.8%. ירידה נוספת ברבעון השני תיצור רצף הפסדים שנרשם בפעם האחרונה במשבר הגדול של 2008

08.06.2016, 18:15 | אמיר רוזנבאום

עונת הדו"חות האחרונה הייתה חלשה עבור החברות האמריקאיות. ברבעון הראשון סך הרווח למניה (EPS) של מדד ה-S&P 500 ירד בכ-6.8% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. על פי הערכות, ברבעון השני הרווח ירד ב-4.8% נוספים. במידה שתחזית זו אכן תתקיים החברות במדד ה-S&P כבר יציגו רצף של 5 רבעונים בהם חלה התכווצות ברווח למניה. הפעם האחרונה שהיה רצף כל כל ארוך של נתוני רווח שליליים הייתה במשבר הגדול של 2008 (החל מהרבעון השלישי באותה שנה).

טרנס קלינגמן, אנליסט מניות במשרד מנהל ההשקעות הראשי ב-UBS Wealth Management, טוען שהתאוששות ברווחי החברות במחצית השניה של השנה תלויה בשני נתונים עיקריים: שער החליפין של הדולר ומחיר הנפט.

קראו עוד בכלכליסט

לדבריו, בשנה החולפת שני האינדיקטורים האלו פעלו נגד שוק המניות בארה"ב. סקטור האנרגיה המהווה נדבך חשוב במדד ה-S&P 500 סבל מירידה חדה מאוד ברמת הרווחיות לאור ההתרסקות במחיר הנפט. לצורך המחשה ברבעון הראשון השנה הרווח למניה בסקטור האנרגיה נחתך ב-107% (קרי מעבר מרווח להפסד) לעומת ירידה של רק 6.8% במדד הכולל. כעת, מחיר הנפט טיפס בכ-50% מעל לרמות השפל של ינואר האחרון וחברות האנרגיה בארה"ב צפויות להינות מרוח גבית שיבוא לידי ביטוי בתוצאות הרבעון הקרוב.

וול סטריט , צילום: בלומברג וול סטריט | צילום: בלומברג וול סטריט , צילום: בלומברג

קלינגמן מוסיף כי גם התחזקותו של שער החליפין של הדולר האמריקאי העיק על רווחי החברות. מדד ה-S&P מורכב בעיקר מחברות רב לאומית אשר מוכרות את המוצרים והשירותים שלהם ברחבי העולם. בסופו של דבר מכירות אלו מתורגמות לדולרים לצורך הצגת הדו"חות הכספיים. התחזקות הדולר במהלך 2015 נבעה מהצפי של קצב עקבי יחסית של עליית ריבית בארה"ב.

כעת ברור שהפד האמריקאי נזהר מאד מפגיעה בצמיחה בארה"ב ומהסס לגבי כל העלאת ריבית. מתחילת השנה הדולר שב להיחלש וזה יספק רוח גבית נוספות לרווחי החברות בארה"ב אשר נסמכים על שווקי ייצוא לחלק הולך וגדל בעוגת ההכנסות, הוסיף.

סקטור הפיננסים ימשיך לסבול

 

סקטור הפיננסים שאיכזב ברבעון הראשון בהובלת הבנקים אשר סובלים מהתכווצות מתמשכת במרווח הריבית הודות לסביבת הריבית הנמוכה, ימשיכו כנראה לסבול בהמשך השנה ככל שהסיכויים להעלאות ריבית נוספות ילכו ויפחתו אומר קלינגמן ומציין שגם סקטור הטכנולוגה מתמודד עם בעיות נקודתיות כגון חולשה במכירת סמאטרפונים בעקבות רוויה מסויות אצל הצרכנים. עם זאת, התמונה הכוללת במבט רחב על פני רוב הסקטורים אכן משאירה מקום לאופטימיות זהירה במיוחד כאשר משקללים את ההשפעה של התאוששות מחיר הנפט וירידה בשער הדולר.

וול סטריט , צילום: רויטרס וול סטריט | צילום: רויטרס וול סטריט , צילום: רויטרס

תגיות